Yeni Arayüze Geçiş Yap

Gazi Üniversitesi

Üniversite Adı
Gazi Üniversitesi
Devlet

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Fen Fakültesi
  • Gazi Eğitim Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Teknoloji Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Uygulamalı Bilimler Fakültesi

  • Yabancı Diller Yüksekokulu

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu

Gazi Üniversitesi Hakkında Genel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 3.000

Öğrenci Sayısı: 37.000

Gazi Üniversitesi, 1982 yılında Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesi'dir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1926 yılında temelleri atılan Gazi Üniversitesi,"Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" adıyla açılmıştır. İsmi 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilmiş, 1976 yılında “Gazi Eğitim Enstitüsü” adını almış, 1982 yılında da “Gazi Üniversitesi” kimliğine kavuşmuştur. Cumhuriyetin ilk üniversitesi ünvanına sahiptir.

Neden Gazi Üniversitesi?

Ankara’nın merkezinde bir şehir üniversitesi olan Gazi Üniversitesinin merkez yerleşkesi Beşevler olup Emek, Maltepe, Ostim, Gölbaşı ve Kahramankazan’da da yerleşkeleri bulunmaktadır. Bünyesinde 13 Fakülte, 1 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokul, 5 Enstitü, 32 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır 37.000 öğrenci ve 3000 öğretim elemanı sayısı ile topluma liderlik yapabilecek donanımda bireyler yetiştirmektedir.

URAP (University Ranking by Aca - demic Performance) Laboratuvarının üniversite adaylarına ve velilere yardımcı olmak için hazırladığı, 10 farklı dünya sıralamasında 160 Türk üniversitesinin yerlerini gösteren rapora göre, 10 derecelendirme kuruluşunun tamamında dünya sıralamasında yer alan 5 Türk üniversitesinden birisi Gazi Üniversitesidir. Alanlara göre yapılan sıralamada ise, özellikle tıp ve mühendislik alanında Üniversite ilk 300 arasında bulunuyor.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Araştırma Üniversitesi olarak seçilen 10 üniversiteden biridir. Üniversitelerarası akredite programları sayesinde uluslararası dü - zeyde diploma geçerliliğine sahiptir.Tıp, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen, Mühendislik, ve Teknoloji Fakültesi önemli Fakülteleridir.

Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi,ile öğrencilerine üniversiteye adım attıkları andan itibaren  kariyer bilincini oluşturarak, bilgi ve yeteneklerini geliştirme ve kariyer planlarını yapma konusunda rehberlik etmektedir.

Bölümler arasında “Çift Anadal” programı ile ikinci bir dalda lisans diplomasına sahip olma imkânı tanırken, “Yan Dal” uygulaması ile istediği bölümden/programdan sertifika alma hakkı sunmaktadır.

Erasmus+ Programı içerisinde, AB ülkeriyle geçerli olan 367 adet ikili anlaşması bulunmaktadır.  Bu program kapsamında öğrencilerine yurdışında eğitim  görme staj yapma gençlik aktivitelerinde bulunmak için hibe desteği sağlamaktadır 

Gazi Üniversitesi oldukça gelişmiş bir bilgi ve teknoloji altyapısına sahiptir. Üniversitede toplam 11.560 adet bilgisayar bulunmaktadır. Üniversite içinde yer alan toplam 90 bilgisayar laboratuarının kapasitesi ise 2.454 kişidir. Öğrenciler bu gelişmiş altyapı sayesinde en yeni bilgi ve teknolojilere anında ulaşabilme olanağına sahiptir.

Kütüphane olanakları: Kütüphane Binası 11.000 metrekare kullanım alanı 1716 kişilik oturma kapasitesi 119 bilgisayar kullanım kapasitesi Kablosuz internet sistemi Görmeyenler için kütüphane ve bilgisayar hizmeti Multimedya (Görsel – İşitsel Materyaller) Birimi Başvuru kaynaklarından oluşan Referans Birimi Sanat kitapları / kıymetli eserlerden oluşan Sanat Odası 143 oturma kapasiteli konferans / sinema salonu Öğretim üyeleri için ayrılmış özel çalışma odaları Grup çalışma salonları Self-Check (Otomatik ödünç alma cihazları) bulunmaktadır. Zengin baslı kaynağı ile öğrenci başına düşen kitap sayısı 5,83 dir.

Gazi Üniversitesi Burs Olanakları

KYK Bursları: Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından her yıl üniversiteye ayrılan karşılıksız burs kontenjanı fakülte ve yüksek okulların kayıtlı öğrenci sayıları göz önüne alınarak belirlenir. 

TEV Bursları: Türk Eğitim Vakfı tarafından  başarılı maddi desteğe ihtiyacı olanları önceliyerek burs olanağı sağlamaktadır. Ayrıca, Vakıflar, yardımseverler, gerçek ve tüzel kişilerin yaptıkları bağışlardan sağlanan kaynaklar, gerekli başarı düzeyini sağlayan/sürdüren Üniversite öğrencilerine tahsis edilir. Başvurular internet üzerinden alınır, hak kazanan öğrencilerin işlemleri Öğrenci Danışma ve Burs Hizmetleri Biriminde yapılır.

Yemek Bursu: İhtiyacı olan öğrencilere, günde bir öğün ücretsiz yemek bursu imkânı sağlanır. 

Gazi Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Ankara’nın merkezinde olan Gazi Üniversitesi, eğlenceden kültüre, sanata; alışverişten beslenmeye modern kent yaşamına özgü tüm olanakları öğrencilerine sunmakta, bir kent üniversitesi olmanın verdiği bütün avantajları taşımaktadır.

Hangi eğitim birimi hangi yerleşkededir.

Beşevler yerleşkesi merkez kampüsü sayılmakta, Rektörlük Yerleşkesine yürüme mesafesi ile 15 dakika uzaklıktadır. Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokul, Gazi Universitesi IIBF 100. yıl Konferans Salonu, Gazi İ.İ.B.F. Spor Merkezine ev sahiplğiğ yapmaktadır.

Emek yerleşkesi Emek semtinde bulunmaktadır. Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık  Bilimleri Fakültesi ne ev sahiplğiğ yapmaktadır.

Maltepe yerleşkesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Deniz ve Su Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ne ev sahipliğ yapmaktadır.

Gölbaşı Yeleşkesi Ankara sehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölümü, Yaşam Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Teknokent, Gölbaşı Basımevi ve Ahşap İmalathanesi ne ev sahipliği yapmaktadır.

Çankaya Yerleşkesi Kavaklıdere semtinde bulunmaktadır. Bilişim Enstitüsü 'ne ev sahiplği yapmaktadır

Karamankazan Yerleşkesi Ankara'nın İlçesi Kahramankazan'da TUSAŞ-Kazan  Meslek Yüksek Okuluna ev sahipliği yapmaktadır.

Gazi Üniversitesi Akademik başarısının yanında bir bilim ve kültür yuvasıdır, bünyesinde kurulan 120'yi aşkın öğrenci kulübü mevcuttur. Üniversitede öğrencilerin aktif görev aldığı birçok bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyet düzenlenmektedir. Bu faaliyetler aracılığıyla öğrenciler eğlenirken aynı zamanda da bilgilenmektedir.

Spor Olanakları

Gazi Üniversitesi, alanlarında uzmanlaşmış eğitimcilerin rehberliğinde spor etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği zengin tesislere sahiptir. Tam donanımlı 9 açık, 12 kapalı spor salonu ile kapalı ve açık yüzme havuzları, futbol, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu, fitness ve aerobik salonları bulunmaktadır. Yerleşkenin tamamından ücretsiz kullanılabilen WiFi bağlantısı öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personelin hizmetine açıktır

Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesinde kurulan “Spor Tesisi” şehirden uzak, doğayla baş başa kalmak isteyen Gazililer için hizmet vermektedir. Toplam 2500 metrekarelik alan içerisinde yer alan tesis, olimpik ebatlarda voleybol, basketbol ve tenis kortundan oluşmaktadır.

Barınma Olanakları

Gazi Üniversitesinin kendisine ait yurdu bulunmamaktadır ancak Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlar ve özel yurtların büyük bir kısmı, Gazi Üniversitesi’nin Emek, Beşevler ve Maltepe yerleşkeleri yakınlarında bulunmaktadır.  Sabancı Kız Öğrenci Yurdu, Gazi Yurdu, Mehmet Akif Kız Öğrenci Yurdu, Koç Öğrenci Yurdu ve daha birçokları bunlar arasında yer almaktadır. Sundukları hizmete göre çeşitlilik gösteren bu yurtlar, farklı bütçe ve taleplere karşılık vermektedir.

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. MUSA YILDIZ

Emniyet mah, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Bandırma Cd No:6/1, 06560 Yenimahalle/Ankara








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu