Yeni Arayüze Geçiş Yap

Niğde Ömer Halisdemir üniversitesi

Üniversite Adı
Niğde Ömer Halisdemir üniversitesi
Devlet

  • Eğitim Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi

  • Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

  • Bor Meslek Yüksekokulu
  • Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Ulukışla Meslek Yüksekokulu
  • Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 1001
  • Öğrenci Sayısı: 25.275 (684 Uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dili: Türkçe İngilizce

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye'nin Niğde ilinde 1992 yılında Niğde Üniversitesi adı ile kurulmuştur. Ağustos 2016 yılında  üniversiteye Ömer Halisdemir'in adı verildi 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) günümüzde 13 Fakülte, 4 Enstitü, 1 Konservatuvar, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ile 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde toplam 149 programda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Türkiye’de bir devlet üniversitesinde özel sektör işbirliği ve finansal desteğiyle kurulan ilk ve tek tarım fakültesini bünyesinde bulundurmaktadır. Fakülte öğretim programları, uygulama ve araştırma altyapısı açısından ülkemizde yeni bir model olması hedefiyle uluslararası standartlarda yapılandırılmış olup, Türkiye’nin araştırma ve uygulama altyapısı en donanımlı fakültesidir

Fakülte tarım alanında %100 İngilizce öğretim yapan Ülkemizdeki ilk ve tek fakültedir. Bu nedenle mezunlarnın, sektörün en büyük ihtiyacı olan İngilizce bilen yetişmiş eleman konusunda önemli bir boşluğu doldurulması amaçlanmaktadır.  Ayhan Şahenk Vakfı Fakülteyi kazanan her öğrenciye öğrenim süreleri boyunca (hazırlık + dört yıl) ayda 600 TL karşılıksız burs vermektedir.  Ayrıca fakülte bölümlerine ilk üç sırada yerleşen öğrencilere YÖK tarafından öğrenim süreleri boyunca aylık 700 TL burs verilmektedir. Üniversitenin Merkez Yerleşkesinde Fakülte öğrencileri için yapılan Ayhan Şahenk Yurdu ve Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar sayesinde barınma sorunu bulunmamaktadır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri gerekli başarı ve koşulları sağlayan öğrenciler çift ana dal ve yan dal yapabilmekteler. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler, çift anadal diploma programına başvurabilirler. Programı başarı ile tamamlayanlar çift diploma ile mezun olmanın imkanına ulaşmaktalar. Yan Dal Programı ile gerekli görülen derslerde başarılı olmaları durumunda iş başvurularında başka alanlarda da yeterliliklerini gösteren sertifikaya sahip olmaktalar.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi uluslararasılaşmaya önem vermektedir. Avrupa Birliği değişim programlarına ( Erasmus değişim programları) dahil olmuş, Uluslararası Kredi Hareketliliğini (ICM) benimsemiş ve hareketlilikleri başarılı bir şekilde yürütmektedir.Ömer Halisdemir Üniversitesi 2005 yılında öğrenci hareketliliğinde başladığı deneyimini giderek artan bir ivme ile sürdürmüştür. Bugün Avrupa Birliğine üye olan 17 ülke ile 54 ikili anlaşma sayısına ulaşılmıştır. 

YÖK tarafından yürütülen Mevlana Değişim Programını ise 2013 yılından itibaren yürütmektedir. 2018-19 akademik yılı itibariyle de Türk Konseyi Türk Üniversiteler Birliği Orhun Değişim Programına başlamış, Fulbright Programı kapsamında ziyaretçi kabul etmiş, ikili Akademik İşbirliği ve Değişim Protokolleri çerçevesinde öğrenci, akademik ve idari personel değişimleri ve proje temelli değişim programları gerçekleştirmektedir. Ayrıca yurt içi öğrenci değişim programı olan Farabi Değişim programını da pek çok ulusal üniversite ile gerçekleştirmektedir.

Avrupa Kredi Transfer Sistemi konularında çalışmalarını büyük bir gayret ve kararlılıkla tamamlayan üniversite Diploma Eki Etiketi konusundaki çalışmalarını tamamlamış ve Diploma Eki Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Diploma Eki Etiketi (Diplomaların Avrupa Birliği düzeyinde kabul gördüğünü ve Avrupa Birliği kapsamındaki üniversitelerin diplomalarıyla eşdeğer kabul edileceğini ifade eden bir “mükemmellik belgesi”dir.)

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Burs Olanakları

Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen öğrenciler için vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs sağlanabilmektedir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Hiç bir yerden burs alamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için kısmi zamanlı iş imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen öğrencilere üniversite yemekhanelerinde faydalanacağı yemek bursu verilmektedir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam 

Kapadokya’nın Kapısı olarak adlandırılan Niğde, İç Anadolu Bölgesinde bulunmaktadır. Niğde, doğal parkları (Aladağlar, Ihlara Vadisi), dağcılık ve kayak merkezleri (Demirkazık ve Erciyes), tarihi yerleri (Gümüşler Manastırı, Tyana Su Kemerleri, Roma Havuzu ve Alaaddin Camii) ile çevrilidir Bu ilimizde bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi büyük bir kampüse sahip sınırlarının içinde Doğa harikası kuş cenneti bulunmaktadır.

Merkez Yerleşke Niğde-Bor yolu üzerinde bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın ana kampüs (yaklaşık 4 km) Rahat bir atmosfere sahip güvenli, huzurlu ve öğrenci dostu kampüs Akademik ve kişisel yardım ve danışmanlık, Çeşitli veritabanlarına ulaşımı ve kaynakları sunabilen merkez kütüphane, Kampüste sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi bağlantısı, Ana kampüs içinde ücretsiz servis, Olimpik yüzme havuzu dahil, kapalı ve açık spor tesisleri, Yiyecek ve içecek marketleri dışında çeşitli hediyeler, kıyafetler, büro malzemeleri sunan market ve mağazalar, Modern çok amaçlı salonların bulunduğu Kongre ve Kültür Merkezi, Merkezi yemek salonları ve uygun fiyatlarla yiyecek içecek sunan çeşitli kafeteryalar, restoranlar..kısacası öğrencilerin her türlü ihtiyacını kampüs alanından çıkmadan karşılayabileceği donanıma sahiptir.

Farklı ilgi alanlarında kurulan çeşitli öğrenci kulüpleri ve toplulukları, Zengin sosyal aktivite ve etkinlikler ile kampüs hayatına canlılık katmaktadır. Öğrenci Kulüpleri, 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yer alan ve içerisinde Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Yaşam Boyu Spor Merkezinin bulunduğu binada kendilerine tahsis edilen 2 adet salonu (200 m²) ortaklaşa bir program dâhilinde kullanmaktadırlar. 2019 yılsonu itibariyle, Niğde Ömer Halisdemir Öğrenci Kulüpleri Yönergesi doğrultusunda faaliyet gösteren 80 öğrenci kulübü bulunmaktadır. 

Spor Olanakları

Merkez kampüs içerisinde 11440 metrekarelik bir alanda 5000 kişiye hizmet verebilecek çok amaçlı spor tesisleri yer almaktadır. Tesiste futbol(futsal), basketbol, voleybol, hentbol ve tenis sporları yapılabilmektedir. Tesisler haftanın yedi günü 08:00-21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bulunan 20 kişilik 116 m²'lik Fitness salonu haftanın altı günü Karma ve Bayan olarak hizmet vermektedir.

Üniversite fakülte ve yüksekokulları arasında spor yarışmaları organize edilmektedir. Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen Ulusal ve Uluslararası yarışmalara öğrencilerden oluşturulan takımlarla Üniversiteyi temsilen katılım sağlanmaktadır.

Barınma Olanakları

Öğrencilerin barınma hizmetlerinin büyük bir bölümü Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları ile karlılanmaktadır.  Kredi Yurtlar Kurumunun, Kumluca mevkiinde 2626 yatak kapasiteli (kız-erkek) Niğde Yurt Müdürlüğü, Merkez Yerleşke sınırları dahilinde 580 yatak kapasiteli (kız-erkek) Milli Piyango Yurt Müdürlüğü ve Bor İlçesinde 664 yatak kapasiteli (kız-erkek) Bor Yurt Müdürlüğü olmak üzere toplam 3870 yatak kapasiteli 3 adet öğrenci yurdu bulunmaktadır. Ayrıca Niğde ve Borda yaklaşık 1100 öğrenci kapasiteli (560 kız – 540 erkek) 7 adet özel öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler için apart evler mevcuttur.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Hasan Uslu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, Merkez Yerleşke, Bor Yolu Üzeri, 51240 Merkez/Niğde








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu