Yeni Arayüze Geçiş Yap

Trabzon Üniversitesi

Üniversite Adı
Trabzon Üniversitesi
Devlet

  • Fatih Eğitim Fakültesi
  • Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi

  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

  • Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu
  • Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu
  • Tonya Meslek Yüksekokulu
  • Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
  • Şalpazarı Meslek Yüksekokulu

Trabzon Üniversitesi Hakkında Güncel Bİlgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: ; 477
  • Öğrenci Sayısı: 12.270 ( 296 uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dili: Türkçe

Trabzon Üniversitesi, kısaca (TRÜ) 2018 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Karadeniz Teknik Üniversitesinden ayrılarak kurulan üniversite hâlihazırda 1 enstitü, 7 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 1 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 7 uygulama ve araştırma merkezi ile her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir.

Trabzon Üniversitesi tüzel kişiliği yeni olsada eğitimi Karadeniz Teknik Üniversitesi deneyimine sahip, en yeni fakülte 10-11 yaşındadır. Üniversitenin birimleri oldukça köklü ve başarılı bir geçmişe sahip. 60 yıla yakın köklü ve başarılı bir maziye sahip, akademik başarıları olan üniversite tüm tecrübe, birikim ve donanım ile öğrencileri hayata hazırlamaktadır.

Üniversitenin fizik olanakları: Her birimin kendine özgü kullanabileceği laboratuvar var. Eğitim fakültesinde hangi bölümler varsa o bölümlerin mutlaka işlerini rahatça yapabileceği, öğrencileri rahatça eğitebileceği donanımlı laboratuvarlar var. Fatih Eğitim Fakültesi’nde 8 adet bilgisayar laboratuvarı var. Baskı atölyesi, içerisinde seramik fırın bulunan seramik atölyemiz, resim atölyeleri, orkestra odamız, bireysel müzik çalışma odaları, drama salonları, işitme cihazları uygulama laboratuvarı var. Her blokta toplantı ve seminer salonları mevcut. Konservatuarın auygulama alanı olarak ses yalıtımı, akustik düzeni sağlanmış sınıfları, öğrenci çalışma odaları mevcut. Hukuk fakültesinin farazi duruşma salonları var. Bu salonlarda, Türkiye’de donanım bakımından ender bulunan birçok gerçek duruşma salonu gibi uygulama alanı bulunmaktadır. İlahiyat Fakültesi için dil laboratuvarları, konferans ve seminer salonları bulunuyor

Trabzon Üniversitesi uluslararasılaşmaya önem vermekte bu nedenle öğrenci değişim programlarına yönelik koordinatörlükler de kurulmuş durumda. Aktif olarak çalışmakta ve şu anda iş birlikleri oluşturulmuş ve işbirlikleri genişletme çalışmalrı devam etmektedir. Halihazırda gerek Farabi gerek Erasmus gerekse de Mevlana programları ile müracaat eden öğrenciler bu programlardan faydalanma şansına sahipler.

Çift anadal ve yandal uygulama olanağı bulunmasının yanısıra öğrencilere fakülte içi bölümler arası geçiş imkanı sunulmaktadır.

Burs Olanakları

Trabzon Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilmekteler. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra üniversitesinin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir.

Hiçbir yerden burs alamayan başarılı ama maddi durumu zayıf öğrenciler için "Yemek Bursu" ve "Kısmi Zamanlı İş" imkanı verilmektedir. Bu imkanlar üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca verilmektedir. Yemek  bursundan yararlanan öğrenci sayısı 200'ü bulmaktadır. 

Kısmi Zamanlı Çalişma Öğrencilerin ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Üniversite bünyesinde geçici işlerde çalıştırılarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmalarını sağlayacak çalışma şeklidir. Her akademik yılın başında duyurulmakta ve başvuran öğrenciler arasında uygun koşulları sağlayan öğrencilere bir yıl boyunca çalışma imkanı sunulmaktadır.

Trabzon Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Akçaabat; eşsiz güzellikleriyle ve sosyal ve kültürel yaşamıyla Trabzon’un hemen batısında yer almaktadır. Hızla gelişen ve Trabzonla bütünleşen bu güzel ilçenin nüfusu 120.000’dir. Trabzon Merkez’e uzaklığı 10 km olan ilçenin Trabzon Havalimanına uzaklığı da 15 km’ dir.Trabzon Üniversitesi Fatih, KTÜ (Hukuk Fakültesi), Çimenli, Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya,Şalpazarı yerleşkelerinde faaliyetlerini akademik anlamda sürdürürken aynı zamanda sosyal kültürel sanatsal ve sportif etkinlik alanlarıyla da öğrencilere hizmet eden fiziksel alt yapılar oluşturulmuştur.

Kara, hava ve deniz ulaşımının buluştuğu nadide bir coğrafi konumda, geniş fiziksel, sosyal, kültürel ve bilimsel imkânlara sahip olan  Fatih Kampüsü içerisinde bulunan Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi, öğrencilere çeşitli sosyal, kültürel aktiviteler gerçekleştirmeleri için hizmet vermektedir.

Üniversitesi akademik yaşamın yanı sıra yıl boyunca  konferans, panel, konser, tiyatro, sempozyum vb. birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin kendi eğitim ve ilgi alanlarına göre oluşturdukları 32 tane öğrenci kulübü vardır ve klüpler bu tür organizasyonların gerçekleşmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Bahar ve Spor Şenlikleri ile öğrencilerin spor yapmaları, eğlenmeleri, kendi aralarında kaynaşmaları sağlanmakta; şenlikler kapsamında halka açık olarak gerçekleştirilen konser, tiyatro, sergi, sempozyum gibi etkinliklerle Üniversitenin bölge halkıyla bütünleşmesi hedeflenmektedir.

Barınma Olanakları

Trabzon üniversitesi il dışından gelen öğrencilerinin barınma sorunu bulunmamaktadır. Hem Fatih Kampüsün içerisinde KYK (Kredi Yurtlar Kurumu), hem de kampüsün hemen yanı başında olan yurtlar var. Bu yurtların kapasitesi 2 bin 600 civarında. Yurtlarda herhangi bir kapasite aşımı söz konusu değil. Aksine bu yurtlarda hem kız hem erkek öğrencilere yeteri kadar öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.



 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. EMİN AŞIKKUTLU

Dürbinar, 61300 Akçaabat/Trabzon








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu