Yeni Arayüze Geçiş Yap

2023 YKS Sonuçları: TYT, AYT ve YDT Başarı ve Katılım Verileri Açıklandı

2023 YKS: Milyonlar Girdi, Binler Geçti Sınavı

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) milyonlarca aday başvurdu. Ancak sınava girenlerin sayısı başvuranlardan daha az oldu. Sınava katılmayan ve sınavı geçersiz sayılan adayların oranı yüzde 10’u buldu.

YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) yaklaşık 3 milyon kişi girdi. TYT’de 64 öğrenci tam puan alarak başarılı bir performans ortaya koydu.

YKS’nin ikinci aşaması Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT), sayısal alandan 231, sözel alandan 1, eşit ağırlık alanından 18 ve yabancı dil alanından 30 öğrenci 550 barajını geçti.

Adayların çoğu ilk aşama olan TYT’den yeterli puanı alamadı. TYT’de 2 milyonu aşkın adayın puanı 115’in altında kaldı. YKS’ye girenlerin yarısından fazlası üniversite için gerekli barajı geçemedi.

Sınav sonuçları, adayların YKS’de zorlandığını ve başarı oranlarının düşük olduğunu gösterdi. Sınavda yüksek puan alan öğrenci sayısı oldukça az kaldı.

Sınav sonuçlarına göre, adaylar en çok sayısal alandan yüksek puan alabildi. Sayısal alandan 592 bin öğrenci sınava girerken, 231'i 550 barajını aştı.

Sözel alanda ise 1 milyon 500 binden fazla aday sınava katılırken, sadece 1 öğrenci tam puan yapabildi. Bu da sözel alanın adaylar için oldukça zorlayıcı olduğunu gösteriyor.

Yabancı dil alanında da 153 bin aday sınava girmesine rağmen 550 üstü puan alan öğrenci sayısı 30'da kaldı. Yabancı dil sorularının zorluğu dikkat çekti.

Genel olarak bakıldığında, YKS'ye giren 3 milyondan fazla adaydan çok azının yüksek puana ulaşabildiği anlaşılıyor. Sınavın zorluk derecesi ve rekabetin yüksek olması öğrencileri zorlamış gözüküyor. 

Verilerin Detayları İçin Tıklayınız

Kaynak:




Yorumlar   
Yorum Formu