Yeni Arayüze Geçiş Yap

Tarsus Üniversitesi

Üniversite Adı
Tarsus Üniversitesi
Devlet

  • Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Teknoloji Fakültesi
  • Uygulamalı Bilimler Fakültesi

  • Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Meslek Yüksekokulu

Tarsus Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik personel Sayısı: 148
  • Öğrenci Sayısı: 2556 (52 Uluslararası Öğrenci)
  • Öğrenim Dili: Türkçe

Tarsus Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihinde Mersin Üniversitesi’ne bağlı olan akademik birimler ile yeni akademik birimlerin oluşturulmasıyla Tarsus'ta kurulmuştur Bünyesinde 7 Fakülte, 1 Enstitü, 3 Meslek Yüksekokulu, 5 Uygulama Ve Araştırma Merkezi İle eğitim-öğretim faaliyelerine devam etmektedir.

Tarsus Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen güçlü ve dinamik bir gelişim göstererek kısa sürede başarısından söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir. Teori ve uygulamaya dayalı zengin öğrenim deneyimi, dinamik ve güçlü akademik kadrosu ve kişisel gelişime yönelik seçmeli dersleri ile Üniversite, öğrencilerine özgün ve yetkin bir eğitim imkânı sağlamaktadır. Başka bir deyişle Üniversite, nitelikli eğitim, özgün ve ileri araştırma ile insanlığın gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan, saygın bir işbirliği içinde toplum yararına hizmet üreten, yenilikçi, değer katan ve gelişim odaklı bir üniversitedir

Mersin Üniversitesine dayanan eğitim deneyimine sahip Tarsus Üniversitesinde başarı ile yürütülen programla birlikte ikinci bir blümde diploma ( Çift ana dal )fırsatı ve ikinci bir bölümde sertifika( yan dal) imkanı verilmektedir. 

Tarsus Üniversitesi: Tasarlayarak yaparak uygulayarak öğrenme ortamaları (labaratuvar atölye vb.)  akdemik araştırmaların yapılacaği zengin kaynak koleksiyonuna sahip kütüphanesi öğrencilerin proje yapmasına teşvikte ve destekte bulunan akademik kadrosu ile gelecek vadeden bir kurum olma yolunda emin adımlarala ilerlemektedir.

Tarsus Üniversitesi uluslararasılaşma faaliyetleri önemsenerek sürdürmektedir. 2020 yılında Erasmus Değişim Programları kapsamında gerçekleştirilmiş olan 9 ikili anlaşma mevcuttur. Bu anlaşmalar kapsamında toplam 4 öğrenci ve 2 personel hareketlilik faaliyetlerinde bulunmuştur. 

Tarsus Üniversitesi Burs Olanakları

Öğrencilerin maddi durumlarının yetetsizliğini belgelemek koşuluyla Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından burs, öğrenim kredisi ve kyk yurt bursu alabilmekteler

Kısmi Zamalı İş İmkanı ve Yemek Bursu Her eğitim yılı için, ilgili yılın Ekim ayının ilk haftası içerisinde http://sks.tarsus.edu.tr web sayfasında kısmi zamanlı öğrenci iş ilanı yayınlanmaktadır. İş ilanında; hangi birimlerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılacağı hususu, birimlerin kısmi zamanlı öğrencilerde aradıkları şartlar ve öğrencilerin görev alacakları işler hakkında bilgi verilmektedir. Öğrenciler çalışmak istediği birime dilekçe ile başvurmaktadır. Bu imkan öğrencilere cep harçlığı kazandırmakla birlikte, deneyim, motivasyon artışı ve kurum aidiyetinin gelişmesi gibi psikolojik boyutlarda da öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Yemek Bursu: İhtiyaç sahibi öğrenciler bir dilekçe ile eğitim öğretim gördükleri fakülte veya yüksekokul İdaresine başvuru yapabilmektedir. Üniversite imkanları dahilinde kontenjanlarını belirlemektedir. Öncelikli olarak başarılı öğrenciler bu burstan faydalanmaktadır.

Tarsus Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Tarsus Üniversitesine ev sahipliğ yapan Tarsus kenti  kültürel mozaiği oluşturan kültürlerin ve inançların kardeşçe birlikte yaşadıkları barış ve huzur dolu bir dünya kentidir Çukurova bölgesinin merkezinde; coğrafi önemi, nüfusu, eğitim geleneği, tarihi ve turistik özellikleri, sahil bandı, havaalanı, lojistik merkezi ile ülkemizin gelecek vaadeden Tarsus ilçesine Tarsus Üniversitesi de artı değer katmaktadır. 

Tarsus'da öğrenci olmak

Tarsus; coğrafi konum avantajı, 54 ilden fazla nüfusu, yapımı devam etmekte olan Çukurova Bölgesel Havalimanına yakınlığı, tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan kadim bir kenttir. Özellikle 54 ilden fazla bir nüfusa sahip olması, kentin sosyal ve kültürel olarak gelişmesini de sağlamıştır. Kentte çeşitli kurum ve kuruluşların düzenledikleri opera, tiyatro, konser gibi çokça kültürel ve sosyal organizasyonlar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Mersin ve Adana il merkezlerine olan yakınlığı, toplamda 4 milyon nüfusa sahip olan bu iki kentin tüm sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklarından da istifade etmenize imkân sağlayacaktır. Nitekim her iki kentte Portakal Çiçeği, Limon Çiçeği, Turunçgiller, Milyonfest, Şaymana gibi festivaller yapılmakta, birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir. Kentte bulunan alışveriş merkezi, öğrencilerin alışveriş ve yemek ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da hizmet sunmaktadır. Ayrıca kentin denize ve yaylalara olan mesafesinin de çok kısa olması nedeniyle aynı anda dört mevsimi yaşama imkânına sahip olacaksınız.

Beslenme

Üniversitenin öğle öğünü için yemekhanesi bulunmakta olup, öğrencilere cüzi bir ücretle dört çeşit yemek imkânı sunulmaktadır. Ayrıca yerleşke içerisinde kantinler de bulunmaktadır.

Barınma Olanakları

Tarsus'ta Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne (KYK) ait üç adet yurt bulunmaktadır. Söz konusu yurtların kapasitesi yüksek olmakla birlikte kentte özel yurtlar da mevcuttur.

Ulaşım 

Tarsus kentinin jeopolitik bir önemi bulunmakta olup, gerek havaalanına gerekse de Mersin ve Adana il merkezlerine yarım saat mesafededir. Havaalanından Havaş Servisleri ile Mersin ve Adana’dan da hızlı tren ile kısa sürede kent merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Tarsus, Adana ve Mersin il merkezlerine eşit mesafede bulunan bir yerleşim yeri olup, bu kentleri birbirine bağlayan normal karayolu, otoyol ve hızlı tren ulaşımı ile erişilebilirliği yüksek olan bir kenttir.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. ORHAN AYDIN

Takbaş, Kartaltepe Sokak, 33400 Tarsus/Mersin








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu