Yeni Arayüze Geçiş Yap

Ordu Üniversitesi

Üniversite Adı
Ordu Üniversitesi
Devlet

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Turizm Fakültesi
  • Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Ziraat Fakültesi

  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

  • Akkuş Meslek Yüksekokulu
  • Fatsa Meslek Yüksekokulu
  • İkizce Meslek Yüksekokulu
  • Mesudiye Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Ulubey Meslek Yüksekokulu
  • Ünye Meslek Yüksekokulu

Ordu Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik personel Sayısı: 1180
  • Öğrenci sayısı: 23.988
  • Öğrenim Dili: Türkçe

Ordu Üniversitesi 2006 yılında Ordu'da kurulumuş bir devlet üniversitesidir. Üniversite genç olmak ile beraber son derece köklü akademik geçmişe sahip iki büyük üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin başarılı ve saygın farklı akademik birimlerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu nedenle tecrübe birikimine sahip bir Yükseköğretim kurumudur.

Ordu Üniversitesi bugün 18 bine yaklaşan öğrencisi, 1180 akademik ve 656 idari personeli, 3 Enstitüsü, 12 Fakültesi, 1 Yüksekokulu ve 8 Meslek Yüksekokulu 13 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilimsel saygınlığı üst düzeyde olan eğitim ve öğretim çalışmalarına devam etmektedir. 

Neden Ordu Üniversitesi?

Eşsiz deniz manzarası ve tertemiz orman havasına sahip çağdaş kent Ordu’da doğa ile iç içe bir yerleşkesi olan Ordu Üniversitesi, eğitim programları mesleki donanıma sahip nitelikli insan gücü hedefi ile sektörle işbirliğine içinde sadece bilimsel gereklere değil, sektörün gereksinimlerine yanıt verebilecek şekilde kurgulanmıştır. Modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip yerleşkeleriyle; bilimsel, sosyal ve kültürel yaşamıyla;  öğrencilere rahat, güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir eğitim-öğretim imkânı sunmaktadır.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 Raporu’na göre Üniversite 123 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyetinde 38’inci sırada yer almış, yine Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Raporu’nda da Ordu ili 17’nci sıraya yerleşmiştir. Bu veriler hem üniversitesi hem de şehrinden memnun bir öğrenci profiline sahip olduğunu göstermektedir.

Ordu Üniversitesi Çift Anadal ve Yan Dal Programları henüz uygulanmamaktadır. Üniversitede Çift Anadal ve Yandal programının oluşturulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının eğitim araştırma faaliyetlerinde uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamak, yabancı üniversitelerden gelen öğrenci ve bilim insanlarının üniversite ile bütünleşmelerine yardımcı olmak ve uluslararası program ve projelerden azami ölçüde yararlanarak hem üniversitenin hem de yörenin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Uluslararası İlişkiler Birimi aktif olarak çalışmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları kapsamında birçok üniversite ile anlaşmalar yapılmıştır

Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi; Süreli Yayınlar ve Etüt Salonu, Dijital Kütüphane Salonu, Referans Kaynaklar Bölümü ve Genel Koleksiyon Salonları (Salon A - Salon B) ile Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde hizmet vermektedir. Kullanıcıların kullanımına açık modern bilgisayarlar ve kendi bilgisayarlarıyla internete bağlanmalarını sağlayan kablosuz ağ sistemi mevcuttur. Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi geniş ve ferah çalışma alanlarına sahip olmasının yanında teknolojik açıdan da desteklenerek modern ve işlevsel bir kütüphane imajı sergilemektedir. Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 4,85,öğrenci başına düşen e-yayın sayısı 213,01'dir

Ordu Üniversitesi Burs Olanakları

Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs/kredi verilmektedir. Bu kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir.

Ayrıca öğrencileri belirlenen kontenjanlar dahilinde kendi Fakülte ve Yüksekokullarının bölüm, atölye, laboratuvar, kütüphane vb. birimlerinde, Merkez Kütüphanede veya Üniversite Rektörlüğüne bağlı idari birimlerde, her eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarında yarı zamanlı (ayda 60 saate kadar) olarak çalıştırılabilmektedirler.

Ordu Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Ordu Üniversitesi, 2006 yılında Ordu şehir merkezi cumhuriyet mahallesinde 190 dönümlük alanda kurulmuştur. Cumhuriyet yerleşkesinden ayrı olarak şehir merkezinde ve Mesudiye, Akkuş, Ünye, Fatsa, İkizce, Ulubey ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunmaktadır.Ordu Üniversitesi merkezde yer alan Cumhuriyet yerleşkesi ile Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler MYO yerleşkeleri dâhil ilçelerde merkeze uzaklıkları itibarı ile Ulubey’e 23 km, Fatsa’ ya 38 km, Ünye’ ye 60 km, Mesudiye’ ye 86 km, İkizce’ ye 89 km ve Akkuş’a 129 km mesafede kentsel yerleşimden uzak bölgelerde kurulmuştur. Bu bağlamda Öğrenci ve çalışanlarına sosyal yaşam imkanları sunan tesisleri bir an önce faaliyete geçirmek hedeflenmiş, ilk etapta Merkezi Kafeterya, ODÜ Kampüs içerisindeki Öğrenci Yurtları, Merkezi Kütüphane, Kapalı Spor Salonu ve açık spor tesisleri hizmete girmiştir.

Cumhuriyet Yerleşkesi: Merkez Yerleşkede İbadethane, Yemekhane, Yürüyüş Yolu, Sağlık Merkezi, Bank, Postane, Kafe, Restoran, Market, Kırtasiye ve ATM bulunmaktadır.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlence alışkanlığı kazanmalarını, kültür ve güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini ve isterlerse katılmalarını teşvik eden hizmetler ile Öğrencilerinin eğitim, bilim, sağlık, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak  öğrencilerin serbest zamanlarının etkin ve verimli değerlendirilmeleri, dinlenmeleri, aynı amaçlar doğrultusunda ortak hareket etme becerilerini geliştirmek, Üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına yardımcı olmak amacıyla 35 adet öğrenci kulübü faaliyetlerini sürdürmektedir

Ordu Üniversitesi Spor Olanakları

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi ve ilçelerde bulunan yerleşkeler içerisinde kapalı ve açık spor tesisleri ile toplam 16.380 m² alana kurulu olan modern spor merkezleri; merkez yerleşkede 500 kişilik sabit, 500 kişilik açılıp kapanabilen olmak üzere toplam 1000 izleyici kapasiteli tribüne sahip çok amaçlı bir kapalı spor salonu (voleybol, basketbol, hentbol, badminton-salon sporları), fitness salonu, dans, pilates dersleri için 1 adet stüdyo, masa tenisi alanı, 1 adet açık tenis kortu, 1 adet açık basketbol sahası, 1 adet yapay çim futbol sahası yer almaktadır. Bununla birlikte diğer yerleşkelerde de öğrencilerin kullanımına yönelik çeşitli spor tesisleri bulunmaktadır

Üniversite öğrencilerinin ders dışı zamanlarının değerlendirilmesi, personel ve öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarının korunması, geliştirilmesi, onlara disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırılması, spora ilgi duymalarının sağlanması, enerjilerinin olumlu yöne yöneltilmesi ve böylece boş zamanlarının yararlı faaliyetlerle doldurulması amacıyla her yıl çeşitli dallarda sportif etkinlikler düzenlenmektedir

Ordu Üniversitesi Barınma Olanakları

Cumhuriyet Yerleşkesinde bulunan Lebibe-Ergin Karlıbel Ögrenci Yurdu’nda 1038, şehir içinde bulunan Hekimoğlu Yurdu’nda 405, Evliya Çelebi Yurdu’nda 300, Ordu Yurdu’nda 430 ve Mehmet Fuat Köprülü Yurdu’nda 480 kişilik yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler Ordu’da bulunan özel yurtlar ve pansiyonlarda konaklama imkanına sahiptirler.

Ulaşım

Ordu – Giresun karayolunun Turnasuyu mevkiinde bulunan Ordu Üniversitesi Kampüsü’nün şehir merkezine uzaklığı 7 km’dir. Ulaşım Dolmuş araçları ile ortalama 15 dakikada sağlanmaktadır.Üniversite ile Ordu-Giresun Havaalanı arası 10 kilometre olup, yaklaşık 10 dakika sürmektedir

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Orhan Baş

Cumhuriyet Yerleşkesi Cumhuriyet Mahallesi Altın Ordu PK 52200, 52200 Altınordu/Ordu








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu