tpuan.combeta

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Üniversite Türü
Özel
Üniversite Fakülteleri

 

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Hemşirelik Fakültesi
  • Tıp Fakültesi

 

 

Üniversite Yüksekokulları

Üniversite MYO

Üniversite Genel Bilgiler

Koç Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 521
  • Öğrenci Sayısı: 7.000 (436 uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dili: İngilizce

Koç Üniversitesi, 1992 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulmuş kar amacı gütmeyen bir yüksek eğitim kurumu olarak eğitime başlamıştır. Bir “Mükemmeliyet Merkezi” kurma hedefiyle, üstün yetenekli gençleri değerli öğretim görevlileri ile bir araya getirerek bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi, öğrencilerini sorgulamaya, araştırmaya, eleştirmeye yönlendirerek yaratıcılığa özendirmekte ve en üst düzeyde ahlaki değerlerle donatılmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmektedir.

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2020-2021 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 110.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için KDV dâhil 151.250 TL’dir, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 110.000 TL’dir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır. Koç Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında yıllık öğrenim ücretinin ve başarı oranının en yüksek olduğu üniversitelerden biridir. 

Neden Koç Üniversitesi ?

Çünkü Ülkemizin en başarılı en idealist öğrenci adayların tercih ettiği Yükseköğretim kurumlarında birisi olarak faaliyetlerine dünya standartlarında sürdürdüğü eğitim programlarıyla Bireysel Eğitim Sistemi ile kariyerine üniversitenin ilk senesinden itibaren yön verebilir, Araştırma olanakları sayesinde öğretim üyeleri ile çalışıp dünya literatürüne katkı sağlayabilir, Üniversitenin uluslararası bağlantıları ile dünyanın en iyi üniversitelerine gidip bir dönem ya da bir yıl yurt dışında okuyabilir, Mezun olduğun yıl, lisans bursunla tezsiz yüksek lisans programlarına devam edebilir, Çift Ana Dal Programı ile istediğin iki bölümü aynı anda okuyup iki diploma sahibi olabilir, İlgi alanın doğrultusunda Hukuk, Fen, Sosyal ve İktisadi ve İdari Bilimler’de yan dal yaparak sertifika alabilir,  Öğrenci kulüpleri sayesinde dünya çapında organizasyonlara imza atabilirsin.

Koç Üniversitesi’nde öğrenim dili İngilizce’dir. Üniversite, evrensel bilim literatürüne katkı yapacak, uluslararası iş dünyasında yönetici olacak, küresel fikir platformlarına katkı yapacak dünya vatandaşlığı bilincine sahip bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda İngilizce öğrenim kalitesini en üst seviyede tutmaktadır.

Öğretim üyelerinin birçoğu Koç Üniversitesi’ne gelmeden önce önemli ABD, Avrupa ve Türk üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmıştır.
Koç Üniversitesi öğretim üyesi başına düşen makale sayısında Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Koç Üniversitesi Ülkemizde bulunan üniversiteler arsında en çok yurtdışı imkanı sunan üniversiteler arasında Öğrencileri Üniversitenin uluslararası bağlantıları ile dünyanın en iyi üniversitelerine gidip bir dönem ya da bir yıl yurt dışında okuyabilmekteler. 60’dan fazla ülkede, 290’dan fazla üniversitede gerçekleştirilen programlar uluslararasılaşma çalışmalarının öğrencileri doğrudan kapsayan en önemli parçasıdır.

Değişim Programları: Erasmus+: Öğrenciler, Avrupa’da bölümlerinin anlaşmalı olduğu seçkin üniversitelerde 1 dönem ya da 1 akademik yıl boyunca değişim programına katılabilir ve yeni bir akademik ve kültürel deneyim elde edebilirler. Erasmus+ Programı kapsamında, katılımcılara hibe desteği de sunulmaktadır.

Erasmus+ Staj Programı: Program, Avrupa’da yer alan bir işletme ya da kurumda minimum 2 ay olmak üzere staj yapma imkanı sunmaktadır. Program kapsamında öğrencilere hibe desteği de verilebilmektedir. Programa başvuru sırasında öğrencilerin Avrupa’daki bir kurumdan stajyer olarak kabul almış olması gerekmektedir.

Erasmus+ Worldwide: Üniversitenin her sene ülke bazında yapmış olduğu proje başvuruları ile öğrencilerin Avrupa dışındaki ülkelerde de Erasmus programına katılımları sağlanmaktadır. Proje kapsamında yer alan ülke ve üniversiteler başvuru dönemlerinde öğrencilere duyurulmaktadır. Erasmus+ Worldwide kapsamında öğrenciler aylık 650 € hibe desteği ve gidecekleri ülkelere göre ek olarak seyahat desteği almaktadırlar.

Global Exchange: Öğrencileri Amerika, Asya ve Afrika’daki partner üniversitelerde 1 dönem ya da 1 akademik yıl boyunca değişim programına katılabilirler. Program kapsamında, öğrencilerin başvuruları değerlendirilerek, belli sayıdaki öğrencilere Global Exchange bursu ve seyahat desteği sağlanabilmektedir.

Yaz Değişim Programları: Öğrenciler Avrupa ve Asya’daki partner üniversitelerinin sunmuş olduğu yaz okullarına herhangi bir kayıt ücreti ödemeden ya da indirimli ücretlerden yararlanarak katılabilirler. Yaz değişim programları kapsamında öğrenciler, kendi alan derslerini alabilecekleri gibi gittikleri ülkelerin kültürlerini tanıtan etkinliklere ya da gezilere de katılabilmekteler.

Kütüphane’nin Rumelifeneri Kampüsü’nde yer alan merkez binası dışında,Topkapı Kampüsü’ndeki Hemşirelik Fakültesi’nde, Beyoğlu’nda bulunan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde ve Ankara’da Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi’nde birer şube kütüphanesi bulunuyor. Her üç şube kütüphanesinde de verilen eğitim ve yapılan araştırma konularını destekleyen koleksiyonlar mevcut.

Kütüphane’de Türkçe, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça ve İspanyolca yayınlar da mevcut. Basılı Kitap sayısı 262.000’i geçiyor. 146.000 elektronik kitaba ve 45.000 elektronik dergiye kampüsten, yurt odasından ya da evden erişmek mümkün. Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 33,22 dir.

Burs Olanakları

Koç Üniversitesi kontenjanlarının %60'nı burslu öğrenciler oluşturmaktadır.

%100 Burs (Tam Burs)

Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilir.

%50 Burs (Destek Bursu)

Koç Üniversitesi’nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar.

Şehit Çocukları Bursu

YKS sonucunda Koç Üniversitesi’nin burssuz ve %50 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan ve daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan şehit çocukları Tam Burslu olarak kabul edilir.

Öğrenci Dekanlığı Çalışan Öğrenci Programı

Koç Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin çeşitli bölümlerinde yarı zamanlı çalışarak deneyim ve gelir elde etme imkânı da sunar.

Kitap Bursu

KUDEB bursu kapsamında da limitli/limitsiz kitap bursu verilmektedir.

 Anadolu Bursiyerleri Programı ile de burs olanaklarını daha da genişletmiştir. Nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliği misyonuyla 2011 yılında hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri Programı, başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite adaylarını Koç Üniversitesi çatısı altında hak ettiği eğitim imkanları ile buluşturuyor. Anadolu Bursiyerleri Programı dahilinde bursiyer öğrenciler; öğretim ücretinin tamamından muaf olarak, yurtlarda 3-4 kişilik odalarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve her eğitim yılında 10 ay süreyle aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanırlar.

Koç Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Koç Üniversitesi’nin ana kampüsü Rumelifeneri Kampüsüdür. Birçok fakülte ve birim burada bulunmaktadır. Koç Üniversitesi’nin eşsiz kampüsünde düzenli olarak kültür, sanat ve spor faaliyetleri organize edilmektedir. Ayrıca, Koç Üniversitesi öğrencileri için kampüste geçirdikleri süre boyunca ihtiyaç duyacakları, yurtlar ve sağlık hizmetleri gibi her tür hizmet sağlanmaktadır.

Bunun dışında kapalı yüzme havuzu ve yurt imkanları bulunan Batı Kampüsü ve  Koç Üniversitesi Hastanesi ve Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğu Sağlık Kampüsü olmak üzere toplamda 3 kampüsü bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından oluşturulan ve Öğrenci Aktiviteleri Ofisi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan pek çok öğrenci kulübü ve grubu bulunmaktadır. Öğrenciler, bu topluluklar aracılığı ile kendilerini sosyal ve akademik yönden geliştirebilmek, üniversiteye uyum süreçlerini hızlandırabilmek ve çeşitli organizasyonlarda görev alarak takım çalışmasını öğrenebilmekteler.

Spor olanakları

Koç Üniversitesi ana kampüsünde 2.000 izleyicinin oturma imkânına sahip olduğu çok amaçlı bir kapalı spor salonu, bir açık tenis kortu, bir yapay çim futbol sahası, bir kapalı buz pisti bulunmaktadır. 42 m x 32 m ebatlarında olan spor salonunun içinde ana salonu panoramik açıdan gören 156 m uzunluğunda koşu parkuru, squash ve raketbol kortu, aerobik ve dans salonları, fitness salonu, sportif tırmanma duvarı, kardiyo salonu ve masa tenisi bölümü yer alıyor. Ek olarak ana bölümde tenis, basketbol, badminton, voleybol, hentbol gibi tüm salon sporları yapılabilmektedir.

Batı Kampüste ise yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu, kardiyo-fitness merkezi, dans stüdyosu ve masa tenisi bulunuyor.

Koç Üniversitesi’nde basketbol, tenis, kayak, snowboard, kürek, voleybol, futbol, Amerikan futbolu, eskrim, sutopu, yüzme, masa tenisi, buz hokeyi, sportif tırmanış, ragbi, güreş, boks, yelken, satranç, frizbi ve dans takımları bulunuyor. Üniversite geneline yönelik fitness programları uzman eğitmenler tarafından kişiye özel olarak hazırlanıyor. Ayrıca spor eğitmenleri tarafından ücretsiz pilates ve tenis dersleri verilmektedir.

Beslenme Olanakları

Koç Üniversitesi, öğrencileri ve çalışanlarına ferah mekânlarda, sağlıklı, temiz ve kaliteli yemek olanağı sunar. Kampüs bünyesinde bulunan kafeterya ve yemekhanelerde farklı damak zevklerine uygun seçenekler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, yurt ve fakülte binalarında bulunan atıştırmalık ve soğuk-sıcak içecek otomatlarından 24 saat boyunca yararlanılabilir.

Barınma Olanakları

Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Kampüsü yurt binalarında 1.536 kişilik, Batı Kampüs yurt binalarında 1.153 kişilik olmak üzere toplam 2.689 kişilik yatak kapasitesine sahiptir. Rumelifeneri Kampüsündeki her yurt binası 65 – 80 yatak kapasiteli olup toplam 21 adet yurt binası bulunmaktadır. Rumelifeneri Kampüsünde çoğunlukla ortak banyolu olarak 1, 3 ve 4 kişilik ve az sayıda banyolu olarak 1, 3 ve 4 kişilik; Batı Kampüste ortak banyolu olarak 1, 3 ve 4 kişilik odaları mevcuttur.

Batı Kampüste 172 -173 yatak kapasiteli 6 adet, 116 yatak kapasiteli 1 adet olmak üzere toplam 7 adet yurt binası bulunmaktadır. Yurt binalarında 1, 3 ve 4 kişilik odalar bulunmaktadır. Yurt binalarında merkezi ısıtma ve kesintisiz sıcak su imkânı mevcuttur. Ana kampüs yurt binalarda mutfak ve çamaşırhaneler, Batı kampüs yurt binalarıda ise çamaşırhaneler ile B binasında bulunan mutfak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

Yüksek Lisans öğrencileri, kendilerine tahsis edilen Asistan Lojmanlarında kalabilmektedirler. Asistan Lojmanları Üniversite kampüsüne yaklaşık 3 km mesafede olup toplam 400 kişilik yatak kapasitesi bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi 2020 – 2021 öğretim yılı iki dönemlik yurt ücretleri 13.000 TL ile 42.000 TL arasında değişmektedir.

Ulaşım Olanakları

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Yolu üzerinde Sarıyer’e araba ile 10 dakikalık mesafededir. Koç Üniversitesi ile Sarıyer arasında her 10 dakikada bir karşılıklı olarak minibüs işlemektedir. Üniversitenin anlaşmalı olduğu özel bir servis şirketi öğrencilere şehrin çeşitli noktalarından belli saatlerde servis olanağı sağlamaktadır. Hafta içi her gün Kadıköy- Beşiktaş- İstinye- Sarıyer güzergâhını izleyen bir şehir hatları seferi mevcuttur. Sarıyer Rumelifeneri arasında belediye otobüsü işlemektedir. Özel araçlarıyla kampüse gelmek isteyen öğrenciler her dönem belli bir ücret karşılığında üniversitenin otoparklarını kullanabilmekteler

Üniversite YÖK İzleme Raporu
İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Üniversite Rektörü

Prof. Dr. Metin Sitti

Üniversite Adresi
Rumelifeneri, Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450 Sarıyer/İstanbul
Üniversite Konumu

Web sitemizde deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Kullanılan çerez türleri: Zorunlu Çerezler ve Pazarlama Çerezleri. Çerez politikamızı okumak için buraya tıklayın.