Yeni Arayüze Geçiş Yap

EKPSS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor, Kimler Başvurabilir?

Engelli Kamu Personeli Seçme sınavı (EKPSS) Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? 

2022 ÖSYM sınav takvimine göre Kamu Kurum ve Kuruluşların Engelli Kadrosunda işe girmek isteyenlere yönelik ÖSYM tarafından uygulanan EKPSS Sınav Başvuruları 27 Ocak ile 15 Şubat tarihleri arasında alınacak
EKPSS Geç Başvuru Tarihleri 9-10 Mart olarak belirlendi.

Adayların başvurularını 27 Ocak’tan itibaren yayımlanacak olan kılavuz içerisinde belirtilen uyarıları dikkate alarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak tamamlamaları gerekmektedir.

2022 EKPS Ne Zaman Yapılacak?

EKPSS Sınavı 24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek

2022 EKPSS Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

24 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 EKPSS oturumunun sonuçları 20 Mayıs 2022'de adayların erişimine açılacak.

EKPSS'ye Kimler Girebilir?

EKPSS'ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvuru yapmak zorundalar

EKPSS Sınavı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Öncelikle her engelli aday grubu için aynı sorular başka yöntemler ile sorulacak. Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli adaylar için farklı soru kitapçıkları hazırlanacak ve farklı uygulamalar yapılacaktır. Sınav süresi 60 dakika olacak. Tercih kılavuzu ve sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alacaktır.

EKPSS Başvuru Şartları Nelerdir?

1)Türk vatandaşı olmak.

2)18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)

3)Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4)Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

5)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

6)Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; "Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabil ir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,...ifade eder." hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

7)Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Kaynak:




Yorumlar   
Yorum Formu