Yeni Arayüze Geçiş Yap

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

Üniversite Adı
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Özel

  • ​​​​​​Eğitim Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi
  • Öğrenci Sayısı: 11.047 (2241'i uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dilleri: Türkçe, İngilizce, Arapça

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), 2010 yılında İstanbul'da İlim Yayma Vakfı tarafından kurulmuş uluslararası araştırma üniversitesidir. Üniversitenin Halkalı Merkez Kampüsü ve Altunizade Kampüsü olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır.

İstanbul zaim Üniversitesi 8 Fakülte de 36 lisans programı, Lisansüstü Eğitim Estitüsün de 65 yüksek lisans programı, 22 doktora programı ve 18 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile uluslararası bir araştırma üniversitesi olma noktasına gelmiştir.

Neden İstanbul Zaim Üniversitesi ?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), akademi ve iş hayatında başarılı bir kariyer için deneyimli akademik kadrosu, teknolojik araştırma altyapısı, tam donanımlı derslikleri, uluslararası işbirlikleri ve yurtdışında okuma imkanları ile öğrencilerine, “İyi Bir Eğitim Sözü” veren köklü bir vakıf üniversitesidir.

İZÜ, deneyimli hocalarıyla birlikte genç ve dinamik akademik kadroyu aynı çatı altında buluşturan bir üniversitedir. Öğretim üyelerin bir çoğu yurtdışından doktoralı olup akademik kadro bilimsel yayınları ile dünya literatürüne katkı sağlamaktadır. Kadrosunu her geçen gün daha da güçlendiren İZÜ, öğrencilerine dinamik bir akademik kadro ile yakın çalışma ve tecrübelerinden faydalanma imkanı sunmaktadır.

Eğitim Olanakları

Bir üniversitenin mezunlarına verdiği en önemli imkânlardan biri yabancı dil eğitimi İZÜ en az 3 yabancı dil projesini  geliştirmiş. Hazırladığı yabancı dil programları sayesinde,İZÜ’de her öğrenci lisans öğrenimi süresince isteğe bağlı olarak en az 3 yabancı dil öğrenebilmektedir. İsteğe bağlı yabancı dil kursları tüm öğrenciler için ücretsizdir. Küreselleşen dünyada yer edinmek isteyenler için öğrenilmesi kaçınılmaz olan İngilizce, coğrafyamızın önemli dillerinden Arapça ve medeniyetimizi daha iyi tanımaya ve anlamaya katkı sağlayacak Osmanlı Türkçesi’ne özel bir önem verilmekte. Farsça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Japonca gibi dünya dilleri de seçmeli olarak öğrencilere sunulmaktadır. 

Türkçe olan bölümlerdeki öğrenciler global dünyaya erişimi için isteğe bağlı hazırlık okuma imkanı sunulmuştur. Dileyen öğrenciler kazanmış olduğu burs oranı ile bir yıl gönüllü hazırlık okuyarak bölümlerine başlayabilmekteler.

İZÜ Üniversitesi başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Asya’dan Amerika’ya dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteler ile ikili anlaşmalar yaparak öğrencilerine yurtdışında eğitim fırsatları sunmaktadır. En çok tercih edilen öğrenci değişim programlarından biri olan Erasmus’ta üniversite 28 ülkeden 88 üniversite ile anlaşması bulunmaktadır. Amerika’dan Malezya’ya, Fas’tan Endonezya’ya, Brunei’den Malta’ya kadar 24 ülkeden 45 üniversite ile farklı programlarda çeşitli anlaşmalar imzalanmıştır. Ayrıca ELS İngilizce dil eğitimi kurumu ile yapmış olduğu anlaşma ile öğrencileri ABD’de 140 ayrı kampüste dil eğitimine gidebilmektedir.

İZÜ öğrencileri, çift anadal ve yandal programlarının kabul şartlarını sağladıkları takdirde, kontenjan dahilinde, üniversite bir başka lisans programında, kayıtlı olduğu anadal programının normal öğrenim süresince ücretsiz olarak çift anadal ve yandal yapabilirler. Çift anadal programlarını, kayıtlı olduğu anadal programının normal öğrenim süresi içerisinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilere ücretsiz ilave bir yıl süre verilmekte 

Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında başvurabilir. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler. Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir. Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir. Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.5 olması gerekir.Program bitirildiğinde Sertifika verilmektedir. İş başvurularında başka alanlarda da yetkinliğini gösteren sertifika avantaj sağlamaktadır.

İZÜ Kariyer Merkezi, üniversiteye başladıkları ilk yıldan itibaren öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak için faaliyetler düzenlemekte. Hedef, her alanda donanımlı, tercih edilen, ülkemizde ve dünyada istihdam edilebilirliği yüksek ve lider mezun adayları yetiştirmektir. Bu bağlamda yıl boyunca düzenlenen kariyer fuarları ve etkinliklerinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri ve insan kaynakları birimleri kampüsde çeşitli eğitim ve seminerler vermekte; öğrencilere staj imkanları sunmaktadır.

İZÜ kütüphaneleri geniş koleksiyonları ve uzman kadrosu ile haftanın yedi günü hizmet veriyor. Mevcut iki kütüphanenin yanı sıra 13 bin metrekarelik uluslararası standartlarda, 1 milyon kitap kapasiteli yeni kütüphane binası 2018 yılı içerisinde hizmete girdi.  İZÜ Merkez Kütüphane, Türkiye’deki en büyük kütüphanelerinden biri olma özelliğine sahip. Kütüphaneler haftanın 7 günü, vize ve final dönemlerinde 24 saat hizmet veriyor. 101.745 basılı kitap,310.939 e-kitap, 34.891 e- dergi  22.860 yabancı dil kitap  6.300 osmanlıca kitap 1786 referans kitap, 62 elektronik veri tabanı koleksiyonuna sahip 

İZÜ' Burs olanakları

Tercih Bursu:Üniversitenin  lisans programlarının Ücretli, %25 veya %50 İndirimli programlarını ilk beş (5) tercihi arasında yapan ve ÖSYM tarafından bu tercihlerinden birine yerleştirilen öğrencilere ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden %25 oranında indirim yapılır, birinci sıradaki tercihine yerleşenlere bu oran %30 olarak uygulanmakta Bu bursun süresi; zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için altı (6) yıl, diğer öğrenciler için beş (5) yıldır.

YKS Derece Bursları ile ilk 100  ve ilk 30.000 arasında olan öğrenciler tercihlerinde İZÜ seçerse dercelerine göre faklılık gösteren oranlarda burs verilmektedir. Burs miktarları 1.000 ile 5.000 arasında değişmektedir. Nakit burslara artı olarak konaklama bursu da verilmektedir.

Üniversitede YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puanına dayalı bursların yanı sıra, yıl içerisindeki başarı da ödüllendirilmektedir. Ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.40 ve üzeri olan ve sınıfında (tam burslu öğrenciler dahil) ilk üçe giren öğrencilere, sonraki akademik yıllarda ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden; birinciye %100, ikinciye %75 ve üçüncüye %50 oranında akademik başarı bursu verilir. Akademik başarı bursu öğrencinin normal öğrenim süresince ve sonraki her yarıyıl için ağırlıklı genel not ortalaması 3.00 ve üzerinde olduğu sürece devam eder.

Kültür, Sanat, Spor Bursları, Şehit ve Gazi Bursu Kardeş İndirimi, Kurucu Vakıf Bursu, Personel Bursu  ve Doktora Bursu da mevcuttur.

İstanbul Zaim Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Üniversitenin Halkalı’da yer alan merkez kampüsü, tarihin ve doğal güzelliklerin birleşme noktasıdır. 650 dönümlük arazi üzerine kurulan kampüsde Bizans döneminden kalma yerleşim yerleri ve 19. yüzyıl mimarisini yansıtan tarihi binalar yer almaktadır. Bu yapıların yanında yeni fakülte, kütüphane ve öğrenci konukevi gibi binaları da tarihi doku ile uyumlu, yatay mimaride inşa edilerek kampüsün dokusu korunmaktadır. Bünyesinde tescilli yaklaşık 7 bin ağacı barındıran üniversite, öğrencilerine tarih ve doğa ile iç içe eğitim imkanı sunmaktadır. Eğitim faaliyetleri büyük ölçüde bu yerleşkede yapılmaktadır.

İZÜ kampüsünde asırlık çınarların gölgesinde, şehrin karışıklığı ve gürültüsünden uzak, huzurlu bir üniversite hayatı vadediyor. Yaklaşık 30 çeşit meyvenin bulunduğu bahçede organik meyve ve  sevimli dostlar (papağan, tavşan, kedi ve sincap) ile doğayı sevenler için unutulmaz bir öğrencilik hayatı olacaktır.

İslami İlimler Fakültesinin bütün programları Altunizade Kampüsünde, diğer fakülteler ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Halkalı Kampüsünde eğitim-öğretim vermektedir.

İZÜ’de aktif olarak faaliyette bulunan 38 öğrenci kulübünün yanı sıra birçok topluluk ve platform bulunmaktadır. Kampüs içinde ve dışında birçok aktivite düzenlemekte, topluma değer ve renk katmaktadır. Gönüllülük ve çok seslilik esasına dayalı seminerler, eğitimler, geziler, spor turnuvaları, şiir dinletileri gibi programlar öğrencilerin öncülüğünde yapılmaktadır. Yıl içerisinde 650’den fazla etkinlik ile İZÜ, İstanbulun en aktif üniversitelerindendir.

İZÜ Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite bünyesinde üretimi yapılan bilgi ve teknolojinin birçok alanda uygulanmasına ve ticarileştirilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Akademisyenler ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü öncülüğünde, teknoloji ile bilimin getirdiği çeşitli yenilikleri üniversite, sektör ve topluma kazandırmak için projeler geliştirilmektedir. Üniversitede, İstanbul Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği, TUBİTAK, KOSGEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı, YTB ve TİKA gibi kurumların projeleri yürütülmektedir. Girişimcilik ruhuna sahip öğenciler Kuluçka Merkezi imkanlarından faydalanarak şirketleşe bilmektedirler.

Halkalı Kampüsünde 35 dönümlük arazide kurulan Zaim Teknopark, İstanbul’da vakıf üniversiteleri bünyesindeki ilk teknoparktır. Birçok alanda öncü olmayı hedefleyen teknopark, akademisyen ve öğrencilerin seçkin projelerinin hayata geçmesini hızlandırarak, öğrencilere staj ve mezunlarına nitelikli iş imkanları sağlamaktadır.

Spor Olanakları

İZÜ’de öğrencilerin sosyalleşerek zaman geçirmesine olanak sağlayacak birçok spor tesisi ve sosyal alan mevcuttur. Açık ve kapalı spor komplekslerinde golf, basketbol, fitness, futbol, voleybol, tekvando, tenis, kürek, hentbol, güreş, geleneksel ve olimpik okçuluk gibi spor dallarında kurslar verilmekte ve bu alanlarda birçok ulusal derece ve şampiyonluk kazanılmaktadır. Öte yandan yıl içerisinde düzenlenen zumba, pilates gibi kurslar ve diğer etkinlikler sağlıklı ve stresten uzak bir öğrencilik hayatı sunmaktadır.

Barınma Olanakları

İZÜ il dışından gelen öğrenciler için barınma imkanını kampüs içerisinde yer alan konukevleriyle karşılamaktadır. Kız ve erkek öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde barınmalarını sağlamanın yanında, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak birçok faaliyet düzenlenmektedir. Apart sisteminde yapılan konukevleride, sinema salonları, kafeteryalar, fitness salonları, el sanatları atölyeleri ve bilgisayar laboratuvarları da bulunmaktadır

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar

Halkalı Merkez, Halkalı, 34303 Küçükçekmece/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu