Yeni Arayüze Geçiş Yap

Bartın Üniversitesi

Üniversite Adı
Bartın Üniversitesi
Devlet

Bartın Orman Fakültesi 

Edebiyat Fafültesi

  • Eğitim Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İslami ilmler Fakültesi
  • MÜhendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

 

  • Bartın MYO
  • Bartın Sağlık Hizmetleri MYO
  • Ulus MYO

Bartın Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü :Devlet

Akademik Personel sayısı: 653

Öğrenci Sayısı: 18.446

Bartın Üniversitesi: 31/05/2008 tarih ve 26892 sayılı resmî Gazete ilan edilen 22/05/2008 tarih ve 5765 sayılı Kanun ile kurulan 9 devlet üniversitesinden biridir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesine Bağlı Birimler ( Orman Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bartın Meslek Yüksekokulu ile Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul )balantıları dağiştirilerek ve yeni kurulan birimler (İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü) ile kuruluşunu tamamlamıştır. Öğrenci merkezli bir yaklaşımla toplumsal sorumluluk bilinciyle bilime sanata ve ulusal ve evrensel düzeyde katkı sağlayan bireyler yetiştirme misyonunu üstlenmiştir.

Bartın üniversitesi Bünyesinde 9 fakülte 1 yüksekokul 3 Meslek Yüksekoklu 1 Enstitü 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bulunduğu kent ile birlikte yaşayarak, şehirle bütünleşen, potansiyel ve imkânlarını bölgenin gelişimi için seferber eden ve öğrencilerini tüm çalışmalarının merkezine alan bir üniversitedir.

Neden Bartın Üniversitesi ?

Üniversite seçiminde önemli kriterler vardır. Üniversitenin 21. yüzyılın  yetkinliklerini kazandırılabilecek olankalara sahip olması gerekmektedir. Üniversitenin labaratuvar alt yapısı, bağlantıları, kütüphanede  web tabanı yatırımı, erişim kaynakları Akademik kadronun nitelikli olması yurtdışı ve yurtiçi  değişim programı kulüp calışmalarına verilen destek vb.detaylar araştırılıp değerlendirilmesi gerekmektedir. 

Bartın Üniversitesi alanında yetkin akademik kadrosu, öğrencileriyle sürekli iletişim halinde olarak onların gelişimine katkıda bulunan, öğrencilerinin kariyer planlamasında yardımcı olan bir yapıya sahiptir

Öğrencilerin  derslerini ileri seviyede araştırmalara imkân tanıyan laboratuvar ortamlarında gerçekleştirmektedir. Laboratuvarları uluslararası standartlarda teknik ekipmanlarla donatılmış altyapıya sahiptir. Öğrenciler ayrıca temel bilgilerini bu gelişmiş laboratuvar teknolojileri ile sentezleyerek laboratuvar ortamında uygulama yapma imkânı bulmaktadır.

Bartın Üniversinde  68 farklı ülkeden 1669 uluslararası öğrenci bulunmaktadır.

Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım ile Spor Bilimleri Fakültelerinin engelli öğrencilerin eğitim-öğretim ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için uygun şartlarda oluşturulmuştur 

ülkemizde ihtisaslaşma alanına alınan 15 üniversiteden biri olarak “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” konusunda öncü çalışmalar yapan ve öğrencilerini alanında lider yapacak donanıma sahip bir yükseköğretim kurumudur. üniversitede kariyer merkezi bulunmaktadır. Bu merkezin varlık nedeni öğrenci ve mezunlarına iş bulmak değil onlara kariyer hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları yetenekleri ve becerilerini kazandırmaktır. 

Proje odaklı yapısı ile alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında öğrencilerine geniş imkânlar sunarak, öğrenci projelerinde Türkiye’de ilk 5’te olan, elektrikli arabalar ve insansız hava aracı yapma başarısı göstermiştir

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edilmiştir İslami İlimler Fakültesi TS_EN_ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgelendirme yönünde yapılan kontrollerde başarılı olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Meslek Yüksekokulu Yat Kaptanlığı, Sınırlı Vardiya Zabitliği ile Gemiadamı Uzmanlığı eğitimleri verme konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir 

Dijital öğrenme imkânları ve güçlü bilişim altyapısı ile e-öğrenme sistemleri ile akıllı öğretim sistemlerini entegre edebilen sayılı yüksek öğretim kurumlarından biridir.

Bartın Üniversitesi öğrencileri, “Çift Anadal” uygulaması ile fakültelerinin yanı sıra diğer fakültelerden de ders alarak ikinci bir lisans diplomasına sahip olabilmektedir.

“Yandal” uygulaması ile kendi lisans programlarına ek olarak ilgi alanlarına uygun bölümlerde ders alarak hem akademik gelişimlerine katkıda bulunabilmekteler  hem  yetkinliklerini sertifika ile belgeleyebilmekteler 

Eğitim ve öğrenim süreçlerinde son teknoloji ders materyalleriyle öğrencilerinin iş hayatına atılmadan önce önemli tecrübeler edinmesinde yardımcı olmakla birlikte 3 artı 1 ve 7 artı 1 “İş yeri Eğitim Modeli” ile mesleki becerileri daha üniversitedeyken kazandırılmaktadır

Akademik personelin çalışmalarını yürütmesi ve öğrencilerinin uygulamalı eğitim alması amacıyla birçok laboratuvar ve atölye bulunmaktadır.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenim-Erasmus programında yer alan Bartın Üniversitesi Avrupa Birliği ülkelerinden birçok üniversiteyle ikili anlaşmalar yaparak, öğrencilerine yurt dışı öğrenim ve staj yapma imkânları sunmaktadır. Üniversitenin Mevlana Değişim Programı ve Farabi değişim programı bulunmaktadır 

Burs Olanakları

Bartın  Üniversitesinde Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Matematik Programı öğrencilerine aşağıdaki koşullar dahilinde YÖK Destek Bursu verilir: T.C. vatandaşı olmak., Lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak. Öğrencinin yerleştiği lisans programı, ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak. Önceden, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak. ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak. Üniversiteye devam ederek ara sınıflarda eğitim gören öğrencilerin not ortalamalarının 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi gerekir.

Bartın Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Üniversite toplamda 4 yerleşke bulunmaktadır. Bunlar şehir merkezinde bulunan Ağdacı, Kutlubey ile ilçelerde bulunan Ulus ve Kurucaşile yerleşkeleridir. Ağdacı yerleşkenin içerisinde Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Kutlubey yerleşsinde ise Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yer almaktadır.

Üniversitenin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü yerleşkesinde 100 bin mertekare yesil alan kazandirilmistir. Yesil ölçüm (GreenMetric) 2018 Dünya  üniversiteler sıralamasnda  Türkiyenin en  iyi 11.Kampüsü seçilmiştir. Sıfır atik projesi tüm birimlerinde yaygınlaştırarak geleceği teminat altina almaya bugünden  başlanmıştır Özel yaklaşım gerektiren öğrencilerin her türlü ihtiyacı karşılanacak şekilde düzenlenmistir  üniversitede mekanda erişilebilirlik turuncu bayrak kategorisinde toplam altı ödül almıştır.

Spor Olanakları

Üniversitedeki spor alanları öğrencilerin kaliteli zaman geçirmelerini, eğitim-öğretim ve kültürel faaliyetleri dışındaki fiziksel becerilerini geliştirip sağlığına katkıda bulunmalarını sağlamaktadır.  Yerleşkedeki futbol sahasında turnuvalar düzenlenmekte ve kapalı spor salonunda birçok branşta spor karşılaşmaları yapılabilmektedir. Fitness salonu ise öğrencilere çeşitli ekipmanlar ile spor yapma imkânı sunmaktadır. Bartın Üniversitesinde yetişen Üniversite Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ile Spor Bilimleri Fakültesi öğrenciler ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza atmaktadır.

Barınma Olanakları

Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlardan yararlanmaktadır. Bartın’da biri erkek ve üçü kız olmak üzere 4 KYK yurdu bulunmaktadır.
Ayrıca Kutlubey Yerleşkesi içerisinde bin kişilik bir yurt yapımı daha devam etmektedir. Bartın, yurt ve öğrenci evleri açısından öğrenci dostu bir şehir olarak öne çıkmaktadır.

Kız Yurdu:
Ağdacı Yerleşkesi’nde bulunan bin 100 kişilik kapasiteye sahip yurtta sosyal tesis, yemekhane ve konferans salonunun yanı sıra internet kafe, sinema ve oyun salonu gibi sosyal mekânlar da bulunmaktadır.

Hacı İbrahim Paşa Kız Yurdu:
Şehir merkezine araçla 15 dakika, Ağdacı Yerleşkesi’ne 20 dakika ve Kutlubey Yerleşkesi’ne 5 dakika uzaklıkta olan Hacı İbrahim Paşa Kız Yurdu 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahiptir

Bartın Çeşm-i Cihan Kız Yurdu şehir terminaline çok yakın bir mesafededir. Kutlubey Yerleşkesi’ne araçla 10 dakika uzaklıkta olan 664 kişilik yurt, şehir merkezine ise 20 dakika mesafededir.

Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu:
Şehir merkezine araçla 5 dakika, Ağdacı Yerleşkesi’ne ise 20 dakika uzaklıkta olan Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu 3 bin kişilik kapasiteye sahiptir.

Ulaşım

Üniversitemiz yerleşkelerine ulaşım belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır. Şehir merkezinden Ağdacı yerleşkesine otobüsler ile 10-15 dakikada, Kutlubey yerleşkesine ise 20 dakikada ulaşmak mümkündür. Yaklaşık her 5 dakikada bir olmak üzere yerleşkelerimize seferler düzenlenmektedir.

Bartın Üniversitesi Öne Çıkanları

Otobüslerde yakıt tüketimini azaltacak Mühendislik Mimarlık ve tasarım Fakültesi Dr öğretim üyesi Volkan Kırmacı hazırladıkları proje ile otobüslerde kalorifer sisteminden kaynaklanan ve ısınma ile harcanan yakıt tüketimini sıfıra indirecektir

Mühendislik Mimarlık ve tasarım Fakültesi Dr öğretim üyesi Mehmet Emin aktan'ın geliştirdiği robot hastaları aynı anda teşhis koyup tedavi edebiliyor

Bartın Üniversitesi, uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversiteleri sıralamasında 20 basamak daha yükselerek 108 üniversite arasından 24'üncü sıraya yerleşti. İhtisaslaşan üniversiteler sıralamasında 3'üncü sırada olan Bartın Üniversitesi, Karadeniz Bölgesi'ndeki üniversiteler arasında ise 2'nci sırada yer alma başarısı gösterdi.

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Sabri Mert Mülhim, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Kata Şampiyonasında altın madalya aldı.

tıklayınız

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen 27 projesiyle 99 üniversite arasından Türkiye ikincisi olan Bartın Üniversitesi'nde 5 öğrenci hazırladıkları projelerle destek almaya hak kazandı.

tıklayınız

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Fatma Güler Eroğlu'nun doktora çalışması, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yapılan değerlendirmeyle "Yılın Tezi" ödülünü aldı.

tıklayınız

Bartın Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ve 1 lira 2 kuruş ile 100 kilometre yol giden "Simurg" isimli elektrikli otomobil, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 16. TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının en hızlı 2'nci otomobili olurken, verimlilikte 7'nci oldu.

tıklayınız

Bartın Üniversitesi Tunga İnsansız Hava Aracı Takımı, TÜBİTAK ve TEKNOFEST tarafından düzenlenen "2020 Uluslararası insansız Hava Aracı Yarışması"nın 'Detaylı Tasarım Raporları' aşamasını geçerek hem yeni destek aldı hem de yarışmalara katılmaya hak kazandı.

tıklayınız

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dursun Kısa, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın "Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" desteğiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında 3 aylık çalışmanın ardından "3CLpro" adlı enzimini rekombinant DNA teknolojisi yöntemleriyle yerli imkanlarla üretmeyi başardıklarını söyledi.

tıklayınız

Bartın Üniversitesi mezunu Mehmet Cemil Aktaş, Avrupa'daki 40 yaşın altındaki en başarılı 40 mimarın ve tasarımcının belirlendiği "Europe 40 Under 40" ödül listesine Türkiye'den girmeyi başaran 3 kişiden biri oldu.

tıklayınız

 

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Orhan UZUN

Ağdacı, Ağdacı Köyü Yolu, 74110 Bartın Merkez/Bartın








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu