Yeni Arayüze Geçiş Yap

Gümüşhane Üniversitesi

Üniversite Adı
Gümüşhane Üniversitesi
Devlet

  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Edebiyat Fakültesi
  • Turizm Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

  • Gümüşhane Meslek Yüksekokulu
  • Gümüşhane Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu
  • Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu
  • Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Kürtün Meslek Yüksekokulu
  • Torul Meslek Yüksekokulu
  • İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gümüşhane Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı : 600

Öğrenci Sayısı:19.164

Öğrenim Dili : Türkçe

Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak, Gümüşhane ilinde kurulan devlet üniversitesidir. Karadeniz Tekik Üniversitesi ne bağlı Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokuluile bazi MYO'lar ve Erzincan Üniversitesine bağlı olan MYO'lar bağlantıları ve adları dağiştirilerekve bünyesinde yeni kurulan İletişm Fakültesi, Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri Enstitüsü ile kuruluş aşamasını tamamlamıştır. Kurumsal yapısını gittikçe güçlendiren; bulunduğu yörenin özellikle organik tarım, turizm ve madencilik potansiyelinin değerlendirilebilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

Gümüşhane Üniversitesi halen 2 Enstitüsü, 7 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 10 Meslek Yüksokulu ve 6 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile büyümesini hızlı bir şekilde sürdürmektedir.

Öğrencilerin kaliteli bir eğitim alabilmeleri için gerek sınıflar ve gerekse uygulama alanları gerekli teknik altyapılarla donatılmıştır. Sınıflarda görsel sunuma bağlı olarak ders anlatımımın sağlanması amacıyla projeksiyon cihazları, sırtlıkları deri olan anfi tarzı sıralar ve bazı sınıflarda akıllı tahtalar mevcuttur. Öğrencilerin uygulamalı bir eğitim alabilmeleri için bilgisayar laboratuvarları ve hem eğitim hem de bölgedeki çeşitli üretim sektörlerinin ihtiyaçlarına cevap veren merkezi laboratuarın yanında inşaat, jeodezi, makine, jeoloji ve sağlık yüksekokulu laboratuvarları bulunmaktadır.

İletişim Fakültesi uygulama atölyesi çalışmaları tamamlanarak Haber Merkezi, ve sinema atölyesi kurulmuştur.

Gümüşhane Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (MALUAM), faaliyetlerine başlamıştır. 9 ana laboratuar,  hazırlık laboratuarları, Laboratuvarlar da uluslararası geçerli yöntemleri uygulaması ve analiz hizmetlerinin güvenilirliğinin tescili ve performansının artırılması amaçlarına yönelik olarak TS EN ISO/IEC 17 025 2017 standardına göre kurulmuş kalite yönetim sistemini uygulamaktadır

Gümüşhane Üniversitesi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası analiz , AR-GE, proje destek taleplerine cevap vermek  üzereÜniversitenin stratejik planı çerçevesinde geleceğe yönelik hedefler dikkate alınarak multidisipliner özellikte inşa edilmiştir.  Bu doğrultuda Gümüşhane İl’inin son derece zengin maden ve jeolojik çeşitliliği, genel ve endemik bitki florası, organik tarım potansiyeli gibi üstülükleri de dikkate alınarak,  ülke genelinde de ön plana çıkabilecek laboratuarlar oluşturulmasına  öncelik verilmiştir.

Gümüşhane Üniversitesi,Uluslararası geçerliliği olan  Diploma Eki Etiketi (DS Label) onayını almış Türk Üniversitelerinin arasındadır. Gümüşhane Üniversitesi tüm mezunlarına ücretsiz olarak, İngilizce hazırlanan bu Diploma Eki Etiketini vermektedir. Böylece bu belge ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi mezunları AB Eğitim Alanında olan 47 ülkede doğrudan iş başvurusu yapabileceklerdir.

İlahiyat Fakültesinde Hazırlık Sınıfı zorunludur. Lisans derslerinin %30’unun dili Arapçadır.

Çift Anadal: Fakültelerde anadal lisans programlarına devam eden başarılı öğrenciler aynı zamanda başka bir bölüm veya birimin eğitim öğretim programına devam ederek ikinci bir lisans diploması alabilme veya aynı birim içinde başka bir lisans programına geçiş yapabilme imkanı sağlanmaktadır. Yandal: Üniversite fakültelerinde lisans programlarına devam eden başarılı öğrencilere kendi birimleri içerisinde aynı puan türü ile öğrenci alan farklı programları yandal olarak seçebilme imkanı verilmektedir.

Gümüşhane Üniversitesi Kütüphanasi 4 adet büyük çalışma salonu, 12 adet bireysel ders çalışma odası, 6 adet grup çalışma odası, 3 adet büyük kitaplık salonu, giriş katındaki lobiden ve idari kısımdan oluşmaktadır. Öğrenci ve Akademisyenler, Ulakbim (EKUAL) ve ANKOS konsorsiyumu aracılığıyla ulusal ve uluslararası yayınlara ulaşma imkanına sahiptir. Basılı kaynak koleksiyonu ile öğrenci başına düsen kitap sayıaı 5,99'dır

Burs Olanakları

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilmekteler

Kısmi zamanlı çalışma talebiyle üniversite rektörlüğüne ya da fakülte dekanlığına başvuran öğrencilerimiz, üniversitemizin sosyal tesisinde, idari birimlerde ya da uygun görülen diğer alanlarda istihdam edilebilmektedir. Buna ek olarak öğrenciler bireysel başvuruları ile il merkezinde iş gücü ihtiyacı duyan çeşitli işletmelerde kısmi zamanlı iş imkânı elde edebilmekteler.

Gümüşhane Üniversitesi & Kmapüs'te Yaşam 

Gümüşhane ili doğal yaşam alanı bakımından farklı ve çok sayıda güzelliklere sahip bir şehirdir. Mağaraları, gölleri, akarsuları, şelaleleri, Dünya'nın sayılı en uzun köknar ve ladin ağaçlarının bulunduğu örümcek ormanları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle insanları büyüleyen bir yapıya sahiptir.  Bu güzel ilimizde kurulan üniversite şehir ile bütünleşmiş durumda.Merkez Yerleşke içinde  Rektörlük Binasıİdari birimler Eğitim Birimleri Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonları Spor Tesisleri Yemekhane  Kafteryalar Sosyal Tesisler ile öğrenciler kampüs dışına cıkmadan hem bilim üretip hemde öğrenci kuluplerine katılıp sosyal olarak  gelişebilmekteler.

Üniversite bünyesinde kurulmuş 40'a aşkın öğrenci kulubü çeşitli etkinlikler düzenliyerek kampüs yaşantısını renklendirmektedir. Üniversite olarak imkan ve bütçe dahilinde, aktif olmak çok yönlü bir kişilik geliştirmek isteyen öğrencieri isdediklerinde kulüp kurma desteği vermektedir.

Öğrenci kulüpleri hafta sonları şehir içi günü birlik geziler düzenlemketedir. Gümüşhane şehir olarak eğlence ve alışveriş mekanları gibi sosyal alanlar bakımından dezavantajlı bir konuma sahiptir. Ancak üniversitenin yeni kurulması ve sürekli artan öğrenci sayısı nedeniyle bu konudaki yatırımlar için özel girişimciler hızla artmaktadır. Diğer taraftan, Trabzon ve Gümüşhane arasındaki yakınlık ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Trabzon'un sunduğu sosyal yaşam imkanlarına üniversite öğrencileri; kısa, rahat ve huzurlu bir şekilde ulaşabilmektedirler..

Barınma Olanakları

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri barınma sorunu yaşamamaktalar.Gümüşhane il merkezinde bulunan yurtlarda yaklaşık 3046 öğrenci kontenjanı mevcuttur. Bu kontenjanların 2046'sı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda; 1000'i ise, çeşitli vakıf ve özel yurtlarda bulunmaktadır. Öğrencilerin barınma alanları genel olarak kampüs alanına yürüme mesafesindedir. Ayrıca, şehir merkezi ile kampüs arasında her beş dakikada bir olmak üzere düzenlenen belediye ve halk otobüs seferleri kolay ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Ulaşım

Gümüşhane, ülkemizin önemli bir liman ve sahil kenti olan Trabzon'a 100 km uzaklıktadır. Gün içerisinde Trabzon ve Gümüşhane arasında her yarım saatte ulaşım imkanı mevcuttur. Bu bakımdan üniversite, Trabzon uluslararası havaalanı sayesinde ülkemizin her köşesine alternatif ulaşım olanaklarına sahiptir. Doğu Karadeniz limanlarını ülkemizin güneyine ve Ortadoğu'ya açan kapısı olan Gümüşhane, Giresun'a 1 saat, Erzincan'a 3 saat, Erzurum'a 2.5 saat ve Bayburt'a 1 saat zaman mesafesinde bulunmaktadır.

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

Bağlarbaşı Mah., 29100 Merkez/Gümüşhane Merkez/Gümüşhane








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu