tpuan.combeta

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Üniversite Türü
Özel
Üniversite Fakülteleri

  • Eğitim Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Ticari Bilimler Fakültesi

Üniversite Yüksekokulları

  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Üniversite MYO

  • Meslek Yüksekokulu

Üniversite Genel Bilgiler

Yeditepe Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 998 Tam Zamanlı 443 Yarı Zamanlı
  • Öğrenci Sayısı: 22.059 ( 517'si uluslararası öğrenci)
  • Öğrenim Dili: Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK Vakfı) tarafından 1996 yılında kurulmuş vakıf üniversitesidir. Kurucusu Bedrettin Dalan'dır.

Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini  13 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu’nda toplam 71 programda lisans ve 4 ön lisans programı ile eğitim veriyor. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesindeki 87 yüksek lisans ve 43 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitimlerini yürütüyor.

Neden Yeditepe Üniversitesi

Çünkü öğrenci memenuniyeti ile 1. sırada yer alan Üniversite... 2018 yılında Üniar tarafından yapılan araştırmaya 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere toplam 172 üniversiteden, tüm sınıflar düzeyinde 26 bin 513 öğrenci katıldı. Araştırmada üniversiteler, öğrenme deneyimi, kampüs ve kampüs yaşamı, akademik destek, öğrenme imkânı, kişisel gelişim ve kariyer desteği, kurumun yönetiminden ve işleyişinden memnuniyet konuları olmak üzere 6 kategoride değerlendirilen üniversiteler arasında Yeditepe üniversitesi 1. seçilmiştir

Yeditepe Üniversite, lisans öğrencilerine ana lisans programlarına ek olarak, üniversite içinde farklı bir programda öğrenci olarak ikinci bir lisans diploması alma (çift anadal / double major) ya da belirli bir alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamak üzere yan dal (minor) programında öğrenim görme olanağı tanınmaktadır.

Üniversitenin eğitim dili İngilizcedir. Üniversitede İngilizce dışında eğitim veren üç program bulunmaktadır. Uluslararası İşletme Yönetimi Almanca, Rus Dili ve Edebiyatı Rusça ve ayrıca İngilizce programı da olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümümüz Fransızca dillerinde eğitim vermektedir.Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana 26 Ağustos Yerleşimi içerisinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlıyor

Yeditepe Üniversitesi “üniversite, sanayi ve kamu” üçlü sarmalının etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için araştırma merkezleri ve laboratuvarlarına büyük önem vermiştir. Bu kapsamda, büyük bir bölümü kendi öz kaynaklarıyla olmak üzere oldukça önemli bir altyapı desteği sağlamıştır. Üniversite, zengin laboratuvar altyapısı yanında her biri alanında öncü bilim insanlarıyla ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlamaktadır. Üretilen projeler, patentler, sanat faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri alanına öncülük etmektedir. Bu zengin laboratuvar altyapısı ve bilim insanı varlığı, öğrencilerin mezun olduklarında alanlarında yetkin ve aranan bir mezun olmalarının da garantisi olarak görülmektedir.

Yeditepe Üniversitesi’nin sahip olduğu başarının temelinde araştırmaya verdiği önem ve bilimsel kazanımların toplum yararına kullanılması yer alıyor. Bu doğrultuda seçkin akademisyenlerin öğrencileriyle birlikte ürettikleri yenilikçi fikirler araştırma merkezleri ve gelişmiş altyapıya sahip 175 laboratuvar ile destekleniyor. Üniversite bu çalışmaların sonucu olarak ulusal ve uluslararası 210 tescilli patent ve 493 patent başvurusu ile ülkemizin öncü üniversiteleri arasında yer alıyor.

Yeditepe Üniversitesi; Avrupa, A.B.D., Kanada, Rusya, Güney Amerika ve Uzak Doğu başta olmak üzere dünyanın önde gelen üniversiteleri ile 700’ün üzerinde işbirliği sağlayarak, Türkiye’de yükseköğretime öncülük ediyor. Vakıf üniversiteleri içinde Erasmus ve Exchange ile en fazla yabancı öğrenci değişimi yapan üniversite olarak bayrağı elinde tutan Yeditepe Üniversitesi; Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Diş ve İşletme Fakültelerini içine alan Houston Methodist Global ile yaptığı Akademik İşbirliği Anlaşması’yla bu yönde attığı adımları büyütüyor. 2020 yılında 175 öğrenci Uluslararası öğrenci değişim programında faydalanmıştır.

Kütüphane Olanakları: Bilgi Merkezi iki katlı olup öğrencileri dünyadaki birçok kaynağa ve her türlü bilgi ve araştırmaya istedikleri zaman erişebilmektedir. Merkez dünyada 80 bin kütüphanenin üye olduğu Online Computer Library Center’in üyesidir. Bilgi merkezi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. 

Yeditepe Üniversitesi Ücretleri, Burs ve İndirimleri

Yeditepe Üniversitesi ücrete tabi bir üniversitesi olmakla bereber Fakülteleri, Yüksekokulları, bölüm/programlarında eğitim-öğretimde başarılı öğrencileri ödüllendirmek, yükseköğretimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak için ÖSYM tercih klavuzunda %100, %50 ve %25 burslu programlara belli kontenjanlar verilerek aday öğrencilere üniversiye yerleşme imkanı verilmektedir. Bunun dışında Ücretli ve indirimli programlarını ilk 5 tercihinde gösterip yerleşenlerin, ilgili öğretim ücretinin kalanına %25 oranında ek destek verilmektedir. üniversiteye yerleşme sınavında  (ilk 100 ve 5000 arasında ) olan öğrencilere ) nakdi burs almak, spor tesislerinden ücretsiz yaralanmak, ücretsiz barınmak, üniversite yemekhanelerinden ücretsiz yemek yemek gibi bircok avantaj sağlanmaktadır.

Yeditepe Üniversitesi ÖSYM 2020-2021 Yılında Yeni Girecek Öğrencilere Uygulanan Ücretler

Diş Hekimliği Fakültesi: 97.000 TL

Tıp Fakültesi: 90.000 TL

Eczacılık Fakültesi: 74.000 TL

Hukuk Fakültesi: 68.000 TL

Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi (Mimarlık Programı):60.000 TL

Mimarlık Fakültesi (Endüstri Tasarımı, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı): 52.000 TL

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Ticari Bilimler Fakültesi, Fen - Edebiyat Fakültesi: 52.000 TL

Güzel Sanatlar Fakültesi: 47.000 TL

Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi: 40.000 TL

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu: 32.000 TL

Meslek Yüksekokulu: 28.000 TL

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Programı Dönem Ücreti: 16.000 TL

Meslek Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Programı Dönem Ücret: 14.000 TL

Diğer Programların Yabancı Dil Hazırlık Dönem Ücreti: 26.000 TL

Yeditepe Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Yeditepe Üniversitesi ana kampüsü 26 Ağustos Yerleşimi; İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kayışdağı’nın eteklerinde kendine özgü mimarisi ile 125 bin metrekarelik bir alanda, 223 bin metrekarelik kapalı alanda yer alıyor. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek inşa edilen 26 Ağustos Yerleşiminde eğitim binaları, sosyal tesisleri ve açık alanlarının yanı sıra bu binaları çevreleyen toplam 3.270 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci oteli bulunuyor.

Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi bölümü öğrencileri hazırlık eğitimi ve temel bölüm derslerini Kayışdağı yerleşkesinde tamamladıktan sonra farklı yerlerde bulunan hastanelerde eğitimlerine devam etmektedirler. Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Bağdat Caddesinde yer almaktadır.

Sosyal Tesisler binasının giriş katında bulunan çarşıda; kitabevi, banka, mini market, kadın-erkek kuaförü, giyim mağazası, hediyelik eşya ile kozmetik eşyaları satan mini parfümeri vb olanaklar ile kampüs alanın içinde öğrencilerin her türlü hizmete ulaşmaları sağlanmıştır.

Yeditepe Üniversitesi öğrencilerin ders dışı kültürel, sanatsal, bilimsel, sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri ve kendilerini sosyal alanlarda da geliştirebilmeleri için her yıl 1.000’in üzerinde etkinliğe en sahipliği yapan 53 öğrenci kulübünü bünyesinde bulunduruyor. Kulüpler, yeni dönemde de alanında uzman profesyonellerin ağırlanmasından sosyal sorumluluk etkinliklerine, uluslararası ve ulusal konferans, kongre, panel ve seminerlerden sanatsal sergilere varıncaya kadar ses getirecek pek çok etkinliği hayata geçirmektedir.

Spor Olanakları

Spor tesisleri açık ve kapalı tesisler olarak öğrencilerin spor yapabilecekleri pek çok alanı kapsamaktadır. Kapalı alan spor tesisleri olarak Sosyal Tesisler binanın alt katlarında seyircili ve seyircisiz iki kapalı voleybol ve basketbol sahası; squash salonu, fitness center, yarı olimpik seyircili yüzme havuzu, masa tenisi alanı yer almaktadır. Açık alan spor tesisleri arasında ise bir adet yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu olarak da kullanılan çok amaçlı spor alanı, halı kaplı mini futbol sahası yer almaktadır.Üniversitenin 42 Spor Takımı bulunmaktadır. Vakıf üniversitelerin arasında en fazla müsabakalara katılan üniversite konumunda.

 

Barınma Olanakları

Yeditepe Üniversitesi,il dışından gelen öğrencileri için  26 Ağustos Yerleşimi içinde bulundurduğu 3.270 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları ile öğrencilere merkezi konumda yer alan kampüsünde yaşam olanağı sunuyor. 

1 ve 2 kişilik odalardan oluşan yurtlarda banyo-tuvalet, mini buzdolabı, özel çalışma masası, sandalye, cam raflı kütüphane, aynalı gardırop ve yanmaz malzemeden yapılan diğer donanımlar yer alıyor. 

İstanbul’da yaşan öğrenciler için ise Yeditepe Üniversitesi geniş çaplı bir servis hizmeti sunmaktadır. İstanbul’un bütün ilçelerinden (Çatalca, Silivri, Şile ve Sultanbeyli hariç) ücretli servis olanağının yanı sıra öğrencilerin kampüse ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla hafta içi her gün Kozyatağı Metro İstasyonu-Yeditepe Üniversitesi arasında, Cuma ve Cumartesi günleri ise Kadıköy-Taksim-Yeditepe üniversitesi arasında ücretsiz servis hizmeti sunuluyor.

Üniversite YÖK İzleme Raporu
İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Üniversite Rektörü

Prof. Dr. CANAN AYKUT BİNGÖL

Üniversite Adresi
İnönü Mah, Kayışdağı Cd. No:326A, 34755 Ataşehir/İstanbul
Üniversite Konumu

Web sitemizde deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Kullanılan çerez türleri: Zorunlu Çerezler ve Pazarlama Çerezleri. Çerez politikamızı okumak için buraya tıklayın.