Kimler Sanat ve Tasarım / Plastik Sanatlar/ Dekoratif Sanatlar Öğretmeni Olur?
Sanat ve Tasarım / Plastik Sanatlar/ Dekoratif Sanatlar Öğretmenlerini mezun olduğu Yükseköğretim Programı/fakülte aşağıdaki gibidir.
- Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği
- Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği
- Geleneksel Türk El Sanatları
- Geleneksel Türk Sanatları
Dekoratif Sanatlar Öğretmeni nasıl olunur? Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri bünyesinde böyle bir öğretmenlik programı yoktur. MEB bağlı bu kadroya önceki yıllarda Mesleki Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilen ve mezunlarının MEB bağlı Ortaöğretim kurumlarına atanan Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği ve Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği mezunları atanmaktalar.
Diğer taraftan bu branşa ilgi duyan ve öğretmen olmak isteyen adaylar Geleneksel Türk El Sanatları ve Geleneksel Türk Sanatları lisans mezunları eğitimlerine ek olarak lisans sürecinde iken veya mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını başarı ile tamamlayanlar öğretmen olma hakkını elde ederler.
Eğitimlerini tamamlayan öğretmen adayların atanabilmesi için KPSS P10 puan türü gerekmektedir. Bu puan türü için Genel Yetenek+ Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarını almak zorunludur.
Sanat ve Tasarım / Plastik Sanatlar/ Dekoratif Sanatlar Öğretmeni MEB Bağlı Ortaöğretim kurumları (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) atanmaktalar.
Sanat ve Tasarım / Plastik Sanatlar/ Dekoratif Sanatlar Öğretmenlerini maaş karşılığı okuttukları dersler;
Sanat ve Tasarım Alanının;
- Dekoratif Sanatlar dalının alan/dal dersleri ve modülleri/ meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri
Plastik Sanatlar Alanının;
- Plastik Sanatlar dalının
- Mesleki Gelişim Atölyesi
- Temel Desen
- Temel Tasarım
- Bilgisayarda İki Boyutlu Çizim
- Temel Sanat Tarihi meslek dersleri/seçmeli meslek dersleri okutulmaktadır.