Yeni Arayüze Geçiş Yap

Galatasaray Üniversitesi

Üniversite Adı
Galatasaray Üniversitesi
Devlet

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Hukuk Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi 

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

  • Denizcilik MYO

Galatasaray Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Öğrenim Dili: Fransızca

Galatasaray Üniversitesi 1994 yılında İstanbul'un Beşiktaş İlçesinde kurulmuştur. Üniversitenin akademik başlangıcı 1481 yılına kadar uzanmaktadır. Sultan II. Beyazıd tarafından Galata Sarayı adıyla bir Enderun okulu olarak kurulmuştur. Okul, devletin çeşitli yönetim kademelerine memur yetiştirmek amacıyla bugünkü Galatasaray Lisesi’nin bulunduğu yerde eğitime başlamıştır.

Galatasaray Lisesi mezunlarının girişimleri sonucunda, 14 Nisan 1992 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand’ın da katıldığı bir törenle imzalanan uluslararası anlaşmayla kurulan bu yükseköğretim kurumunun öğrenim dili Fransızca'dır hukuk, mühendislik, bilim ve sanat fakülteleriyle ünlüdür. Bünyesinde 5 Fakülte,1 Yüksekokulu, 1 Meslek Yüsekokul, 2 Enstitü, 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi ileToplumsal gelişime katkıda bulunmak için, uluslararası işbirliklerini ve disiplinler arası çalışmaları destekleyen bir Üniversitedir.

Galatasaray Üniversitesi giriş şartları özel olmasından kaynaklı özel üniversite algısı yaratsa da devlet üniversitesidir.

Neden Galatasaray Üniversitesi?

Galatasaray Üniversitesi'ne Giriş Şartları

Galatasaray Lisesi mezunu olanlar veya eğitim dili fransız olan bir liseden mezun olanlar Galatasaray Üniversitesinin yapmış olduğu iç sınav ile gerekli puanı aldıktan saonra kayıt yaptırabilmektedir. kontenjanının büyük çoğunluğu böyle dolduruluyor. Bir bölümü de YÖK'ün yapmış olduğu YGS ve LYS sınavında ilk 25 bine girdikten sonra Üniversitenin iç sınavına girerek gerekli başarıya ulaşınca kayıt hakkı kazanılmaktadır.

İç sınav tamamen okul bünyesinde yapılıyor olup sorular da Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından hazırlanmaktadır. Sorular Fransızca olup, yapılan sınav sonucunda sıralama yapılmaktadır. Kontenjanlar doğrultusunda asıl  liste ve yedek liste yayınlanır. Asil listeden kayıt yaptırmayanlar olursa puan sıralamasına göre oluşturulan yedeklere sıra gelmektedir.

Üniversiteye LYS ile girenler Fransızca hazırlık okumak zorundadırlar. Fransızca hazırlık sınıfları karışık bir şekilde oluşturulur. Yani her sınıfta farklı bölümlerden öğrenciler bulunur. Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde hazırlık sınıfları iki yıl  diğer bölümler için bir yıldır.

Galasaray Üniversitesi mezunları hem Fransızca dilini hem İnğilizce dilini ileri düzeyde öğrenek mezun olmakta ve iş hayatına bir adım önde başlamaktalar.

Galasaray Üniversitesi'nde Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinde 2008-2009 Eğitim Öğretim yılından itibaren Çift Anadal Programı uygulanmaktadır.( Kendi lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğretim görmesi mümkündür)
2011-2012 eğitim-öğretim yılında Fen Edebiyat,İletişim ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde Çift Anada Programı uygulamaya geçmiştir. Yan anadal uygulanmamaktadır

Burs Olanakları

Öğrenciler Devlet bursları ve vakıf bursları alabilmektedirler. Ayrıca Galatasaray Eğitim Vakfı ve Galatasaray Eğitim Derneği burs başvurusunda bulunan öğrencilere imkan dahilinde burs vermektedir.

Üniversite de Yönetim Kurulu kararıyla her yıl ihtiyaç sahibi 100 öğrenciye karşılıksız yemek bursu verilmektedir.

Galatasaray Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Türkiye’nin en seçkin öğrencilerinin bulunduğu Galatasaray Üniversitesi, İstanbul’un Beşiktaş/Ortaköy semtinde bulunmaktadır. Boğaz manzaralı butik bir Üniversitedir. Ana binası, rektörlük binası ve mühendislik fakültesi sahil bölümünde bulunurken; diğer bölümler yolun diğer kısmında bulunur. Üniversitenin içerisinde tünel bulunmaktadır. Bu sayede binalar arası ulaşım yürüyerek sağlanmaktadır.

Galatasaray Üniversitesi, öğrencilerin boş zamanlarında ilgi ve yeteneklerine göre sanat ve kültür çalışmalarını yapmaları için resim, fotoğraf, el sanatları, halk dansları, klasik dans, müzik, tiyatro vb. faaliyet alanlarında kursların açılmaktadır. Çalışma grupları, korolar oluşturarak, bu grup ve koroların üniversite içinde ve dışında konser, gösteri, sergi, kültürel gezi vb. faaliyetlerde bulunabilmeleri için Öğrenci Kulüpleri aracılığıyla etkinlik planlayıp gerçekleştirilmektedir..  

Barınma Olanakları

Üniversiteye bağlı yurt bulunmamaktadır. İl dışında gelen öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından veya özel yurtlardan faydalanmaktadırlar.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Abdurahman Muhammed Uludağ

Ortaköy, Çırağan Cd. No:36, 34349 Beşiktaş/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu