Yeni Arayüze Geçiş Yap

Kastamonu Üniversitesi

Üniversite Adı
Kastamonu Üniversitesi
Devlet

  • Eğitim Fakültesi
  • Fen- Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Orman Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Su Ürünleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Turizm Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Veteriner Fakültesi
     

 

  • Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu
  • Beden Eğitim Spor Yüksekokulu
  • Sivil Havacılık Yüksekokulu
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

  • Kastamonu Meslek Yüksekokulu
  • Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu
  • İnebolu Meslek Yüksekokulu
  • Tosya Meslek Yüksekokulu
  • Taşköprü Meslek Yüksekokulu
  • Araç Meslek Yüksekokulu
  • Devrekani Meslek Yüksekokulu
  • İhsangazi Meslek Yüksekokulu
  • Küre Meslek Yüksekokulu
  • Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu
  • Bozkurt Meslek Yüksekoku

Kastamonu Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 810

Öğrenci Sayısı:  21.346 (3.865 uluslararası öğrenci)

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet. Yakın zamanda kurulmuş olmasına rağmen Üniversite başta bilimsel olmak üzere sosyal, kültürel, fiziki ve sportif alanlarda atılımlar yaparak “Gelişen Genç Üniversite” olduğunu ispatlamaktadır.

Üniversite bünyesinde sayısı giderek artan seçkin akademik ve idari kadro, 14 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 23 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır.

Neden Kastamonu Üniversitesi?

Kastamonu Üniversitesi, toplumsal, kültürel ve tarihi değerler konusunda farkındalıkları ve duyarlılıkları yüksek, çevre bilinci oluşmuş, mesleki ve şahsi hedeflerini belirlemiş, bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerleme gayesi içinde olan ve kendini hayata donanımlı bir şekilde hazırlama motivasyonu taşıyan öğrencilerle birlikte belirlemiş olduğu vizyon ile Gelişen Genç Üniversite profiline uygun modern derslik ve uygulama alanları çift diploma programı yan dal programı ve birimler arası yatay geçiş olanaklarıyla zengin bir akademik hayat vadetmektedir.

Üniversitede İngilizce hazırlık ve İlahiyat Fakültesinde Zorunlu Arapça hazırlık eğitimi verilmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen  İngilizce Hazırlık eğitimi isteğe bağlı olarak yürütülmektedir. Ayrıca yurt dışından gelen kursiyerler için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe eğitimi verilmektedir.

Kastamonu Üniversitenin dünyanın farklı yerlerindeki 98 üniversite ile ikili protokol anlaşmaları bulunmaktadır. Bu protokoller çerçevesinde Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler, ikili protokolünün olduğu dünyanın dört bir tarafındaki üniversitelerde lisans tamamlama; lisans mezunu öğrencileri de yüksek lisans eğitimi alma imkânına sahiptir. Yapılan anlaşmalarda beraber araştırma yapma, ortak proje yürütme, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi de yer almaktadır.

Ayrıca Üniversitenin ülkemizdeki 88 üniversite ile Farabi değişim programı çerçevesinde protokol anlaşması, 69 Avrupa Üniversitesi, 2 otel ile toplamda 177 Erasmus programı çerçevesinde öğrenim görme, staj ve öğretim üyesi hareketliliği kapsamında anlaşması bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Kütüphane Olanaklar: 12.000 m² Kullanım Alanı içerisinde 15 adet bireysel çalışma odası, 3 adet gurup çalışma odası, 3 konferanas salonu bulunmaktadır. Basılı Kitap  41.250, Elektronik Kitap :468.936, Basılı Dergiler 776 Elektronik Dergiler: 39.355,  Elektronik Tezler 2,5 Milyon Üniversitenin Tezleri (Basılı Yüksek Lisans-Doktora)  738, Veri Tabanları 61 olmak üzere gengin bir kaynak koleksiyonuna sahip. Ayrıca GEKOP (Görme Engelli Kütüphaneleri Ortak Platformu 65.000 Kitap) ile Özel Kullanıcı Gruplarına Erişim olanağı sağlanmıştır.

Kastamonu Üniversitesi Burs Olanakları

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından burs, öğrenim kredisi ve kyk yurt bursu alabilirsiniz. Bu kurumdan burs almayan başarılı ama maddi durumu iyi olamayan öğrencilere üniversite bünyesinde yemek bursu kısmi zamanlı çalışma imkanı ve nakti yardım seçenekleriyle öğrencilerini desteklemektedir. Burs talebinde bulunmak için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yapılması gerekmektedir.

Kastamonu üniversitesinden burs alabilmek için; KYK bursu, KYK kredisi almıyor olmak ve başka bir yerden burs veya kredi almamanız gerekiyor,

Herhangi bir yerde çalışmıyor olmanız veya sürekli bir gelirinizin olmaması. Ancak yetim maaşları ve nafaka alıyorsanız burs başvurusu yapabilirsiniz

Okula yerleştiğiniz dönemden itibaren herhangi bir şekilde, dönem, sene uzatmamış olmak,
Yüksek lisans hazırlık sınıfında okuyorsanız burs başvurusu yapamazsınız,

Kastamonu Üninversitesi & Kampüs'te Yaşam

Kastamonu Üniversitesi üç kampüsten oluşmaktadır; Ana kampüs,Kuzeykent kampüsü  Daday Yolu 3. km'de, 237 hektarlık alanda kurulu  Kastamonu  merkeze 7,8 km uzaklıkta 

Tıp Fakültesi Kampüsü Kastamonu merkezine 6,4 km uzaklıkta 

Eğitim Fakültesi Kampüsü kasatamonu merkezine 1,2 km uzaklıkta hizmet vermektedir.

Üniversite bünyesinde  kültürel ve toplumsal alanlarda projeler üreten 82 öğrenci topluluğu vardır. Öğrenci toplulukları her yıl konserler, sergiler, gösteriler, film gösterimleri, festivaller, şenlikler, kültür haftaları ile konferans, sempozyum, kongre, seminer, panel ve gezileri içeren Arkeoloji Haftası, Çağrı Haftası, Sinema Günleri, Toplam Kalite Yönetimi Seminerleri, Role Playing Oyunları Turnuvası, Uluslararası Bahar Şenliği, Uluslararası Çağdaş Dans Festivali, Uluslararası Klasik Gitar Festivali, Bilim Kurgu ve Fantezi Şenliği, Dünya Uzay Partisi-Yuri Gecesi, Robot Günleri, Tiyatro Şenliği, Rock Şenliği gibi etkinlikler düzenler. Bu etkinlikler öğrenciler tarafından ücret ödenmeksizin izlenebilmektedir. Kültürel aktiviteler Kuzeykent kampüsündeki  Ahmet YESEVİ Konferans Salonunda gerçekleştirilmektedir.

Kastamonu Üniversitesinde  Sosyal Etkinlikler gerek üniversite genelinde, gerekse fakülteler ve yüksekokullar düzeyinde sürdürülmektedir. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla sanat etkinlikleri sergilenmekte, amatör düzeydeki çalışmalara danışmanlık yapılmakta ve denetlenmektedir. Öğrencilerin çalışmaları yıl içerisinde halka açık olarak sergilenmektedir. Bahar Şenlikleri ve Nevruz Şenliği üniversitede gelenek sel  olarak her yıl yapılmaktadır. Bu organizasyonda, satış ve tanıtım yerleri, spor karşılaşmaları, film ve tiyatro gösterileri, çeşitli yarışmalar, panel, konferans, sempozyum, defile ve konserler büyük ilgi görmektedir.

Spor Olanakları

Çok çeşitli spor olanaklarının bulunduğu üniversitede öğrenciler spor etkinliklerine değişik düzeylerde katılabilirler. Etkin sporcular ya da ilgilendikleri spor dallarında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler, danışman desteğiyle, çalıştırıcı gözetiminde çalışabilirler. Ayrıca, her öğrenci spor etkinliklerine bireysel olarak katılabilir. Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığınca Düzenlenen Spor müsabakaları na katılım gerçekleştirilmektedir.

Üniversite bünyesinde bulunan spor tesisleri: Emin Baydil Spor Tesisleri, 2 Kapalı Spor Salonu, Kondisyon Salonu, Açık Futbol Sahası, Tenis Kortu, Basketbol Sahası, Mini Futbol Sahası

Beslenme

üniversite yemekhanelerinde  öğrenci, akademik ve idari personellerine öğle ve akşam yemeği verilmesi işini organize etmektedir. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin öğle ve akşam yemekleri aynı mutfaklarda hazırlanmakta ve aynı çeşit yemek değişik salonlarda hizmete sunulmaktadır. Yemek yiyen öğrenci grubunun özelliklerini baz alarak enerji ihtiyaçlarını karşılayan yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun ve mevsim özelliklerine göre aylık menüler planlamaktadır. Üniversitede yemek fiyatları öğrencilerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak düzenlenmektedir, kartlı sistem aracılığı ile satışa sunulmaktadır.

Barınma Olanakları

Üniversitenin Kuzeykent Kampüsü yakınında öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı merkezde 6 binada, Abana ilçesinde 1 binada,  hizmet veren 2928 erkek, 4462 kız öğrenci kapasitesine sahip yurtlar bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bu yurtların dışında, özellikle şehir merkezinde ve Kuzeykent Kampüsü yakınında çok sayıda ve değişken donanımda özel öğrenci yurtları vardır.

Ulaşım 

Otobüs ile ulaşım sağlamak isteyenler için de her gün seferleri bulunan farklı otobüs firmaları mevcuttur Kastamonu’da bir adet havalimanı bulunmaktadır: Kastamonu Havalimanı. Seyahatini hava yolu ile gerçekleştirmek isteyen ziyaretçiler uçak seferlerini kullanabilir. Havalimanı ile şehir merkezi arası 10,4 kilometredir. Hava yolu firmalarının sağladığı servisler ile şehir merkezine ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Üniversite  içerisinde ring hizmeti mevcuttur.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. AHMET HAMDİ TOPAL

Kuzeykent, Orgeneral Atilla Ateş Paşa Cd. No:46, 37150 Emirler/Kastamonu Merkez/Kastamonu








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu