tpuan.combeta

Yalova Üniversitesi

Yalova Üniversitesi
Yalova Üniversitesi
Üniversite Türü
Devlet
Üniversite Enstitüler
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Üniversite Fakülteleri

  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi

Üniversite Yüksekokulları

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

Üniversite MYO

  • Altınova Meslek Yüksekokulu
  • Armutlu Meslek Yüksekokulu
  • Çınarcık Meslek Yüksekokulu
  • Termal Meslek Yüksekokulu
  • Yalova Meslek Yüksekokulu

Üniversite Genel Bilgiler

Yalova Üniversitesi Hakkında Güncel bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Pesonel Sayısı: 604
  • Öğrenci Sayısı: 12561 (434'ü uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dili: Türkçe & İngilizce

Yalova Üniversitesi 2008 yılıda Yalova'da kurulmuştur. Yalovada kurulan Yalova Yüksek Öğretim Vakfı ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından üniversite kurma faaliyetleri sonucu yeni bir il olan Yalova’da genç ve dinamik bir üniversite olarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. 

Yalova Üniversitesi bugün itibariyle bünyesinde 1 enstitü, 9 fakülte 1 yüksekokul ve 5 meslek yüksekokulu ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerine sürdüren Yalova Üniversitesi, bilimsel çalışmalarını yaptığı 16 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Üniversite Türkiye’de ilk kez açılan bölümleri ile de bölgesinin ihtiyaç duyduğu alanlarda söz sahibidir. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de devlet üniversitelerinde kurulan ilk bölüm olarak alanının öncüleri arasındadır ve Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin alanındaki ilk mühendislik bölümüdür.

Polimer Malzeme MÜhendisliği Bölümü: Polimer bilimi ve teknolojisindeki birikimlerden yararlanarak, ülkemize sanayi, araştırma ve eğitim alanlarında hizmet verecek, mesleğinde başarılı, üstün nitelikli mühendisler kazandırmayı hedeflemektedir. Eğitim dili %30 oranında İngilizcedir. Eğitim süresi 4 yıl (8 yarıyıl)’dır. 240 AKTS kredisinden oluşan öğretim programında zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra toplamda 60 günlük üç staj bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciler, toplamda 40 iş günü süreli üretim stajını da başarıyla tamamlamaktan sorumludurlar. Mezunların İstihdam Profilleri Otomotiv ve raylı taşımacılık, havacılık, uzay ve savunma sanayi, beyaz eşya makine imalat sanayi, elektrik-elektronik, oyuncak sektörü, kimya ve kozmetik sektörü, ambalaj ve paketleme endüstrisi, denizcilik ve gemi inşa, kırtasiye ve yapıştırıcı sektörü, sağlık, biyoteknoloji ve medikal sektörü, tekstil ve hazır giyim sektörü, mezunların istihdam olanağı bulabileceği alanlardır. 

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de devlet üniversitelerinde kurulan ilk bölüm olarak alanının öncüleri arasındadır. 4 yılı (8 yarıyıl) kapsayan eğiti süresince öğrencileri temel bilim dersleri ile sosyal ve teknik seçmeli derslerden oluşan toplam 240 AKTS kredilik bir program ile eğitim öğretim süreçlerine devam etmektedir. Bu program içerisinde öğrenciler, mezun olabilmek için bir adet proje ve bir adet bitirme tezini tamamlamakla yükümlüdür. Mezunların İstihdam Profilleri Mezunlar enerji üretiminin veya enerji dönüşümünün gerçekleştiği tüm özel ya da kamu işletmelerinde çalışabilir. Enerji Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile birlikte termik santraller, hidroelektrik santralleri, güneş santralleri, rüzgâr santralleri, biyoyakıt üretimi, enerji planlaması, nükleer elektrik ve akaryakıt sektörleri mezunlarının görev yapabileceği sektörlerden bazılarıdır.

Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Yalova Üniversitesi’nin eğitim politikasını ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yenilikçi bölümler açmak oluşturmaktadır. Yalova Üniversitesi hızla büyüyen yeni bir üniversitedir. Yalova Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında çalışmaları, başarıları ve farklılıkları ile öne çıkarak kısa sürede köklü üniversitelerle yarışır hale gelmiştir. Üniversitemiz güçlü akademik ve deneyimli idari kadrosu, ulusal ve uluslararası güçlü ilişkileri ve coğrafi avantajı ile yakın gelecekte konusunda öncü, sosyal ve teknik bölümlere sahip olmayı hedeflemektedir.

Yalova Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinde mümkün olduğu kadar öğrencilerin aktif katılımı sağlanmaktadır. Kamu ve özel sektöre yapılan proje ve danışmanlıklar ile TÜBİTAK, BAP projelerinde öğrencilere görev verilmektedir.

Yalova Üniversitesi yakın geçmişine rağmen uluslararası bir üniversite olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyen ve uluslararası bir üniversite kimliği kazanmayı hedeflemektedir. Kurum ile AB ülkelerinde üniversiler ile arasında 150'ye yakın ikili anlaşma imzalanmıştır. Eramus+ kurumlar arası anlaşmalarda belirtilen kontenjanlar doğrultusunda öğrenciler ve akademisyenler iş birliği olduğu partner üniversitelerde hareket- liliklerini gerçekleştirebilmektedir. 2020 yılı içinde 65 öğrenci Erasmus hareketliliğine katılma fırsatı yakalamıştır

Mevlana Değişim Programı ile Türkiye’den farklı bir ülkede eğitim alma fırsatını yakalayan Mevlana öğrencileri; uluslararası alanda kendilerini ifade etmede çok yönlü, analitik ve karşılaştırmalı bakış açısına sahip olacaklardır. Program kapsamında 19 ülke ile Mevlana Protokolü yapılmış olup; hem gelen hem giden öğrencilerle program amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Yalova Üniverstesi'nin uyguladığı bir diğer Değişim Programı, Farabi Değişim Programı, ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimine olanak sağlamaktadır. Kurumun, ülkemizde bulunan 56 yükseköğretim kurumu ile protokolü bulunmaktadır.

Yalova Üniversitesi Çift Anadal Programını ve Yan Dal Programını uygulamaktadır. Anadal programlarını başarıyla yürüten lisans öğrencilerinin aynı zamanda ikinci bir dalda lisans/önlisans diploması almak üzere, önlisans öğrencilerinin ise ikinci bir dalda önlisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. Yan Dal programı ile ilgi duyulan başka bir programda gerekli görülen dersleri başarı ile tamalmayanlar bölüm ile ilgili yetkinliklerini gösteren sertifika almaya hak kazanırlar.

Yalova Üniversitesi Kütüphanesi, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin verimli şekilde gerçekleşmesi için, bilgi kaynaklarının araştırmacılar tarafından kullanılmasını sağlamaktadır. 226 oturma kapasitesi bulunan kütüphanede, bir bilgisayar odası ve üç gurup çalışma odası bulunmaktadır. Kitap koleksiyonu yaklaşık 85.869 adet basılı ve 470.322 adet elektronik kitaptan oluşmaktadır. Süreli yayın koleksiyonunda ise elektronik ve basılı olarak yaklaşık 322.726 adet kaynak bulunmaktadır. Kütüphane bunlar dışında, 638 adet tez, 445 adet DVD ve 25 adet veri tabanına sahiptir

 Yalova Üniversitesi Burs Olanakları

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından burs, öğrenim kredisi ve kyk yurt bursu alabilirsiniz. Ayrıca Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yalova Üniversitesi’de okuyan öğrencilere burs vermektedir. Her yıl yönetim kurulunca toplanılan toplantı sonucunda öğrenciler belirlenmektedir.

Üniversitede eğitim görürken ilgileri ve isteklerine yönelik deneyim kazanmak ve çalışmak isteyen öğrencileri idari ve akademik birimlerde kısmi zamanlı öğrenci olarak görev yapabilmektedir. her  eğitim-öğretim yılında 100 kadar  öğrenci kısmi zamanlı öğrenci olarak üniversite bünyesinde çalışmaktadır.

Üniversitede, öğrencilerin yaralanabileceği yemek bursu uygulaması yapılmaktadır. Bursa hak kazanan öğrenciler gün içerisinde ilk yemeklerini ücretsiz yerken kartlarını ikinci kez okutmaları halinde 2TL gibi cüzi bir ücret ödemektedirler. .

Yalova Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi, Çınarcık Yolu Üzerinde yer almaktadır. Deniz ve ormanlarla çevrili, doğayla iç içe bir yerleşkede yer alan Üniversite, öğrencilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate alarak istikrarlı ilerleyişine devam etmektedir. Üniversite, öğrencilerin sosyalleşebilecekleri yaşam alanları, kendilerini güvende hissedecekleri barınma imkanları ve yeteneklerini geliştirebilecekleri yaşam merkezleri sağlamaya yönelik devam eden projeleriyle bütüncül bir yükseköğrenim kurumunun özelliklerini bünyesinde bulundurmaktadır.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını yerleşke içerisinde konforlu bir şekilde karşılamalarını sağlayacak öğrenci yaşam merkezi içerisinde; merkez kantin, öğrenci kulüpleri büroları, posta merkezi, banka şubesi, kuaför, market, kırtasiye gibi ihtiyaç karşılamaya yönelik hizmetler ve kafe gibi sosyal alanlar bulunmaktadır

Yaz aylarında deniz ve eğlence merkezlerinin bulunduğu Çınarcık’a şehir merkezinden sürekli ulaşım bulunmaktadır. Alabalık restoranları, doğa yürüyüşleri, at binme aktivitelerinin bulunduğu Kurtköy’deki Yalova Kent Ormanları’na 10 dakikada; Milli Park, Su Düşen Şelalesi ve piknik alanlarını barındıran Teşvikiye Yaylası’na ise 15 dakikada ulaşmanız mümkündür. Ayrıca Yürüyen Köşk, Termal Atatürk Köşkü ve Türkiye’nin ilk özel arboretumu olan Karaca Arboretum’u da Yalova’da bulunmaktadır.

Üniversitede 79 kültür, 6 spor kulübü olmak üzere toplamda 85 öğrenci kulübü bulunmaktadır. Öğrenciler ilgi duydukları alanlardaki kulüplere katılarak her türlü sportif ve  sosyokültürel faaliyetlerde yer alabilmektedirler

Spor Olanakları

Yalova Üniversitesi Spor Tesisleri:4 adet açık ve 2 adet kapalı spor alanı halı saha, futbol, voleybol, tenis sahası ve fitness salonu olarak hizmet vermektedir.

Barınma Olanakları

Yalova şehir merkezinde 575 kişi kapasiteli bir adet kız öğrenci yurdu ve Termal ilçesinde 555 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi karşısında 650 kişi kapasiteli yeni bir öğrenci yurdu
bulunmaktadır. Ayrıca Yalova il merkezinde öğrencilerin konaklayabileceği çok sayıda özel öğrenci yurdu da mevcuttur. 

Ulaşım

Ülkemizin önemli şehirlerinden Bursa ve Kocaeli’ye kara yoluyla, İstanbul’a ise feribotla 45 dakikalık uzaklıkta olan Yalova’nın şehir içi ulaşımı da oldukça kolay ve zahmetsizdir. Ulaşım kaynaklı gereksiz zaman kaybı olmaksızın, öğrencilere çalışmaları ve sosyal etkinlikleri için bol vakit kalan Yalova’da İstanbul’un Pendik ve Yenikapı ilçelerinde her gün çok sayıda sefer düzenlenmektedir. Yalova sahilinin en önemli noktalarından birinde yer alan Yalova Üniversitesi, yeni öğrencilerini bekliyor.

Üniversite YÖK İzleme Raporu
İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Üniversite Rektörü

Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı

Üniversite Adresi
Merkez, Bahçelievler, Termal Yolu Üzeri, 77200 Yalova Merkez/Yalova
Üniversite Konumu

Web sitemizde deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Kullanılan çerez türleri: Zorunlu Çerezler ve Pazarlama Çerezleri. Çerez politikamızı okumak için buraya tıklayın.