Kimler Ulaştırma Hizmetleri /Lojistik Öğretmeni Olur?
Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Öğretmenlerinin mezun olduğu Yükseköğretim Programı/fakülte aşağıdaki gibidir.
- Uluslararası Lojistik
- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
- Ulaştırma ve Lojistik
- Lojistik Yönetimi
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
- Uluslararası Ticaret
- Lojistik Bölümü
- Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik Bölümü
Ulaştırma Hizmetleri/ Lojistik Öğretmeni nasıl olunur? Üniversitelerimizin Eğitim fakültesi bünyesinde Lojistik öğretmenliği bölümü bulunmamaktadır. MEB bağlı bu kadroya atanabilmek için yukarda belirtiğimiz Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Öğretmenliğine kaynaklık eden lisans programlarından herhangi birinden mezun olmak gerekmektedir. Öğretmen olmak isteyen adayların eğitimlerine ek olarak lisans sürecindeyken veya mezun olduktan sonra “Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi” sertifikası programını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.
Eğitimlerini tamamlayan adayların MEB Öğretmen atamalarında Ulaştırma Hizmetleri/ Lojistik Öğretmenliğini tercih edebilmek için KPSS P10 Puan türüne ihtiyaçları vardır. Bunun için Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarını almaları gerekmektedir.
Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Öğretmenlerinin maaş karşılığı okutmaları gereken dersler;
Ulaştırma Hizmetleri Alanının;
• Lojistik dalının alan/dal dersleri
• Diğer alanların Ulaştırma Hizmetleri alanına ait alan/dal dersleri ve modülleri
Bu dersler ile öğrencilere vermeleri hedeflenen kazanımlar;
Ulaştırma Hizmetleri Alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır. Bu programda öğrenciye, mesleki gelişim, depo yönetimi, temel lojistik, dağıtım, standart Türk klavyesi ve ofis programları ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra: • Lojistik dalında; taşıma modelleri, gümrük, lojistik paket programları ve lojistik satın alma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.