Yeni Arayüze Geçiş Yap

Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi

Üniversite Adı
Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi
Devlet

akülteler

  • Fen -Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi
  • İslami ilimler Fakültesi
  • Mühendislik fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Uygulamalı Bilimler fakültesi
  • Ziraat ve Doğa Bilimleri fakültesi

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

  • Bozüyük MYO
  • Gölpazarı MYO
  • Osmaneli MYO
  • Pazaryeri MYO
  • Sağlık Hizmetleri MYO
  • Söğüt MYO

Bilecik Şeyh Ede-bali Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet

Öğrenci Sayısı:17.000

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi: 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Meslek Yüksekokulu ve Bozüyük Meslek Yüksekokulu, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bağlantıları değiştirilerek ve kendi bünyesinde kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile kuruluş aşamasını tamamlamıştır.

5 mart 2020'de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine atanan rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir en etkili bilim adamalarıı listesinde yer almaktadır

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Stanford Üniversitesi koordinasyonuyla yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen araştırma sonucunda "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı."Bu araştırmaya göre Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, tıbbi ve biyomoleküler kimya alanında 80 bin 622 bilim insanı arasında 376. sırada yer aldı.

Neden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ?

Üniversite tercih döneminde bölüm seçiminde  bulunmanın yanında üniversitenin kütüpane imkanları labaratuvar olanakları eğitim şekli değişim programları ulaşım, barınma ,burs olanakları iyice araştırılmalıdır.Üniversitenin alt yapısı hayata atılmada son kavşakta geçireceğiz süreçte size 21.yüzyıl yetkinliklerini kazandırılmasına olanak sağlamalıdır. 

Marmara Bölgesinde büyük şehirlerin arasında adeta bir kavşak noktası olan Bilecik ilinde kurulan üniversite bünyesinde 9 Fakülte,1 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokul, 11 Uygulama ve Araştırma merkezi ile kaliteli öğretim ve araştırma yapılabilmesi için akademik, fiziki ve teknik yapılanmasını tamamlamıştır.  Evrensel bilime ve kültüre katkı sağlayacak bilgi, teknoloji ve değer üreten alanında yetkin, sorumluluk sahibi, araştırıcı, sorgulayıcı, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektedir  Fen, mühendislik ve sosyal bilimler alanında nitelikli bilimsel araştırmalar ve yayınlar yaparak bilime katkıda bulunmaktadır

5000 metrekare kullanım alanına sahip olan Kütüphane ve Bilgi Merkezi, 4 adet büyük salon ile 7/24 grup çalışma odalarında aynı anda yaklaşık 850 kişiye hizmet verebilmektedir. 42 bin 500 adet kitap koleksiyonu olan bir merkez kütüphane bulunmaktadır. E- kütüphane sistemiyle TÜBİTAK – EKUAL ile sağlanan veri tabanları kullanıcı hizmetine açılmıştır. Ayrıca 200 kişilik konferans salonu kurulmuştur.

Üniversitede geniş labaratuvar olanakları bulunmaktadır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle kazandırılan TOBB Mühendislik Laboratuvarı, Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin Ar-Ge çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Laboratuvar bünyesinde; Malzeme Test Laboratuvarı, Yüzey Araştırma Laboratuvarı, Otomotiv Laboratuvarı, Termodinamik ve Enerji Laboratuvarı, Alaşım Hazırlama Laboratuvarı, Talaşlı İmalat Laboratuvarı, Mekanik ve Makine Elemanları Laboratuvarı, Isı Akışkanlar Laboratuvarı, Sistem Dinamiği ve Kontrol Laboratuvarı, Biyomedikal Mühendisliği Biyomühendislik Laboratuvarı, İnşaat Mühendisliği Geoteknik Laboratuvarı, Yapı Malzemesi Laboratuvarı, Hidrolik Laboratuvarı, Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETUAM), Yenilenebilir Enerji ve Hidrojen Teknolojileri Laboratuvarı yer almaktadır. Ayrıca, dördü merkez kampüste,  ikisi ise Bozüyük kampüsünde olmak üzere toplam 6 adet merkezî bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

Üniversitede İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ile öğrencileri lisans eğitimleri öncesi 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi alabilmekteler, Hazırlık Sınıfında, alışıldık hazırlık eğitimlerinden farklı olarak, pratiğe dayalı, öğrencilerin sınıf içi ve dışı etkinlikler, mesleki gelişim seminerleri ve ödüllü yarışmalarla dil becerilerini geliştirmelerini sağlayan, eğlenceli bir eğitim modeli uygulanmaktadır.

Üniversitede  aynı fakültenin farklı lisans programları arasında ve farklı fakültelerin lisans programları arasında çift ana dal ve yan dal imkânı sunulmaktadır.

Üniversitenin Erasmus Programı bulunmaktadır, Erasmus programı kapsamında; Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Slovenya’dan çeşitli üniversitelerle toplam 133 ikili anlaşması bulunmaktadır.

Üniversitenin Farabi Değişim Programı olanakları:Her öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere, 1 veya 2 yarıyıl için Farabi Değişim Programı’ndan faydalanabilmekteler. Ülkemizin 76 farklı üniversitesi ile ikili anlaşması bulunmaktadır.

Üniversitede  Mevlana Programı vardır. Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Brezilya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Pakistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna’da bulunan çeşitli üniversitelerle toplam 39 anlaşması bulunmaktadır.

Burs olanakları

Üniversitenin lisans programlarını birincilikle kazanan öğrencilere bir eğitim-öğretim yılı boyunca aylık burs verilmektedir. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere yemekhanelerden ücretsiz olarak faydalanmaları için yemek bursu imkânı sağlanmaktadır. Üniversiten her yıl özel kurum ve kuruluşların sağladığı burs hizmetlerini öğrencilere duyurmakta ve başvuru süreçlerinde destek olmaktadır. Üniversitede Kısmi zamanlı çalışma olanağı da bulunmaktadır.

Üniversitemizde, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı ve Ziraat Mühendisliği Programları ile Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Programına, ÖSYM Başkanlığınca yapılan YKS sonucunda, ilk yerleştirmede ilk üç sırada yerleşen ve kesin kayıt yaptırmış olan öğrencilere; yerleştiği lisans programı tercihleri arasında ilk 15 tercihinin içinde yer alması, önceden yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir lisans derecesine sahip olmaması, zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift ana dal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla “YÖK Destek Bursu” verilmektedir.

“YÖK Destek Burslarını” almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam etmektedir.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin merkez yerleşkesi Gülümbe Yerleşkesidir. Kampüs şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerindedir  Merkez yerleşke haricinde meslek yüksek okullarının bulunduğu Osmaneli, Pazaryeri, Bozüyük, Söğüt ve Gölpazarı kampüsleri de mevcuttur. Merkez Gülümbe yerleşkesinde üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği birçok imkân bulunmaktadır. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmektedir.

Üniversitede öğrenciler tarafından kurulan 60 kulüp bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri düzenli olarak müzik ve şiir dinletileri sunmakta, konferans ve paneller düzenlemekte, turnuvalar organize etmektedir. Öğrenciler üyesi oldukları kulüpler içinde hazırladıkları etkinliklerle kendilerini ifade etme olanağı bulmaktadır.

Öğrenci kulüpleri, uygun görülmesi hâlinde yapacakları her türlü faaliyette Üniversite tarafından desteklenmekte, faaliyetlere ilişkin varsa gereksinimleri karşılanmaktadır. Üniversitenin konferans salonlarından ve kampüs imkânlarından faydalanabilmektedir.

Barınma Olanakları

Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait, 1184 yatak kapasiteli Bilecik Yurdu (Kız), 738 yatak kapasiteli  Bilecik Halime Hatun Öğrenci Yurdu (Kız), 324 yatak kapasiteli Şeyh Edebalı Öğrenci Yurdu (Erkek), 556  yatak kapasiteli Ertuğrulgazi Öğrenci Yurdu (Erkek)  bulunmaktadır.

Şehir merkezinde de özel yurtlar ve öğrencilere yönelik hizmet veren apart daireler yer almaktadır.

Spor Olanakları

Üniversitede çeşitli sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Üniversite merkez kampüsünde kapalı spor salonu, tenis kortu, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, suquash salonu, tırmanma duvarı, doğal yürüyüş ve piknik alanları bulunmaktadır.

Öğrencilere, alanında uzman kişilerce tenis, basketbol, futbol  eğitimleri verilmektedir.

 

Yerleşim ve Ulaşım:

Kampusumuz şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta Bilecik – İstanbul karayolu üzerindedir. İl merkezinden kampuse sürekli ulaşım imkanı bulunmaktadır. Ayrıca Bilecik’in diğer şehirlere olan yakınlığı ve sık aralıklarla tren- otobüs imkanları da üniversitemizi tercih edecek öğrencilere ulaşım açısından kolaylık sağlamaktadır.

1 Haziran 2015 tarihi itibariyle Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya yönüne hafta içi her gün Yüksek Hızlı Tren seferleri düzenlenmektdir. YHT ile Bilecik-Ankara arası 2 Saat 6 dakika, Bilecik-İstanbul arası ise 1 saat 57 dakikadır. YHT ile Bilecik-Eskişehir arası 45 dakika, Bilecik Konya arası ise 2 saat 20 dakika sürmektedir.

Bazı İllerin Bilecik’e Uzaklıkları: Eskişehir 70 km, Kütahya 100 km, Bursa 80 km, Sakarya 100 km, Ankara 300 km, İstanbul 225 km. 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. ŞÜKRÜ BEYDEMİR

Pelitözü Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:27, 11230 Bilecik Merkez/Bilecik








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu