Yeni Arayüze Geçiş Yap

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Üniversite Adı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Devlet

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Denizcilik Fakültesi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Ereğli Eğitim Fakültesi
  • Ereğli Turizm Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
  • Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu
  • Devlet Konservatuvarı

  • Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Alaplı Meslek Yüksekokulu
  • Zonguldak Meslek Yüksekokulu
  • Çaycuma Meslek Yüksekokulu
  • Devrek Meslek Yüksekokulu
  • Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu
  • Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu
  • Çaycuma Gıda Ve Tarım Meslek Yüksekokulu
  • Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 1.276
  • Öğrenci Sayısı: 35.683
  • Öğrenim Dili: Türkçe & İngilizce

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. “Zonguldak Karaelmas Üniversitesi” adıyla kurulmuştur. Üniversitenin adı 2012 yılında “Bülent Ecevit Üniversitesi” olarak, 2018 yılında ise “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi” olarak değiştirilmiştir. Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk üniversitelerindendir. Zonguldak ili ve çevresinde 1848 yılından beri süregelmekte olan taşkömürü madenciliğinin etkisi ile 1924 yılında kurulan Yüksek Maden ve Sanayi Mühendis Mektebi’ne kadar uzanmaktadır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Kafkasya Üniversiteler Birliği ve Akdeniz Üniversiteler Birliği üyesidir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak iline bağlı yedi ilçede (Alaplı, Karadeniz Ereğli, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Kilimli, Kozlu) yer alan kampüslerinde, 14 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Konservatuvar, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu ve 34 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi Çift Anadal Programını ve Yan Dal Programını uygulamaktadır. Anadal programlarını başarıyla yürüten lisans öğrencilerinin aynı zamanda ikinci bir dalda lisans/önlisans diploması almak üzere, önlisans öğrencilerinin ise ikinci bir dalda önlisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. Yan Dal programı ile ilgi duyulan başka bir programda gerekli görülen dersleri başarı ile tamalmayanlar bölüm ile ilgili yetkinliklerini gösteren sertifika almaya hak kazanırlar.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bazı bölümler için bazı derslerde Eğitim dili İngilizcedir fakat diğerlerinde Türkçedir. Üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler bölümlerindeki İngilizce dersler için yeterli olacak İngilizce seviyelerini kanıtlamak zorundadırlar.

Bülent Ecevit Üniversitesi Erasmus Charter’ı 2004 yılında almıştır ve birim değişim programını Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları altında yürütülmektedir. Erasmus Programı kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri Avrupa birliğine üye ülkeler ve Yüksek Öğretim Kurumları arasındaki ikili anlaşmalar ile yürütülmektedir. Yeni Erasmus+ programı sürecinde Öğrenci Staj Hareketliliği öğrencilere stajyerliklerini tamamlama imkanı sunmaktadır. Öğretim Elemanı Eğitim Alma Hareketliliği ise idari personele ortak kurumlarda eğitilme imkânı sunmaktadır. 2020 yılında Uluslararası değişim programları kapsamında 81 öğrenci Değişim programından faydalanmıştır.

Erasmus+ programından bağımsız olarak BEÜ; ABD, Rusya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kırgızistan ve Makedonya’da yer alan farklı üniversitelerle akademik işbirliği protokolleri imzalamıştır. Bu protokoller kapsamında genel olarak öğrenci ve öğretim elemanı değişimi söz konusu olmakla birlikte, proje, konferans ve sempozyumlar düzenlenebilmektedir.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kütüphanelerinden biri olan yeni kütüphane binası mevcut diğer kütüphaneleri gibi 7/24 hizmet vermekte. 5 bin m2 alana sahip ve 3 kattan oluşan yeni kütüphane binası, 170 bin kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. ve 638 kişilik oturma kapasitesiyle öğrencilere olduğu kadar Zonguldak halkına da hizmet vererek, şehir-üniversite bütünleşmesine de katkı sağlamaktadır..

Burs Olanakları

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da  maddı durumlarını belgelemk koşuluyla burs alabilmekteler.. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Bülent Ecevit Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

Ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere Bülent Ecevit Üniversitesince yemek bursu verilmektedir.

Bülent Ecevit Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak il merkezinde ve ilçelerinde bulunan eğitim kampüslerinde akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.Üniversite çevreci ve engelleri kaldıran bir anlayışla donatılan yapısal ve teknik olanaklara sahip kampüslere sahiptir. Merkez Kampüsü Farabi yerleşkesi  IU GreenMetric World University Ranking’e göre Türkiye’nin en yeşil üniversitesi seçilmiştir. Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz manzaralı dersliklerde eğitim görmeyi, yeşilin her tonuna sahip alanlarda dinlenmenizi, sosyal hayatın deniz manzaralı mekanlarında sağlam doslukların temelini atacağınız bir kampüs hayatı vadediyor.

Farabi Kampüsü: Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne ev sahipliği yapmaktadır. Farabi Kampüsü Zonguldak şehir merkezinde bulunmaktadır. Farabi Kampüsüne Zonguldak Terminalinden ve Zonguldak il merkezindeki duraklardan minibüs ve halk otobüsleri ile ulaşım sağlanabilir.

İbn-i Sina Kampüsü: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. İbni Sina Kampüsü Zonguldak şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. 

Alaplı Kampüsü: Alaplı Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Alaplı ilçesi Zonguldak il merkezine 60 km uzaklıktadır. Alaplı ilçesi Zonguldak’ı İstanbul’a bağlayan karayolu üzerinde yer almaktadır.

Çaycuma Kampüsü: Çaycuma Meslek Yüksekokulu veÇaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır.

Devrek Kampüsü: Devrek Meslek Yüksekokulu, Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Devrek ilçesi Zonguldak il merkezine 52 km uzaklıktadır. Devrek ilçesi Zonguldak’ı Ankara’ya bağlayan karayolu üzerinde yer almaktadır

Kdz.Ereğli Kampüsü: Ereğli Eğitim Fakültesi'ne ev sahipliği yapmaktadır.

Kdz.Ereğli Kepez Kampüsü: Denizcilik Fakültesi, Kdz.Ereğli Turizm Fakültesi veKdz.Ereğli Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Ereğli ilçesi Zonguldak il merkezine 46 km uzaklıktadır. Ereğli ilçesi Zonguldak’ı İstanbul’a bağlayan karayolu üzerinde yer almaktadır.

Gökçebey Kampüsü: Gökçebey Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Gökçebey ilçesi Zonguldak il merkezine 42 km uzaklıktadır. Gökçebey ilçesi Zonguldak’ı Ankara’ya bağlayan karayolu üzerinde yer almaktadır.

İncirharmanı Kampüsü: Yabancı Diller Yüksekokulu veDevlet Konservatuvarı'na ev sahipliği yapmaktadır. İncirharmanı Kampüsü, Kozlu ilçesinde bulunmaktadır. Kozlu ilçesi Zonguldak il merkezine 5 km uzaklıktadır.

Kilimli  Kampüsü: Zonguldak Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Kilimli ilçesi Zonguldak il merkezine 5 km uzaklıktadır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal ve kültürel gelişimlerine yardımcı olmak için, öğrenci toplulukları aracılığıyla birçok etkinlik planlayıp gerçekleştirmektedir. Üniversite öğrenci kulüplerine imkân ve ekonomik destek sağlamaktadır. Üniversitede yıl boyunca birçok seminer, panel, sergi,  kültür gezileri, doğa yürüyüşleri, gösteriler, bahar şenlikleri, konserler, sosyal sorumluluk projeleri gibi sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin meslek alanları ve farklı ilgi alanları desteklenmektedir. Üniversite genelinde kurulmuş 90 öğrenci kulübü mevcuttur.

Spor Olanakları

Üniversite merkez ve dış Kampüslerde toplam 5 adet kapalı spor salonu olup oluşturulan Üniversite Spor Takımlarına öğrencilerin katılımı sağlanmakta, Üniversitelerarası düzenlenen spor aktivitelerinde Üniversiteyi en iyi şekilde temsil etme olanağı yaratılmaktadır. Merkez Spor Salonu'nda bulunan fitness salonu ile portatif havuz öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır. Spor salonlarında masa tenisi ve bilardo masaları bulunmaktadır.

Üniversite kampüslerinde toplam 11 adet voleybol, basketbol ve açık hava spor tesisleri olup öğrencilerin boş vakitlerinde bu sahalarda spor yapma imkânı tanınmaktadır

Barınma Olanakları

bülent Ecevit Üniversitesi il dışından gelen öğrencilerine konforlu ve güvenli yurtlarda barınma olanakları sunulmaktadır. Merkez Kampüste eğitim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt binalarında diğer birimlerde ise ilgili kampüslerde bulunan öğrenci yurtlarında barındırılmaktadır.

Kredi Yurtlar Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü toplam 4014 öğrenciye barınma imkânı sağlamaktadır. Yurtlarda sıcak su, kahvaltı ve aperatif beslenme imkânları bulunmakta olup, çalışma salonları olması nedeniyle de öğrenciler rahat bir ortamda ders çalışabilmektedir. Üniversitemiz merkez kampüsü ile dış kampüslerimizde öğrencilerimize yemek verilebilecek kapasitede mutfak ve yemekhane tesisleri bulunmaktadır. Öğrenciye besin değerine göre 4 çeşit öğlen yemeği verilmekte,

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer

İncivez, Üniversite Cd., 67100 Zonguldak Merkez/Zonguldak








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu