Yeni Arayüze Geçiş Yap

2022-YÖKDİL/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı (YÖKDİL ne zaman?)

2022-YÖKDİL/2 sınava giriş belgeleri erişime açıldı (YÖKDİL ne zaman?)

Yılda iki defa gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınava başvurularının tamamlanmasının ardından gözler sınav tarihine çevrildi. ÖSYM, YÖKDİL/2 sınava giriş belgeleri erişime açtığını duyurdu
Bu yıl ikincisi Ağustos ayında düzenlenecek olan YÖKDİL sınavına geri sayım başladı.

YÖKDİL sınavı ne zaman?
Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyor.
Son olarak ÖSYM, YÖKDİL sınava giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.
SINAVA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ
Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının ikincisi, 28 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak. 

Sınav saat 10.15'başlayacak! Sınav günü saat 10.00’a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavda, çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacaktır. Sınav, sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama sorularından oluşur. Sınavda soru sayısı 80, sınav süresi 180 dakika olacaktır.

2022-YÖKDİL/2 Sınavı, 28 Ağustos 2022 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. 

YÖKDİL/2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları 16 Eylül'de ÖSYM'nin resmi internet sitesinde erişime açılacak. 
Adaylar sınav sonuçlarını T.C Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlarını öğrenebilecekler.

YÖKDİL Puanı ne işe yarar?
YÖKDİl sınavı sonucu , yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS ve doçentlik başvurularında kullanılabilir. YÖKDİL sınav sonuçları ayrıca üniversitelerde akademik yükseltmelerde gerekli olan dil yeterliliği puanı olarak da kullanılabilir

Kaynak:




Yorumlar   
Yorum Formu