Yeni Arayüze Geçiş Yap

2023 KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı!

Heyecanla beklenen 2023 KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları artık açıklandı

Bu yılki lisans KPSS oturumlarının sona ermesiyle birlikte, sınav sonuçları merakla bekleniyordu. ÖSYM'nin duyurusuyla birlikte KPSS sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sorgulayabilecekler

Heyecanla beklenen 2023 KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları artık açıklandı 2023 yılında yapılan KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları, ÖSYM tarafından duyuruldu. Sınavlara giren adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanarak sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenebilecekler.

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre, 2023 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023 KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Bilindiği üzere, 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 23 Temmuz Pazar günü düzenlendi. Aynı şekilde, 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Eğitim Bilimleri oturumu da 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. KPSS Alan Bilgisi sınavları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Son aşamada, KPSS ÖABT oturumu 6 Ağustos Pazar gününde yapıldı.

Bugün itibarıyla (25 Ağustos 2023), ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sonuçları adayların erişimine sunuldu.

2023 KPSS Sınavlarının Değerlendirme Süreci Tamamlandı: İşte Sonuçlar

23 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavları ile 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) ve 6 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının değerlendirme süreçleri tamamlanmıştır.

Bu süreçte, sınavların madde analizleri titizlikle incelenmiş, cevap anahtarlarının doğruluk kontrolleri başarıyla gerçekleştirilmiş ve yapılan itirazlar bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, 29 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 2023-KPSS (Alan Bilgisi) İktisat Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 34 numaralı sorunun cevabı "E" olarak verilmişken, bu cevap "D" olarak düzeltilmiştir. Ayrıca, 6 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavında; Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 72 numaralı sorunun cevabı "E" yerine "B" olarak düzeltilmiş, Biyoloji Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 14 numaralı sorunun cevabı "E" yerine "A" olarak düzeltilmiş ve Türk Dili ve Edebiyatı Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7 numaralı soru ise iptal edilmiştir.

Bu düzeltme ve değerlendirme adımlarıyla sınavların sonuç süreci başarıyla tamamlanmıştır.

2023 KPSS sonuçları, ilan edildiği tarihten itibaren iki yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. Ancak öğretmen adayları için elde edilen puanlar, sadece bir yıl süreyle geçerli olacak.

 Öğretmenlik Atama Taban Puanları İçin tıklayınız

MEB Öğretmen atamaları alan bazlı; son 8 yılın kontenjan bilgileri, başvuran aday sayısı, sözlü sınava çağırılan aday sayısı, sözlü sınava çağırılan adayların oluşturduğu KPSS taban puanı ve son olarak atama taban puanı tablosu için tıklayınız

Kaynak:




Yorumlar   
Yorum Formu