Kimler Uçak Bakımı/Uçak Gövde-Motor Öğretmeni Olur?
Uçak Gövde-Motor Öğretmeni olmak için mezun olunması gereken Yükseköğretim Programı/fakülte aşağıdaki gibidir.
- Motor Öğretmenliği
- Otomotiv Öğretmenliği/Eğitimi
- Otomotiv Teknolojisi Eğitimi
- Uçak Gövde Bakım
- Uçak Motor Bakım
- Uçak Gövde-Motor
- Uçak Mühendisliği
- Otomotiv Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Uçak Gövde Motor Bakımı
Uçak Gövde-Motor Öğretmeni nasıl olunur? Uçak Bakımı/ Uçak Gövde-Motor Öğretmenliği programı üniversitelerimizin Eğitim fakültesi bünyesinde bulunmamaktadır. MEB bağlı bu kadroya önceki yıllarda teknik eğitim fakültesi bünyesinde eğitimi verilen Motor Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği/Eğitimi, Otomotiv Teknolojisi Eğitimi mezunları ile Uçak Gövde Bakım, Uçak Motor Bakım, Uçak Gövde-Motor, Uçak Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Uçak Gövde Motor Bakımı lisans mezunları atanmaktalar. Ancak Öğretmenlik alanları mezunları hariç ilgili programlardan mezun olan ve öğretmen olmak isteyen adayların eğitimlerine ek olarak okuyorlarken veya mezun olduktan sonra “Pedagojik Formasyon” Eğitimi veya “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans” eğitim programını tamamlamak koşuluyla atanmaktalar.
Ayrıca öğretmenlik mesleği için gerekli koşulların tamamlanabilmesi için KPSS P10 puan türü gerekmektedir. Bu puan türü için Genel Yetenek+ Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarını almak zorunludur.
Uçak Gövde-Motor Öğretmenleri Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine, Havacılık Meslek liselerine atanmaktalar.
Uçak Gövde-Motor Öğretmenlerinin okuttuğu dersler ve öğrencilere kazandırılmak istenen kazanımlar;
Uçak Bakım Alanının;
Uçak Gövde-Motor dalının alan/dal dersleri ve modülleri /meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri ile Uçak gövde-motor dalında; uçak sistemleri, gaz türbinli motor sistemleri, uçak elektrik sistemleri, gaz türbinli motorlar, uçuş aerodinamiği, dijital uygulamaları, pistonlu motorlar, uçak bakım uygulamaları, pervane, havacılık kanunları ve insan faktörleri ve mesleki yabancı dil
Uçak elektroniği dalında; uçak elektrik sistemleri, aviyonik sistemler, analog elektronik, itme kuvveti, uçuş aerodinamiği, dijital uygulamaları, mekanik sistem uygulamaları, uçak bakım uygulamaları, ileri dijital teknikleri, havacılık kanunları ve insan faktörleri ve mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.