Kimler Ulaştırma Hizmetleri /Sivil Havacılık Öğretmeni Olur?
Ulaştırma Hizmetleri/ Sivil Havacılık Öğretmenlerinin mezun olması gereken Yükseköğretim Programı/fakülte aşağıdaki gibidir.
- Havacılık Yönetimi
- Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
- Sivil Havacılık İşletmeciliği
- Havacılık İşletmeciliği
Ulaştırma Hizmetleri/Sivil Havacılık Öğretmeni nasıl olunur? Ulaştırma Hizmetleri/Sivil Havacılık Öğretmenliği bölümü Üniversitelerimizin Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunmamaktadır. MEB bağlı bu kadroya Sivil Havacılık Öğretmenliğine kaynaklık eden Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık İşletmeciliği, Havacılık İşletmeciliği Bölümü 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar atanmaktalar.
Öğretmen olmak isteyen adayların lisans eğitimi sürecindeyken veya mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleği için şart olan “Pedagojik Formasyon” veya “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans” eğitim programını başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.
Eğitimlerini tamamlayan öğretmen adayların MEB Öğretmen atamalarında tercih yapma hakkını elde etmeleri için KPSS P10 türüne ihtiyaç vardır.
KPSS P10 puan türü için Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarını almak zorunludur.
Ulaştırma Hizmetleri/Sivil Havacılık Öğretmenleri Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine atanmaktalar
Sivil Havacılık Öğretmenleri maaş karşılığı okuttukları dersler;
Sivil Havacılık alanının:
- Yer Hizmetleri dalının alan/dal dersleri ve modülleri
- Diğer alanların Sivil Havacılık alanına ait alan/dal dersleri ve modülleri
- Ulaştırma Hizmetleri Alanının;
- Sivil Havacılık dalının alan/dal dersleri ve modülleri/meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
- Alanın diğer dalının bu dalla ilgili alan/dal dersleri ve modülleri/meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
- Diğer alanların Ulaştırma Hizmetleri alanına ait bu dalla ilgili alan/dal dersleri ve modülleri/meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri okutulmaktadır.
Okutulan dersler ile öğrencilere verilmek istenen kazanımlar; Sivil havacılık alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır. Öğrenciye, mesleki gelişim, temel yer hizmetleri, diksiyon, iletişim teknikleri, müşteri ilişkileri, ofis programları ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra; Yer hizmetleri dalında; harekât hizmetleri, yolcu hizmetleri, ramp hizmetleri, kargo hizmetleri ve mesleki yabancı dil ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.
Ulaştırma Hizmetleri/Sivil Havacılık Öğretmenliği ilk atama yılı 2018'dir.