Yeni Arayüze Geçiş Yap

Beykoz Üniversitesi

Üniversite Adı
Beykoz Üniversitesi
Özel

FAKÜLTELER


  • İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Sosyal bilimler Fakültesi
  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesiİ

YÜKSEKOKULLAR


  • Sivil Havacılık Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu

  • Meslek Yüksekokulu
  • Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu

Beykoz Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü: Vakıf

Öğrenci sayısı: 2.297

Akademik Personel Sayısı :148

Beykoz üniversitesi: 2016 yılında Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı, tarafından İstanbul'da  kurulmuştur.

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı Lojistik sektörüne yönelik nitelikli bilimsel araştırma ve yayın faaliyetinde bulunmak, sektörde çalışan insan kaynağının mesleki ve davranışsal gelişimine katkı sağlamak ve sektöre nitelikli insan kaynağı sağlayacak yükseköğretim faaliyetinde bulunmak amacıyla bir grup meslek erbabı ve akademisyen tarafından 18 Temmuz 2007 tarihinde Beykoz’da kuruldu.

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı, 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nu hayata geçirdi. Beykoz  üniversitenin kuruluşuna kadar lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip öğrencileri mezun verdi. Mezunlarının yaklaşık %80' sektörde istihdam edilmiştir. Vakıf, yüksekokulun ardından Beykoz Üniversitesi ile de gençleri yükseköğretimde farklılıkları olan, uluslararası standartlarda örnek bir üniversite ile tanıştırdı.

Neden Beykoz Üniversitesi ?

Beykoz Üniversitesi  ilk öğrencilerini  2017-2018 eğitim-öğretim akademik yılında aldı. Bünyesinde 4 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul 1 Enstitü bulunmaktadır. 3+1, 7+1 Müfredat Yapısı ile Öğrenci Merkezli Öğretim ,Güçlü Akademik Kadro, Tüm Programlarda Uluslararası Kalite Güvencesi sunulmaktadır. Öğrencilerin, eğitim ve öğretimleri süresince zengin laboratuvar ve atölye olanakları, ilgili oldukları alanlarda en az 1 yarıyıl staj ve üniversitenin yeraldığı araştırma ve projelere katılarak uygulama becerilerini geliştirmekte ve istihdam olanaklarını güçlendirmektedirler.

 Beykoz Üniversitesi diğer ülkeler ile geliştirmiş olduğu ortaklıklar ve işbirlikleri ile öğrencilerine uluslararası fırsatlar ve tanınırlık olanağı sunmaktadır Uluslararasılaşma alanında sunduğu diğer olanaklar İngilizce Ağırlıklı Eğitim, Uluslararası Değişim Programları (Erasmus, Afs, Mevlana),Yurtdışı Staj, Çok Uluslu, Çok Kültürlü Kampüs ve Sınıf Ortamı en az 1 yarıyıl yurtdışında eğitim, sağlamakla birlikte yine yurtdışında staj yapma, lisans tamamlama ve ortak proje olanaklarını da sunmaktadır

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına başvuru yapabilirler.

Öğrencilerimiz çift/ikinci anadal ya da yandal programları için ayrıca öğrenim ücreti ödemezler.

 Kütüphane, öğrencilerin ve diğer kullanıcıların kişisel, entelektüel gelişimlerine de katkı sağlamayı, bilgi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır.  

21.000’den fazla basılı kitap, yaklaşık 50.000 elektronik kaynak, 40yi aşkın ücretli dergi-gazete aboneliği, çeşitli DVD/CD ve haritalar bulunan kütüphane dermesi, talepler ve gelen bağış kitaplarla her geçen gün artmaktadır.

Burs olanakları

Beykoz Üniversitesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında lisans ve ön lisans programlarının burslu, yüzde 75 ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci alacak. Öğrenciler yüzde 50 indirimli kontenjanları ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda yüzde tercih bursundan da faydalanabilecek.

Beykoz Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Beykoz Üniversitesi, İstanbul Beykoz Kavacık’ta beş yerleşkede eğitim-öğretimi sürdürmektedir. Güvenli ortam, modern altyapısı ile eğitim modelleri özel olarak tasarlanan bu yerleşkeler, öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamlarına göre inşa edilmiştir. Kantinler, kütüphane, laboratuvarlar ile atölyeler; revirler, sportif faaliyetleri ile bir üniversite kampüsünde bulunması gereken tüm olanaklara sahiptir. Öğrenci kulüplerinin etkinlikleri, konferanslar, konserler, sergiler, söyleşiler ve diğer faaliyetler üniversitede zengin bir kültür-sanat ve eğlence atmosferi yaratmaktadır

Beykoz Üniversitesinde aktif 44 öğrenci kulübü  kişisel gelişimlerini çok yönlü olarak tamamlamalarını sağlayan kültür-sanat etkinlikleri de gerçekleştirilmekteler.

Barınma Olanakları

Beykoz Kavacık’ta beş farklı yerleşkede eğitim hayatına devam eden ve Beykoz ilçesinde bulunan özel yurtlarla anlaşmalı olarak öğrencilerine konaklama imkânı sunmaktadır. Bu yurtlarda konaklayacak olan öğrencilerine üniversite adına çeşitli ödeme/indirim kolaylıkları da sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Mehmet Durman

Çubuklu Mah, Vatan Cd. No:69, 34805 Beykoz/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu