Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
Akademik Personel Sayısı 1.000
Öğrenci Sayısı: 32.000 (1029'i yabancı uyruklu)
Öğrenim Dili: Türkçe
Giresun Üniversitesi :2006 yılında kurulmuştur. Karadeniz Teknik üniversitesi bünyesindeki Giresun Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Giresun Meslek Yüksek Okulu, Tirebolu Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksekokulu ile Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Alucra Meslek Yüksek Okulu ve Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu bağlantıları değiştirilerek ve kendi bünyesinde kurulan Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsi ile kuruluş aşamasını tamalamıştır. Bilim üretmeyi, Sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri öne çıkararak yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek olmaya çalışmaktadır.
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019 Raporu’na göre giresun Üniversitesi 123 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyetinde ön sıralarda yer almış, yine Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Raporu’nda da Giresun ili 20’nci sıraya yerleşmiştir. Bu veriler göre Giresun Üniversitesini tercih eden öğrenciler hem üniversite hem de şehrinden memnun bir öğrenci profiline sahip olduğununu göstermektedir.
Hızla büyüyen modern ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye sahip yerleşkeleriyle Giresun üniversitesi en güncel haliyle bünyesinde 13 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 13 Meslek Yüksekokulu, 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm ile toplam 19 yerleşkede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
CERN gibi dünyanın en önemli bilimsel projelerinde çalışmalar yapan, alanında deneyimli hocalardan eğitim alma olanağina sahip olan öğrenciler, Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile de kendi projelerinizi hayata geçirebilme imkanına sahipler.
Erasmus Değişim programı ile Üniversiteden eğitim ve staj amaçlı yurtdışındaki kurum veya kuruluşlara giden öğrenci, akademik ve idari personelin veya üniversiteye gelen öğrenci, akademik veya idari personelin gerçekleştirecekleri faaliyetlere katılımları için, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üniversiteye tahsis edilen hibeler kullanmaktadır.Hareketlilik faaliyetleri sırasında not ortalaması önemlidir. 4’lük sistemde ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,20; yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise en az 2,50 olmalıdır.
Giresun Üniversitesi'nde Mevlana Değişim ve Farabi Değişim Programları uygulanmaktadır.
Çift Anadal: Fakültelerde anadal lisans programlarına devam eden başarılı öğrenciler aynı zamanda başka bir bölüm veya birimin eğitim öğretim programına devam ederek ikinci bir lisans diploması alabilme veya aynı birim içinde başka bir lisans programına geçiş yapabilme imkanı sağlanmaktadır. Yandal: Üniversite fakültelerinde lisans programlarına devam eden başarılı öğrencilere kendi birimleri içerisinde aynı puan türü ile öğrenci alan farklı programları yandal olarak seçebilme imkanı verilmektedir.
Öğrenimine devam edebilmek için ekonomik desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs/kredi verilmektedir. Bu kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir.
Giresun Üniversitesindeyken deniz manzaralı sınıflarda ders işleyebilir, ders çıkışlarında kumsalın tadını çıkarabilir, her güne Karadeniz'in benzersiz havasıyla tazelenerek başlayabilirsiniz. Giresun merkezde ve ilçelerinde bulunan yerleşkeleriyle Zamanın hızla değiştiği ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bu çağda kaliteli eğitim veren, ürettiği projelerle ülke kalkınmasına katkıda bulunabilen, vizyon sahibi, eğitim, bilim ve teknoloji dünyasında uluslararası öneme sahip bilgi limanı olma şuuruna sahip bir üniversite olmakla beraber öğrenci toplulukları ve kulüpler aracılığı ile yapılan sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler ile renkli bir kampüs ortamı sağlanmaktadır.
Giresun Üniversitesi bünyesinde 100'ü aşkın öğrenci topluluğu içinden en uygun topluluğa katılarak kendinizi geliştirme imkanını kolaylıkla yakalayabilirsiniz!
Hangi Eğitim Birimi Hangi Yerleşkede Bulunmaktadır
Giresun Merkez Güre Yerleşkesinde Rektörlük Hizmet Binası, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Devlet KonservatuvarıEdebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Enstitüler ve Araştırma Merkezi ile Fen Fakültesi binaları ile açık spor alanları, kütüphane, iki konferans salonu, iki toplantı salonu, çok amaçlı uygulama salonu, merkezi laboratuvar, Mühendislik fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile lojmanlar, gezi alanları ve kafeterya bulunmaktadır.
Gazipaşa Yerleşkesi şehir merkezinde yer almaktadır. Yerleşke içinde; Fen Edebiyat Fakültesi, Giresun Meslek Yüksekokulu, İslami İlimler Fakültesi, TÖMER, misafirhane ile spor salonu, kütüphane, teknoloji salonu, kimya laboratuvarları, dinlenme ve yürüyüş alanları, kafeterya ve kantin vardır
Nizamiye Yerleşkesi de yine şehir merkezinde yer almaktadır. Tıp Fakültesi Morfoloji binası ve Dekanlık, Mediko Sosyal Merkezi ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi yerleşke içinde bulunmaktadır.
Piraziz Yerleşkesi: Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne ev sahiplği yapmaktadır
Bulancak yerleşkesi: Diş Hekimliği Fakültesi, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır.
Keşap yerleşkesi: Turizm Fakültesi, Keşap Meslek Yüksekokulu'na ev sahipliği yapmaktadır.
Daha önceden yaptığınız ya da ilk defa denemek isteyeceğiniz birçok spor dalını GRÜ'de bulabilir, Üniversite içerisinde düzenlenen sportif turnuvalara katılabilir, kapalı ve açık spor alanlarından yararlanabilir, Futsal'dan Muay Thai'ye pek çok spor dalında başarı yakalayan takımlarda kendinize yer bulabilirsiniz.
Giresun Üniversitesi’nin kendi yurdu bulunmamaktadır. İl ve ilçelerinde öğrencilerin konaklayacakları, KYK'ya bağlı yurtlar, özel sektöre ait yurtlar fazlasıyla bulunmaktadır.Bunun yanında, kiralık evler, apartlar ve pansiyon imkanları da alternatif konaklama tercihi sunmaktadır.
Prof. Dr. YILMAZ CAN