Yeni Arayüze Geçiş Yap

İstanbul Kültür Üniversitesi

Üniversite Adı
İstanbul Kültür Üniversitesi
Özel

  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Adalet Meslek Yükskokulu
  • Meslek Yüksekokulu

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 809

Öğrenci Sayısı: 15.644 (1369 yabancı uyruklu)

istanbul Kültür Üniversitesi 1997 yılında, Kültür Koleji Eğitim Vakfı (KEV) tarafından İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Güçlü bir kurum kültürüne sahip olan Üniversite 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi,  Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 8 fakültede lisans; İKÜ MYO ve Adalet MYO olmak üzere iki meslek yüksekokulunda ön lisans, Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdürmektedir. Üniversite alanlarında deneyimli ve öne çıkmış güçlü bir akademik kadrosu bulunmaktadır.

 Lisans programların % 35’i İngilizce öğretim vermektedir. İKÜ’de İngilizce hazırlık öğretimi Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülmektedir. İngilizce hazırlık öğretimi veren Yabancı Diller Bölümü 6 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Pearson Assured  tarafından uluslararası İngilizce öğretiminde akredite edilmiştir. Pearson Assured Akreditasyonu, Üniversitenin öğrencileri açısından büyük önem arz etmekte, İngilizce Hazırlık Sınıfını başarı ile tamamlayan öğrenciler “Pearson Assured Akreditasyon Sertifikası” alabilmektedir . Yabancı Diller Bölümü tarafından İngilizce Hazırlık Sınıfında dil öğretiminde kalite güvencesi çalışmaları Pearson Assured Akreditasyonun yanı sıra YÖKAK’ın İngilizce Hazırlık Okulları Dış Değerlendirme Pilot Programında yer alan ölçütler bağlamında yürütülmektedir

İstanul Kültür Üniversitesi eğitim kalitesini akredite edilmiş programlarıyla  uluslararası standartlara yükseltmiştir. Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Programı, Matematik-Bilgisayar Lisans Programı, Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı, Psikoloji Lisans Programı ile Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı FEDEK tarafından; Mimarlık Fakültesi Mimarlık Lisans Programı MİAK tarafından; Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Programı, Endüstri Mühendisliği Lisans Programı ile İnşaat Mühendisliği Lisans Programı MÜDEK tarafından dış değerlendirme sürecinden geçmiş ve akreditasyon belgelerini almışlardır. Yabancı Diller Bölümü 06 Temmuz 2018 tarihi itibarı ile  “Pearson Assured” tarafından akredite edilmiştir. İKÜ 2018 yılında YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme sürecinden geçmiştir. 

 Akreditasyon öğrencilere, yüksek lisans müracaatında, yurtdışı başvurularında, öğrenci değişim programlarında avantaj sağlıyor. Bunun bilincinde olan öğrenciler artık tercih yaparken akrdite edilmiş programları seçmeye özen göstermekteler.

İstanbul kültür Üniversitesi'nde Çift Anadal e Yan Dal Programı var

Çift anadal programı mezunlarına iki farklı bölüm diploması verilmektedir. Programına başvuru yapabilmeniz ve programdan mezun olabilmeniz için bir takım başarı kriterleri mevcuttur.

Yan Dal ile İlgilendiğiniz ikinci bölümle alakalı birkaç ders alarak kendinizi geliştirmek istediğinizde başvurabileceğiniz önemli bir programdır. Yan dal program mezunlarına ikinci bölümleri ile ilgili bir sertifika verilmektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin uyguladığı Erasmus+, İkili Anlaşmalar ve İKÜ Dünya (ÖDP) programları ile öğrencilerine dünyaya açılabilme kapısını aralanmaktadır. Erasmus+ kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi, Avrupa'nın 26 ülkesinde 124 Partner Üniversite ile 280 üzerinde anlaşmaya sahiptir. öğrenciler bir veya ik dönem yurt dışında eğitim alıp farklı bakış açıları kazanmanın ve yabancı dilini geliştirme fırsatı yakalayabilmekteler. Faaliyeti gerçekleştirecek öğrenciler maddi destek alma (hibe) hakkına sahip olabilmekteler Verilen hibenin öğrencilerin tüm masraflarını karşılamaya yönelik olmayıp, katılımcının olası masraflarına destek olması hedeflenmektedir.

Ayrıca Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünyanın 4 farklı kıtasında isim yapmış üniversiteler ile bilimsel ve kültürel ikili işbirliği protokolleri, 2+2 anlaşmalar yapılmıştır.

Üniversitesi Kütüphanesi;  Ataköy Yerleşkesi Kütüphanesi, Şirinevler Yerleşkesi Kütüphanesi ve Basın Ekspres Yerleşkesi Kütüphanesi olmak üzere üç kütüphane olarak kullanıcılara hizmet vermektedir. Kütüphane koleksiyonu, sağlık, mühendislik-mimarlık, işletme-ekonomi, edebiyat, uluslararası ilişkiler, psikoloji, hukuk, moleküler biyoloji ve genetik, danışma kaynakları (ansiklopedi, dergi, sözlük) sosyal ve genel konulu yayınlardan oluşmaktadır. Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 6,43, öğrenci başına düşen e-yayın sayısı 19,63'dür

İstanbul Kültür Üniversitesi Burs Olanakları

ÖSYM merkezi yerleştirme kılavuzunda kontenjanlarının %88 burslu programlara ayrılmıştır. İKÜ’nün lisans bölümlerinin Tam Burslu, %75 Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanlarında yedi yıl, ön lisans programlarının Tam Burslu, %75 Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu kontenjanlarında ise dört yıl boyunca kesintisiz eğitim olanağı sunulmaktadır. ÖSYS sonuçlarına göre TS puan türünde ilk 1000’e, diğer puan türlerinden (DİL puanları hariç) ilk 3000’e giren adaylardan İKÜ’de %100 burslu bir lisans programına yerleştirilen öğrencilere normal eğitim süresince aylık nakit öğrenci gereksinim bursu ile nakit bilgisayar-kitap-cd bursu verilmiş, İKÜ yurtlarında ücretsiz konaklama imkânı sağlanmıştır. Ayrıca, tüm öğrencilerin yararlanabildikleri ihtiyaç bursları, Sporcu Bursu, Mütevelli Heyet ve Kültür Eğitim Vakfı (KEV) bursları verilmiştir. 

İstanbul Kültür Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy, Şirinevler, İncirli ve Basın Ekspres yerleşkesi olarak dört yerleşkede faaliyet göstermektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi kampüs olanakları kapsamında öğrencinin her alanda aktif olması desteklenmektedir. Programlar kendi hedefleri doğrultusunda öğrencilere araştırma yetkinliğini kazandırmak üzere farklı faaliyetlerde bulunmaktadır. Ders kapsamında interaktif ödev, proje ve sunum yapmak, programları ile ilgili sempozyum ve/veya kongrelerde sunum yapmak, projelerde görev almak, danışmanla birlikte mezuniyet projesi yürütmek gibi faaliyetler desteklenmektedir. Ayrıca teknik gezi, kariyer günleri, seminerler, kültür sanat olaylarının takibine yönelik platformlar birimler tarafından oluşturulmaktadır.

Ataköy yerleşkesinde Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesi bulunmaktadır.

Basın Ekspres Yerleşkesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakütlesi bulunmaktadır.

Şirinevler yerleşkesinde Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu ve İngilizce Hazırlık sınıfları bulunmaktadır.

 İncirli yerleşkesinde ise Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. Yerleşkeler arası ulaşım ring seferleri ile sağlanmaktadır.

Kampüsler içinde öğrenci yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkân sağlanmıştır.

Öğrenciler, İKÜ’ nün Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan doktor ve psikologlardan ücretsiz olarak yararlanabilmektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi, canlı kampüs atmosferiyle öğrencilerin sosyal yaşamına renk katıyor. Yıl boyu  yerleşkelerde düzenlenen festivaller, film gösterimleri, tiyatro oyunları ve daha birçok etkinlik, öğrencinin kampüs hayatını renklendirmektedir.

İKÜ; yurtları, spor tesisleri, kütüphanesi, kafeteryaları, sağlık merkezleri, büfeleri, kuaförü ve banka şubesi ile bir üniversite kampüsünde bulunması gereken tüm olanaklara sahip. Öğrenci kulüplerinin etkinlikleri, konserler, festivaller, sergiler, söyleşiler ve diğer faaliyetler, zengin bir kültür, sanat ve eğlence atmosferi yaratıyor. Ataköy yerleşkesinde bulunan 750 kişilik Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ise unutulmayacak konserlere ev sahipliği yapıyor.

Spor Olanakları

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde spor çalışmaları, Öğrenci Kulüpler Birliği bünyesinde kurulmuş olan Spor Kulübü sorumluluğunda yapılmaktadır. Spor çalışmaları, takımların kurulması, organizasyonlara katılma ve organizasyon düzenleme konusunda üniversite yönetimi daima destek vermekte ve bu tür çalışmaların yapılmasında teşvik edici bir rol almaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde yapılan spor branşları

Erkek ve Kadın Basketbol Takımları, Futbol Takımı, Erkek ve Kadın Voleybol Takımları, Kadın ve Erkek Tenis Takımları, Kick Boks, Ragbi Takımı. Kadın ve Erkek Yüzme Takımları, Kültür Üniversitesi  Muay Thai, Santranç Takımları, ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Faaliyet Progaramlarında yer almaktalar.

Barınma Olanakları

İstanbul Kültür Üniversitesi, Bahçelievler’de bulunan yurtları ile öğrencilerine konforlu barınma koşulları sağlamaktadır. Yurtlarda toplamda 359 öğrenciye, rahat ve güvenilir koşullarda eğitimlerini sürdürme olanağı sunmaktadır.

2, 3 ve 4 kişilik odaları bulunan İKÜ Kız Öğrenci Yurdu 211 kişilik yatak kapasitesine sahiptir. Odaların içerisinde banyo, tuvalet (24 saat sıcak su mevcut), yatak, yorgan, yastık, elbise dolabı, komodin, çalışma masası, mini buzdolabı, klima ve kablosuz internet mevcuttur. İKÜ Erkek Öğrenci Yurdu 148 kişilik yatak kapasitesine sahiptir.

Ulaşım Olanaklar

İstanbul Kültür Üniversitesi yerleşkelerinin tümüne metro, metrobüs, otobüs ve İDO ile ulaşmak mümkündür.
E-5 Karayolu üzerinde bulunan yerleşkeler arasında gün boyu ring seferler bulunmakta ve öğrencilerin ulaşımı güvenli bir şekilde sağlanmaktadır.Sabah ve akşam Kadıköy ve Bostancı'dan gelecek öğrenciler için Bakırköy Deniz Otobüsü iskelesine otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Tüm yerleşkeler otobüs ve Metro duraklarına yürüme mesafesinde olup İstanbul'un bütün semtlerine kolaylıkla ulaşmak mümkündür.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal

Ataköy 7-8-9-10, E5 Karayolu Üzeri Ataköy Yerleşkesi, 34158 Bakırköy








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu