Yeni Arayüze Geçiş Yap

Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni Nasıl Olunur?

Kimler Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği/ Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni Olur?

Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmenlerinin mezun olması gereken Yükseköğretim Programı/fakülte aşağıdaki gibidir.
•    Zootekni
•    Hayvansal Üretim ve Teknolojileri
Hayvan Yetiştiriciliği öğretmeni nasıl olunur? Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri bünyesinde böyle bir öğretmenlik bölümü yoktur. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği/ Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni olmak isteyen adayların Zootekni veya Hayvansal Üretim ve Teknolojileri lisans programlarından mezun olması gerekmektedir. Buna ek olarak “Pedagojik Formasyon” veya “Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans” eğitim programını başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Hayvan Üretim ve Teknolojileri programı iki üniversitede var, bulunduğu üniversiteler ve taban puanları için tıklayınız

Hayvan Sağlığı/ Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni olarak atanmak için KPSS P10 Puan türü gereklidir. KPSS P10 Puan Türüiçin Genel Yetene-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri oturumlarını almak gerekmektedir.

Hayvan Sağlığı/ Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmeni Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine atanırlar. Hayvan Yetiştiriciliği Öğretmenleri Maaş karşılığı okuttukları dersler;

Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanının; Hayvan Yetiştiriciliği ile Veteriner Sağlık dallarında dersler okutulmaktadır.
Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanının;
•    Hayvancılığa Giriş
•    Hayvanlarda Anatomi ve Fizyoloji
•    Mikrobiyoloji ve Hijyen
•    Zootekni
•    Uygulama (10. Sınıf) meslek dersleri ile seçmeli meslek dersleri okutulmaktadır.
Bu dersler ile öğrencilere verilmek istenilen kazanımlar;

  • Hayvan Yetiştiriciliği dalında; hayvan besleme, hayvanlarda üreme, hayvan bakımı ve kayıt, hayvancılıkta mekanizasyon, yem bitkileri, sağım ve süt işleme, kümes ortam ve donanımları, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, etlik ve damızlık tavuk yetiştiriciliği, kuluçka bilgisi ve tekniği, hastalık ve parazitlerle mücadele, kanatlı hayvan hastalıkları,
  • Veteriner Sağlık dalında; suni tohumlama, salgın hastalıklar, zootekni, klinik hizmetleri, doğum, temel operasyon, parazitlerle mücadele, koruma kontrol, arıcılık, atçılık ve pet hayvanları ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.



Yorumlar   
Yorum Formu