Üniversite:Türü :Devlet
Öğrenim Dili Türkçe, İngilizce
Uygulamalı Eğitim
1076 Akademik Personel
28.000 Öğrenci
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi; 2018 yılında Gazi Üniversitesinin bünyesinde olan,Güzel Sanatlar Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, Polatlı İlahiyat Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Turizm Fakültesinin yanısıra Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tapu Kadastro Yüksekokulu ,Adalet MYO, ve Polatlı Sosyal bilimler MYO ile Türk müziği Devlet Konservatuvarı'nı Ankara Hacıbayram Üniversitesi ne katılmışlardır. Ayrıca bütün bu birimlerin yerleşkeleri Teknik donanımlarıyla Akademik ve idari kadroları da üniversite kazandırılmıştır,bu sayede hem genç ve dinamik hemde güçlü bir alt yapıya sahip olmanın avantajlarını yaşıyor.
Bünyesinde 9 fakülte,3 yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu,1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bir konservatuar 32 Uygulama ve Araştırma merkezi ile Türkiye'nin yapısal olarak en deneyimli ve Etkin Yükseköğretim kurumlarından biri olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademik hayatına önemli katkılar yapmak ve öğrencilerini geleceğe hazırlamak için yola çıkmiştır.
Bir Üniversitenin kalbi Kütüphanesidir. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kütüphanesi, eğitim ve araştırma programlarının gereksinimleri doğrultusunda her türlü bilgi ve bilgi kaynaklarını toplayarak akademisyen, öğrenci ve idari personelin hizmetine sunmaktadır. Ödünç verme hizmetlerinin de sağlandığı kütüphanenin koleksiyonunda; 31.824 adet basılı kitap, 7085 adet süreli yayın, 2597 adet tez yer almaktadır. Kütüphane koleksiyonunda bulunmayan yayınlar için “Kütüphaneler arası İşbirliği” yoluyla yurt içindeki kütüphanelerden ödünç kitap ve makale fotokopileri getirtilerek öğretim üyelerinin ve öğrencilerin ihtiyaç duydukları yayınlara ulaşmaları sağlanmaktadır
Gereksinimi olan başarılı öğrencilere, öğrenci yemekhanesinde günde bir öğle öğünü ücretsiz olarak sağlanıyor. Yemek bursu 1 akademik yıl için geçerlidir. Yurt bursu; Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Üniversiteye ayrılan karşılıksız burs kontenjanı fakülte ve yüksekokulların kayıtlı öğrenci sayıları göz önüne alınarak dağılımları belirlenmektedir.
Üniversite tarafından kısmi zamanlı hizmet karşılığında öğrencilerimize burs verilmektedir. Öğrenimlerine devam edebilmek için ekonomik desteğe gereksinim duyan öğrenciler tesbit edilip ölçütlere belirlenen öğrencilere, Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında ya da Üniversitenin diğer birimlerinde ders saatleri dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çalışmaları karşılığı ücret verilmektedir.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, başkentin merkezinde yer alan bir şehir üniversitesidir. Fakülte ve yüksekokullar Beşevler, Çankaya, Gazi Mahallesi, Gölbaşı, ve Polatlı olmak üzere şehrin çeşitli merkezlerinde yer almaktadır. Üniversite yıl boyunca konserler, kültür şenlikleri, tiyatro gösterileri, sinema günleri, şenlikler, müzik ve halk oyunları gösterileri, anma ve kutlama törenleri, sergi, kongre, panel, sempozyum ve konferanslar gibi çok çeşitli bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmektedir.Öğrenci Kulüplerindeki Öğrenciler bu tür etkinliklere katilip akademik gelişimlerinin yanısıra sosyal sanatsal kültürel ve sportif analamda da gelişimlerine katkıda bulunuyorlar
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi değişik büyüklüklerde 10 adet salona sahiptir. Kapsamlı toplantılar için 1600 kişilik Itri Salonu, orta ölçekli toplantılar için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde bulunan 450 kişilik Yüzüncü Yıl Salonu ve Rektörlük Yerleşkesinde bulunan 600 kişilik Abadan Konferans Salonu yanında küçük kapsamlı birçok salon bulunmaktadır.
Beşevler Yerleşkesi içinde yer alan spor salonun içinde Fitness salonu ve 2 adet Sauna bulunmaktadır. Diğer bir Fitness salonu ise Rektörlük Binası nda bulunmaktadır. Gölbaşı Yerleşkesi’nde Basketbol, Voleybol ve Tenis açık alanlarının yanı sıra Yürüyüş Parkuru da hizmet vermektedir,
Başkentin merkezinde olmasından dolayı öğrenciler şehrin her yerinde ikamet edebilmekte ve bütün olanaklarından yararlanabilmektedir. Devlet ve özel öğrenci yurtlarının bir kısmı üniversitenin yakınlarında bulunmaktadır.
İletişim Fakültesi Kurgu Atölyesi öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı destekleriyle DAKİK'in (Doğal Afet Arama Kurtarma İlk Yardım Kulübü Derneği) düzenlemiş olduğu "UMUT" temalı kısa film yarışmasında yönetmenliğini Yusuf Tunahan Sipahi'nin yaptığı “Nabız” isimli filmleriyle birincilik ödülü kazandı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, ödül kazanan öğrencileri Yusuf Tunahan Sipahi, Ahmet Eren Pala, Emre Demirci, Mert Yardım, Artur Depel ile Dekan Prof. Dr. Zakir Avşar ve Kurgu Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ahmet Selman Seyhan’ı kabul ederek kutladı
TRT'den İletişim Fakülteye iki ödül
Bu yıl altıncısı düzenlenen "TRT Geleceğin İletişimcileri" yarışmasında İletişim Fakültesi radyosu "Radyo Genç İletişim" öğrencileri "Radyo Belgeseli" ve "Ev Hayat Dolu" kategorilerinde hazırladıkları eserlerle ödüle layık görüldüler. Radyo belgeseli dalında "Kültürlerin Armonisi: Sentez Müzik" isimli eserleriyle Göksu Kandemir ve Saffethan Balcı ikincilik ödülüne layık görüldüler.
TÜBA Ödülünü kazanan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Salihpaşaoğlu
Din ve Devlet Arasındaki İktidar Mücadelesi: Avrupa Örneği” isimli kitabı, Türkiye Bilimler Akademisi Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı (TÜBATESEP) kapsamında 2019 yılı “Kayda Değer Telif Eser Ödülü”ne layık görülen Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Salihpaşaoğlu ile başarıyı getiren eseri hakkında konuştuk. Ödülün önemine dikkat çeken Doç. Dr. Salihpaşaoğlu, “Bu ödül, Türkiye’de bilim alanında bir telif esere verilen en yüksek ödül” dedi.
Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencileri, 21-24 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen “Gastroantalya” festivali kapsamında ‘En İyi Üniversite’ kategorisinde ödül kazandı.
Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı