Yeni Arayüze Geçiş Yap

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Üniversite Adı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Devlet

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Mühendislik Mimarlık Fakültesi
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Turizm Fakültesi
  • Ziraat Fakültesi

  • Devlet Konservatuvarı
  • Yabancı Diller Yüksekokulu

  • Adalet Meslek Yüksekokulu
  • Eskişehir Meslek Yüksekokulu
  • Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Sivrihisar Meslek Yüksekokulu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 1.547 

Öğrenci Sayısı: 30.981(1129'u yabancı uyruklu)

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 1993’te Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi adıyla kurulmuştur.Mühendislik-Mimarlık, Tıp ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile Üniversite Hastanesi Anadolu Üniversitesinden ayrılarak Osmangazi Üniversitesine bağlanmıştır. Eskişehir Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile yeni açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmıştır. Osmangazi Üniversitesinin adı, 2005 tarihinde "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi" olarak değiştirilmiştir. 

Neden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi? 

Meşelik, Bademlik, Çamlık, Ali Numan Kıraç, Sivrihisar, Sarıcakaya, Mahmudiye, Çifteler ve Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkelerinde eğitim-öğretim, AR-GE ve sağlık hizmeti faaliyetlerini sürdürmektedir. 50 yıllık bilimsel birikimi ile köklü ve güçlü bir üniversite olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 12 Fakülte, 1Yüksekokul,1 Devlet Konservatuvarı 5 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü ve 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bilgi üretmeye devam etmekte, çağdaş bilim yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Üniversite seçiminde Fiziki ve Sosyal Olanakları, Başarıları, Yuttdışı Olanakları,staş İmkanları, Kütüphane ve Laboratuvar  olanakları Eğitim olanakları gibi detaylar iyice araştırılmalı 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Başarıları

TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan 2020 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere 4 başlık altında 22 göstergeye göre sıralandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ETTOM) tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Raporuna göre üniversite, 185 üniversitenin değerlendirildiği bu endekste, toplamda 42,0 puan ile 2020 yılında 41. sıradan 32. sıraya yükselmiştir 

Yabancı Dil Olanakları: Üniversite Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde öğretim dili İngilizcedir. Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası ilişkiler Bölümlerinde öğretim dili en az % 30 İngilizcedir. Bu programlarda bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanmaktadır.

Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde öğrencinin programı kazandığı dilin dışında İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinin birinden bir yıl süreli zorunlu hazırlık programı uygulanmaktadır.

İlahiyat Fakültesinde öğretim dili en az % 30 Arapça olup, bir yıl süreli zorunlu Arapça Hazırlık Programı uygulanmaktadır.

Uluslararası Diploma Eki :Üniversitedeki tüm derslerin Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) kredileri belirlenmiştir. Böylece yurt dışına giden öğrencileri ile yurt dışından gelecek öğrencilerin ders denklikleri sağlanmıştır

Fakülte İçi Bölümler Arası Yatay Geçiş Olanağı, Akademik Danışmanlık, Yaz Okulunda Ders Alma Olanağı Çift Anadal ve Yanadal Olanağı Farabi değişim Programı, Mevlana Değişim Programı, Erasmus Değişim Programı gibi zengin eğitim-öğretim olanaklarıyla öğrenci merkezli bir Üniversitedir.

ESOGÜ Kütüphane Olanakları: kitap koleksiyonu yaklaşık 144.352 adet basılı ve 282758 adet elektronik kitap (E Book Central veri tabanından erişilen)’ tan oluşmaktadır. Süreli yayın koleksiyonunda ise 10235 adet ciltli dergi bulunmaktadır. Bunun dışında aboneliği devam eden Türkçe basılı (güncel ve akademik) 55 adet derginin son sayıları salonlarında sergilenmektedir.  Tez Bölümünde ise 6833 adet yüksek lisans ve doktora tezi bulunmaktadır.Aynı anda 1000 kişilik oturma kapasitesine sahip olan kütüphanede, 14 adet grup çalışma odası, 7 adet akademik personel çalışma odası bulunmaktadır.Taş baskı, el yazması ve nadir basım eserlerin yer aldığı gelişmekte olan bir nadir eser koleksiyonu ve salonu bulunmaktadır. Üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 4,18 dir.

Burs Olanakları

Üniversite: başarılı öğrencilerinden maddi durumu zayıf öğrencilere, her yıl belirlenen kontenjanlar için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu dahilinde burs verilmektedir. Ayrıca; maddi durumu zayıf ve sporcu 1000 öğrenciye ücretsiz öğle yemeği hizmeti verilmektedir.

Kısmi Zamanlı Statüde Çalışma

Üniversitenin öğrenciye hizmet veren birimlerinde (spor tesisleri, yemekhane, kütüphane, bilgi işlem, fakülteler vb.) hizmetlerin aksamadan yerine getirilebilmesi amacıyla 250 öğrenci kısmi zamanlı statüde, saat ücretli olarak çalıştırılmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi & Kampüs' te Yaşam

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi, Ali Numan Kıraç olmak üzere beş yerleşke ile Sivrihisar, Mahmudiye ve Çifteler ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.    

Merkez Kampüs: Meşelik Yerleşkesi 160 Hektarlık bir alanda kurulmuştur. Yerleşke içerisinde 80,000 m2 cumhuriyet parkı, 8,500 m2 alanda kurulu ESOGÜ bahçe piknik alanı tesisleri; 2,200 m2 kapalı, 3,500 m2 açık alanı bulunan bir çarşı bulunmaktadır. Bütün Fakülteler bu kampüste bulunmakta Enstitüler Yabancı Dil Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri MYO gibi akademik olanakların yanında öğrenciler için sosyal gelişm için de her türlü olanak sağlanmaktadır. Üniversitede araştırma, laboratuvar imkânları ve sosyal/sportif imkânlar oldukça gelişmiştir.

Üniversite Bünyesinde 110'nu aşakın Öğrenci kulübü bulunmaktadır Üniversite öğrenci kulüplerini çalışmalarını gereken desteği vermektedir. Öğrenci kulüplerinde Sosyal, Sanatsal, Kültürel ve Sportif alanda yıl boyunca düzenledikleri etkinliklerle hareketli bir kampüs hayatı olanağı sunmaktadır.

Üniversite Mediko-Sosyal Merkezi; Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri ile Gençlik Danışma Birimi, öğrenci ve personeline sağlık hizmetleri sağlamaktadır. Mediko-Sosyal Merkezi bünyesindeki Psikolojik Danışmanlık Birimine başvuruda bulunan her öğrenciye özel sorunlarının ve uyum problemlerinin çözümünde yardımcı olunmaktadır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Üniversite öğrenci ve personelinin daha düzenli ve sağlıklı ortamlarda spor yapmalarını sağlamak amacıyla spor tesislerinde hizmet vermektedir.

Spor Olanakları

Ayrıca Üniversitede Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu Üniversitelerarası Müsabakalar; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Plaj Hentbolu, Futbol, Salon Futbolu, Plaj Futbolu, Korumalı Futbol, Tenis, Masa Tenisi, Okçuluk, Dağcılık, Bilek Güreşi, Yüzme, Badminton, Satranç, Boks, Ragbi ve Briç branşlarında sportif faaliyetler yapılmaktadır. Öğrenciler Üniversite takımlarına sporcu olmak için her eğitim- öğretim dönemi başında Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

Kapalı Spor Salonu, Bedensel Uyum Merkezi, Yoga ve Pilates Salonu, Futbol Halı Sahalar(her yıl Bahar Şenlikleri kapsamında Fakülteler/Yüksekokullar arası futbol müsabakaları tertip edilmektedir.)Kum Futbol ve Kum Voleybol Sahası, Tenis Kortları (Açık-Kapalı)  Basketbol Sahalar(Salonun batısında 6 adet potadan mevcut 500 m2 alanda açık basketbol sahaları mevcuttur.), Dağcılık Kulesi, Kapalı Yüzme Havuzu ile öğrencilere sağlıklı yaşam alanları oluşturulmuştur.

Barınma Olanakları

Üniversitenin  Meşelik yerleşkesine bitişik Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Dumlupınar ve Eskişehir Yurtları bulunmaktadır. Aynı kuruma bağlı Yunusemre Yurdu ve Cumhuriyet Kız Öğrenci Yurdu da şehrin değişik semtlerinde öğrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca özel yurtlar ve stüdyo tipi evler de öğrencilerin barınma gereksinimlerine cevap verebilecek niteliktedir.

Ulaşım

Kampüs İçi Ulaşım

Üniversitenin Meşelik Kampüsü içerisinde öğrencilere ve personeline fakültelerine kolay ulaşım sağlayabilmeleri için ring servis hizmeti sağlanmaktadır. Kalkış noktası Tıp Fakültesi giriş kapısı olan ring servisi tüm kampüse kolay erişim olanağı sunmaktadır.

Kente Ulaşım

Eskişehir, İstanbul’a 315 Ankara’ya 230 Bursa’ya 150 İzmir’e 415 ve Antalya’ya 450 kilometre uzaklıktadır. Karayolu ile olduğu gibi demiryolu ile de yurdumuzun hemen her tarafına bağlantısı bulunmaktadır.

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Kamil Çolak

Büyükdere, Meşelik Yerleşkesi, 26040 Odunpazarı/Eskişehir








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu