Yeni Arayüze Geçiş Yap

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Üniversite Adı
Çankırı Karatekin Üniversitesi
Devlet

  • Edebiyat Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
  • Orman Fakltesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi

 

  • Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu

  • Meslek Yüksekokulu
  • Kızılırmak MYO
  • Yapraklı MYO
  • Eldivan Sağlık Hizmetleri MYO
  • Çerkeş MYO
  • Kurşunlu Adalet MYO

Çankırı Karatekin Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Öğrenci Sayısı: 15.123

Öğrenim Dili: Türkçe, İngilizce, Arapça

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2007 yılında Çankırı İlinde kurulmuştur. Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulan Güzel sanatlar fakültesi(2006) İktidadi ve İdari Bilimler Fakültesi (2006) Ankara Üniversitesine bağlı olarak kurulan Orman Fakültesi (1994) IlgazTurizim ve Otelcilik Yüksekokulu (1996), 2007 yılında bağlantıları değiştirilerek Çankırı Üniversitesine bağlanmış. ve kendi bünyesinde kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyal bilimler Enstitüsü İle kuruluş aşamasını tamamlamıştır. Bilimsel ve sanatsal alanlarda uluslararası düzeyde rekabet etmeyi amaç edinmiştir.

Neden Çankırı Karatekin Üniversitesi?

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde (ÇAKÜ) bünyesinde 10 Fakülte.1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokul, 14 Uygulam ve Araştırma Merkezi ile  Hem önlisans ve lisans hem de lisansüstü düzeyde çok geniş bir yelpazede programlar sunuyor. Öğrenciler eğitim dili,Türkçe, İngilizce ve Arapça dilleri arasından istediğini seçebilmekte. ÇAKÜ’de 90’ın üzerinde ülkeden öğrenci ve akademisyen ile gerçek bir uluslararası deneyimi yaşatmaktadır.

Çankırı Karatekin Üniversitesinde Çift Anadal programı ile başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmekteler. Çift anadal programına başvurabilmek anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olmak şartıyla, anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 de olması gerekir.

Yandal Programı ile ilgi duyulan ikinci bir bölümden alınan gerekli dersler ile yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece yandal sertifikası verilmekte. Bu belgeler diploma yerine geçmez ama iş başvurularında avantaj sağlamaktadır. Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 65 olması gerekir.

Avrupa, Orta Doğu, Afrika veya Asya’da iş birliği yaptığı üniversitelerden birinde bir dönem değişim öğrencisi olarak eğitim alma ve yurt dışı deneyimi kazanma fırsatı sunmaktadır.

2020 Erasmus+ Teklif Çağrısı döneminde, Erasmus+ KA107 Projeleri değerlendirme süreci Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tamamlandı. Proje kapsamında Türkiye’de bulunan 207 üniversite içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesi ülke bazlı en çok projesi kabul edilen ve en fazla hibe alan 2. üniversite oldu.

KA107 Projelerinin Temel amaçları nelerdir?
• Öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini
desteklemek
• Personelinin mesleki gelişimini desteklemek
• Yüseköğretim kurumlarının kapasitelerini ve uluslararası boyutunu
geliştirmek

Çankırı Karatekin Üniversitesi Burs Olanakları

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs desteği sağlanmaktadır. 

Kısmi Zamanlı (Part-Time) Çalışma:Öğrencilerin, ders saati dışındaki boş zamanlarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamayı, kişiliklerinin ve becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı, iş disiplini edinmelerine katkıda bulunmayı aynı zamanda mali kazanç sağlamaları amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencileri kısmı süreli olarak fakülte, yüksekokul, enstitü, daire başkanlıkları ve rektörlüğe bağlı bölüm, birim ve müdürlüklerde çalışabilmektedir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Karatekin üniversitesi yerleşkeleri öğrencilerin ihtiyaçları ve eğitim gereklilikleri düşünülerek Çankırı şehrinin farklı noktalarında bulunmaktadır. Üniversite’nin en büyük kampüsü olan Uluyazı Kampüsü yanısıra, üniversite’nin şehir merkezinde Taş Mescit Meslek Yüksek Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesi, Çankırı’nın Ilgaz, Kızılırmak, Eldivan, Yapraklı ve Çerkeş ilçelerinde ise Meslek Yüksek Okulları bulunmaktadır.

Yaklaşık 740.000 m² alana kurulu yerleşkelerde akademik binalar, uygulama ve araştırma merkezleri, laboratuvarlar, atölye ve stüdyolar dışında kütüphane, yemekhane, misafirhane, öğrenci yurtları, ATM’ler, yiyecek-içecek otomatları, fotokopi merkezleri, sağlık birimleri ve danışma merkezleri gibi sosyal hizmet alanları yer almaktadır. Yerleşkelerde kapalı ve açık spor tesisleri, resim, müzik, tiyatro, halkoyunları, el sanatları faaliyet ortamları, rekreasyon ve hobi alanları gibi kültür, sanat ve spor imkanları bulunmaktadır..

Kampüs planlamalarında öğrencilerin mesleki eğitim dışındaki faaliyetleri gerçekleştirebileceği ortamlar yaratarak toplum hayatına hazır bireyler olarak yetişmesi hedeflenmiştir. Dünyanın farklı yerlerinden üniversiteyi tercih eden öğrenciler kampüste farklı kültür ve yaşam tarzlarını deneyimlemektedir.

Eğitim-Öğretim dönemi boyunca öğrencilerine sosyal etkinliklerini sağlamaları konusunda olanak sağlayan üniversite, bünyesinde yer alan öğrenci topluluklarının çeşitli alanlardaki çalışma ve uygulamalarını da desteklemektedir. Üniversitede 34 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Öğrenci topluluklarının aktif görev aldıkları yıl boyu devam eden organizasyonlar ve etkinlikler ile dinamik bir kampüs ortamı sağlanmaktadır. Spor karşılaşmaları, çeşitli gösteriler, müzik dinletileri, konserler, bahar şenliği, festivaller, alternatif açık hava etkinlikleri düzenlenmekte; panel, konferans, söyleşiler organize edilmektedir.

Barınma Olanakları

Çankırı’da Kredi Yurtlar kurumuna bağlı 3 yurt bulunaktadır. Yurtlardan bir tanesi Uluyazı kampüsünde, bir tanesi Uluyazı kampüsü sapağında , diğeri ise Merkezde Çarşamba pazarı yakınındadır. Toplam öğrenci kapasitesi 3000 (üçbin) dir.. Yurtlar ile  kampüsler arasında sürekli belediye otobüslerinin servisi vardır. 

Spor Olanakları

3 adet Kapalı Spor Salonu, 2 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi (Fitness Salonu), 1 adet Step-Aerobik Salonu, 1 adet Cimnastik Salonu, 1 adet Uzak Doğu ve Boks Salonu, 1 adet Güreş Salonu bulunmaktadır.

Öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek, bunun yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmelerine de katkıda bulunmak amacıyla belirlenen bir program çerçevesinde çeşitli spor etkinlikleri düzenlenmektedir.

Basketbol, Voleybol, Futbol, Güreş, Masa Tenisi, Badminton, Kort Tenis, Salon Futbolu, Karete, Cimnastik, Judo, Muay –Thai, Teak Wando, Kick Boks, dallarında yapılan sportif faaliyetleri yönetmekte ve yurt içi, yurt dışı yarışmalarda Üniversiteyi temsil etmektedir.

Öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmeleri ve spor yapmaları amacı ile Step Aerobik, Zumba, Trekking ve Paintball faaliyetleri de yapılmaktadır.

Her yıl düzenlenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Geleneksel Spor Oyunlarına yaklaşık 300 öğrencin katılımıyla gerçekleşmektedir. Basketbol, Voleybol, Futsal, Masa Tenisi, Badminton dallarında yapılan yarışmalarda Fakülte ve Yüksekokulların takımları birbirleriyle yarışmaktadırlar.

 

 

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. HASAN Çiftçi

Fatih, Uluyazı Kampüsü Ring Yolu, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu