Yeni Arayüze Geçiş Yap

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Üniversite Adı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Devlet

  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi

  • Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu
  • İstanbul Devlet Konservatuvarı

  • Meslek Yüksekokulu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 667 
  • Öğrenci Sayısı:11.685 (408 uluslararası öğrenci)
  • Eğitim Dili: Türkçe

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi kısaca MSGSÜ, 1982 yılında İstanbul'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Temelleri Sanat Tarihçisi, Arkeolog, Müzeci, Ressam Osman Hamdi Bey tarafından 1882’de Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla kurulan kuruma kadar dayanmaktadır. Ülkemizin ilk sanat, tasarım, mimarlık yükseköğretim kurumudur. Kurum 135 yıldır köklü bir üniversite olmanın gururuyla içerisindeki uygulama ve teorinin iç içe olduğu bir eğitim sistemiyle usta çırak ilişkisi gözetilerek çağdaş kültür, sanat ve bilim insanı yetiştiren öncü bir kuruluştur.

MSGS Üniversinde 3 fakülte, 1 konservatuvar, 1 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ve 3 enstitü, 25 uygulama ve araştırma merkezi Rektörlüğe bağlı Enformatik bölümünde eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

MSGS Üniversitesinde öğrencinin kabulü Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik derecelerinde eğitim ve diploma veren kurumda,  ön lisans ve lisans düzeyinde, Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakültelerine, Yüksekokullara, ÖSYM tarafından yapılan TYT ve AYT merkezı̂ yerleştirme sınavı ile; Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Devlet Konservatuarı’na her program için de ayrıca belirtilen TYT puanı ve özel yetenek sınavı ile öğrenci kabulü yapılmaktadır. Lisansüstü̈ öğrenci kabulleri ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Lisansüstü̈ Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliklerine göre yapılmaktadır.Üniversitenn yaptığı yetenek sınavlarına ilişkin duyurular güncel olarak kurum web sayfasından yayınlanmaktadır. 

MSGS Üniversitesinde yatay ve dikey geçiş, konuk/özel/yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları verilerek hem üniversite dışından katılım sağlanmakta hem de üniversite içinde yan dal, çift ana dal yapabilme imkânı tanınmaktadır. 

Örgün eğitimin yanı sıra, serbest öğrenme yoluyla edinilen bilgi ve becerilerin geliştirilebilmesi için, gerek zorunlu ve seçmeli olarak uygulanan staj dersleri gerekse, kurum içi akademik ve idari birimlerde “kısmi zamanlı öğrenci” olarak geçici istihdam edilme imkanları sunulmaktadır.

MSGS Üniversitesi'nin  Erasmus+, Farabi, Mevlana anlaşmaları ve ikili protokoller çerçevesinde toplam 249 üniversite ile anlaşması bulunmaktadır. Değişim programlarından yararlanmak isteyen öğrenciler için ULİK ofisi hizmet vermektedir. Uzun yıllara dayanan birikiminin oluşturduğu atmosfer, deneyim ve büyük bir koleksiyonla, Ülkemizde Resim ve Heykel Müzesi olan tek sanat kurumudur. Ayrıca Türk sinemasının mirasını koruyan Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapan Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi başta olmak üzere çeşitli kültür- sanat etkinlikleri, AR-GE çalışmalarıyla 23 uygulama ve araştırma merkeziyle hem özel hem de kamu kurum ve kuruluşları ile yaptığı işbirlikleri üzerinden Üniversitenin kültürel, sanatsal ve bilimsel üretimini yaygınlaştırıyor.

Üniversitede, Merkez Kütüphane ile birlikte Fen-Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi, İstanbul Devlet Konservatuvarı Kütüphanesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Kütüphanesi, Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi Kütüphanesi ve Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi olmak üzere toplam 6 kütüphane bulunmaktadır.

Kütüphanelerde, ağırlıklı olarak Güzel Sanatlar ve Mimarlık konularında toplam 129.150 kitap mevcuttur. Ayrıca 8.348 kitap dışı yayın, 3.517 nadir kitap, aboneliği devam eden 50 süreli yayın, 4.299 lisansüstü tez, 935 adet üniversitenin yayını ve eğitim-öğretim alanlarını destekleyici çeşitli konuları içeren (Abone, EKUAL ve Açık Erişim) 110 veri tabanı bulunmaktadır. Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 11,81, öğrenci başına düşen e-yayın sayısı 324,04 dir.

Burs Olanakları

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından burs, öğrenim kredisi ve kyk yurt bursu alabilirsiniz. Ayrıca Sanayi-i Nefise Vakfı, kurulduğu günden bu yana MSGS Üniversitesine destek olmayı sürdüren, üniversitenin ihtiyaçlarını, projelerini destekleyen ve bağış yapan kurum, kuruluş ve kişileri kısaca Mimar Sinan’a gönül vermişleri bir araya getiren ve bu yolda çalışmalarını sürdüren bir kurum olmayı sürdürmektedir. Vakf yıllardır gerek kendi imkânları, gerekse hayırsever kişiler tarafından verilen burs yardımlarıyla öğrenclere burs vermektedir.

MSGSÜ &Kampüs'te Yaşam

MSGSÜ Zengin kültürel ve sosyal ortama sahip İstanbul’da, şehrin merkezinde yer alan üniversite, şehirden beslenen ve şehri besleyen bir konumdadır. Merkez kampüsü İstanbul Fındıklı semtinde bulunmatadır. Fındıklı Yerleşkesi: Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü'ne ev sahipliği yapmaktadır.
Bomonti Yerleşkesi: Şişli / İstanbul'da yer alan Üniversitenin Bomonti yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Enformatik Bölümü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne ev sahipliği yapmaktadır.
Beşiktaş Yerleşkesi, Devlet Konservatuvarı'na ev sahipliği yapmaktadır.
Tophane Yerleşkesi,Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Yüksekokulu na ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversitedeki sergi, konser, panel, konferans, söyleşi gibi sanatsal ve kültürel aktiviteler, halka açık ve ücretsiz olarak sunulmakta ve toplumun bütün kesimleri bu etkinliklere kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Üniversite bünyesinde kululan ve üniversitenin vizyonuna uygun etkinlik düzenliyen ve aktif görev alan 28 öğrenci kulübü bulunmaktadır. Üniversitede her yıl akademik dönem içerisinde en az  200+ adet sempozyum ve kongre katılımı, 380 adet panel/konferans/seminer/açık oturum, 60+ adet söyleşi, 40 adet tiyatro gösterisi, 500 adet workshop/gösteri/konser, 50 adet sergi, 50 adet teknik gezi ve 60 adet eğitim semineri gerçekleştirilmektedir.

Üniversitenin yemekhane hizmetleri tüm yerleşkelerde, 2 gıda mühendisi ve 29 mutfak çalışanıyla kendi mutfağında hazırlanan günlük 4 çeşit tabldot yemek ile hizmet vermektedir.

Spor Olanakları

Fındıklı yerleşkesinde bulunan Mini Basket Sahası, Tırmanış duvarı, Masatenisi ve Bomonti Yerleşkesinde bulunan  Badminton alanı, masa tenisi, voleybol vb. sportif aktivitelerin gerçekleştirileceği spor alanları bulunmaktadır.

Barınma Olanakları

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlar bulunmaktadır. Üniversitenin kendine ait bir adet kız yurdu bulunmaktadır.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. HANDAN İNCİ ELÇİ

Pürtelaş Hasan Efendi, Meclis-i Mebusan Cd. No:24, 34427 Beyoğlu/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu