Yeni Arayüze Geçiş Yap

Konya Teknik Üniversitesi

Üniversite Adı
Konya Teknik Üniversitesi
Devlet

  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

  • Teknik Meslek Yüksekokulları
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Konya Teknik Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 450 

Öğrenci Sayısı: 16624 ( 580 uluslararası öğrenci)

Öğrenim Dillleri: Türkçe & İngilizce

Konya Teknik Üniversitesi 2018 yılında Konya'da kurulmuş bir Devlet Üniversitesi'dir. Etik değerlere bağlı, girişimci ve yetkin bireyler yetiştirmek; bilgi, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmek; bilgi ve tecrübeyi bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte toplum yararına sunma vizyonuna sahip bir üniversitedir.

Konya Teknik Üniversitesi; Konya Selçuk Üniversitesi'nden 2 fakülte ve 1 meslek yüksekokulunun bağlanmasıyla kurulmuştur. Günümüzde bünyesinde 4 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 10 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 5821 ön lisans, 8648 lisans, 1748 yüksek lisans, 397 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 16624 öğrencisi bulunmaktadır. 

Neden Konya Teknik Üniversitesi?

Çünkü; Konya Teknik Üniversitesi; Tecrübeli Akademik Kadro, Anadolu’nun Sanayi Merkezindeki Konumu, Üniversite-Sanayi Odaklı Araştırmaları, Stratejik Kuruluşlarla İşbirliği, Ar-Ge, Tasarım İnovasyonda Öncü, Bölümler Arası Geçiş Olanakları, Erasmus ile Uluslararası Eğitim İmkanı, MÜDEK trafından Akredite Edilmiş Bölümleri ile Öğrenci odaklı yaklaşımıyla Öğrenci Toplulukları desteklenmekte TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada elde edilen başarılarla adından söz ettirmektedir. Ayrıca SSB ile imzalanan protokol sayesinde savunma şirketlerinde öğrencilerine proje yapma ve staj yapma imkanı sunulmaktadır.

Bölgenin ilk ve tek teknik üniversitesi olarak bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla işbirliğini geliştirmek, ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak gençler yetiştirmek, güçlü kadrosu ile nitelikli araştırmalar yapmak ve üretilen bilginin uygulamaya koyulmasını sağlamak önde gelen hedeflerindendir.

Burs Olanakları

Konya Teknik Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Konya Teknik Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim görmekte olan, maddi imkânları yeterli olmayan Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yemek ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanması için akademik dönem başında başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Konya Teknik Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Konya Teknik Üniversitesi eğitim öğretim faaliyetlerine çoğunlukla  Selçuk üniversitesi Kampüsünde devam etmektedir. Kendisine ait yerleşkeleri Ardıçlı bölgesi yakınındaki Fırat Caddesi üzerinde yer alan 1 milyon 700 bin metrekare ve Konya Organize Sanayi Bölgesi yanında bulunan yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip arazi, kampüs yerleşkesi olarak Konya Teknik Üniversitesine tahsis edilmiş yapılandırılmasına henuz başlanmıştır.

Gölet etrafında planlanan ana kampüs içerisinde rektörlük, lisans ve lisansüstü eğitim yapıları araştırma merkezleri, laboratuarlar, teknoloji ofisleri, yönetim ve kongre yapıları, barınma yapıları, erasmus merkezi, sosyal tesisler, spor tesisleri ve teknik birimlerin yer alması planlanıyor.

Havalimanı ve Bilim Merkezi yakınında bulunan sanayi kampüsü içerisinde ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Ar-Ge ve tasarım merkezi, teknoloji ofisleri, atölye ve laboratuarlar, sosyo-kültürel tesisler, öğrenci yurtları ve spor tesislerinin yer alması planlanıyor.

Konya ili  5 sanayı bölgesine sahip olması Üniversite ve Sanayi İşbirliği açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Konya Teknik Ünversitesinin diğer yeşleskesi Organize Sanayi Bölgesine kurulması kararlaştırılmıştır. 2021 yılına bütçe verilmesi halinde kampüsün inşaatına 2021 yılında başlanacaktır.

Konya Teknik  Üniversitesi, öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik gelişmelerini desteklemek için öğrenci kulüplerinin oluşmasını Üniversite yaşamının bir parçası olarak görmektedir. Bu kulüpler tarafından düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip, kendine güvenen, girişimci ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Üniversitede bünyesinde 30'u aşkın öğrenci kulübü aktif olarak faaliyet göstermektedir. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin yapılmasıyla birlikte akademik eğitime yarar sağlayıcı mesleki uğraşlara da ağırlık verilmektedir.

Konya Teknik Üniversitesi Barınma Olanakları

Konya Teknik Üniversitesi ‘Gelişim Yerleşkesi’ içerisinde il dışından gelen öğrencileri için öğretim hayatları süresince rahat, huzurlu ve güvenilir bir ortamda, konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilecek 320 kişilik kız öğrenci yurdu kayıtlara başlamıştır. Konya ili içinde KYK yurtları ve Özel yurtlarda hizmet vermektedir.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Osman Nuri Çelik

Akademi, Yeni İstanbul Cd. No:235/1, 42250 Selçuklu/Konya








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu