tpuan.combeta

Hitit Üniversitesi

Hitit Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
Üniversite Türü
Devlet
Üniversite Enstitüler
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Üniversite Fakülteleri

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Turizm Fakültesi
  • Veteriner Fakültesi

Üniversite Yüksekokulları

  • Yabancı Diller Yüksekokul

Üniversite MYO

  • Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu
  • İskilip Meslek Yüksekokulu
  • Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Sungurlu Meslek Yüksekokulu
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Üniversite Genel Bilgiler

Hitit Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 1.484
  • Öğrenci Sayısı: 16.000 (1.399'u lisansüstü, 300'ü Yabancı uyruklu)
  • Eğitim Dili: Türkçe

Hitit Üniversitesi 2006 yılında Çorum'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.YÖK tarafından "Makine ve İmalat Teknolojileri”alanında ihtisaslaşan tek yükseköğretim kurumu olarak belirlenmiş, istihdâm odaklı bölümleriyle öğrencilerine kaliteli eğitim veren güvenli bir gelecek vadeden Hitit Üniversitesi öğrenci adaylarına "işte aradığım üniversite!" dedirtiyor.

25.000 Üniversite Arasında Dünyanın En İyi 2.500 Üniversitesi İçin, URAP 2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Sıralamasında 10. sırada, URAP Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 45. sırada, Tüm Üniversiteler Arasında 56. sırada yer almıştır.

Deneyimli kadrosu, dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, yöresiyle, sanayisiyle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olarak 11 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Yüksekokulu,ve 7 Meslek Yüksekokulu 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1 Eğitim ve Araştıma Hastanesi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ederek dünya üniversiteleri arasına girme hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.

Neden Hitit Üniversitesi ?

Çorum’da sosyal yaşam, çevre illere göre daha fazla gelişmiştir. Şehrin coğrafi konumu ve kültürel altyapısı, Çorum’da sosyal etkinlikler gerçekleştirmeye çeşitli olanaklar sunmaktadır. Şehirde gezilecek çok sayıda müze yanında çeşitli sinema salonları, Devlet Tiyatro Salonu, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede spor kompleksleri, olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Aynı şekilde çok sayıda kafe, restorant, eğlence merkezleri ve AVM, öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri mekanlar arasında yer almaktadır.Tarihi, doğası, sanayisiyle Anadolu’nun göz bebeği Çorum’da bulunan Hitit Üniversitesi; gündemi, günceli, teknolojiyi ve heyecanı yakalamak isteyen öğrenci adayları  için doğru bir tercih olacaktır.

Hitit Üniversitesi'nde Eğitim Olanakları

Nihai hedefi en az bir yabancı dil bilen, sürekli okuyan, araştıran, sorgulayan, hedeflerinin peşinden giden ve gelecek kaygısı taşımayan mezunlar vermektir.

Öğrencilere Mezun Olurken İkinci Diploma Fırsatı,Çift Anadal Programı (ÇAP), Üniversitede bir lisans veya önlisans programına (anadal) kayıtlı olan öğrencilerden ÇAP programına kayıt hakkı kazanarak eğitimlerini sürdürecek olanlar, Üniversitenin bir başka bölümünde aynı zaman diliminde eğitimlerini sürdürerek, her iki programı da başarıyla tamamlamaları halinde ikinci bir bölümün de diplomasına sahip olabilmekteler.

Yandal Programında ise, öğrencilere ilgi duydukları başka bölümden gerekli dersleri alarak sertifika alma imkanına sahip olmaktalar. İş başvurularında mezun oldukları alan dışında da yetkinliklerini belgeleyen  sertifika ile avantajlı duruma sahip olabilmekteler.

 İstihdam Odaklı 228 program da eğitim veren üniversite, mezuniyet sonrasında 56 Programda Lisansüstü eğitime devam etme imkanı sağlanmaktadır

Ar-Ge Çalışmaları İçin Son Teknolojik Cihazlarla Donatılmış Laboratuvarları, 2500'ü aşkın masaüstü bilgisayar ve sayısı 600'ün üzerinde dizüstü bilgisayar bulunmaktadır Üniversitein tüm yerleşkelerinde "Hitit Wifi: Kablosuz Kampüs Projesi" hayata geçirilerek akademik ve idari personelin ve öğrencilerin araştırma özgürlüğü için yüksek hızda kesintisiz kablosuz internet erişimi sağlanmıştır. 

Kablosuz ağın kurulmasıyla birlikte Üniversite Eduroam (Education Roaming - Eğitim Gezintisi) Konfederasyonu'nun da üyesi olmuştur. Bu üyelikle Eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurt içi, yurt dışı) giden personel ve öğrenciler herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan üniversitede kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak o kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilmektedirler

Çift Anadal Programı (ÇAP), Üniversitede bir lisans veya önlisans programına (anadal) kayıtlı olan öğrencilerimizden ÇAP programına kayıt hakkı kazanarak eğitimlerini sürdürecek olanlar, Üniversitenin bir başka bölümünde aynı zaman diliminde eğitimlerini sürdürerek, her iki programı da başarıyla tamamlamaları halinde ikinci bir bölümün de diplomasına sahip olabileceklerdir.

Yandal Programında ise, öğrenciler ilgi duydukları başka bir bölümün gerekli derslerini alarak bir sertifika alabilmekteler. İş başvurularında mezun oldukları alan dışında da yetkinliklerini gösteren bu sertifika ile avantajlı duruma geçmekteler.

Erasmus+, Mevlana programları ile gerekli sağlayan öğrencilere farklı ülkelerde eğitim imkanı sağlanmaktadır.
Farabi programı ile ülkemizdeki diğer üniversitelerde bir eğitim öğretim yılı eğitim imkanı üniversite tarafından sağlanmakta özellikle öğrencilerin değişim programlarından faydalanması için rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

Üniversite pek çok ülke ile eğitim-öğretim anlaşmaları imzalamış ve bunların sonucunda da pek çok faaliyetler yapılmaya başlanmıştır. Bugün itibariyle dünyanın farklı bölgelerinde yer alan toplam 47 ülkeden 71 üniversite ile ikili işbirliği, 53 üniversite ile Mevlana ve 40 üniversite ile de Erasmus+ anlaşması olmak üzere uluslararası arenada, 129 üniversite ile toplam 150 anlaşma imzalanmıştır gerekli şartlara ulaşmış öğrencilerine yurtdışı deneyim şansına sahip olmaktalar.

Üniversite,Kütüphane koleksiyonunda mevcut olan 52 Online Veri Tabanı aracılığı ile 514.000 e-kitap, 45.000 e-dergi ve 2.9 milyon e-tez’e 7/24 ulaşımı mümkün olmaktadır. Kullanıcıların abone olunan bu Veri Tabanlarına kampüslerden olduğu gibi kampüs dışından da ulaşabilmeleri mümkündür.Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 5,77 dir.

Burs Olanakları

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ile Ömer Derindere Vakfı tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere tahsis edilen burs kontenjanlarına ve Üniversite tarafından sağlanan ücretsiz yemek bursu kontenjanlarına başvurular Üniversite personeli tarafından yazılan otomasyon programı ile alınmakta ve değerlendirmeler otomasyon programı tarafından yapılmaktadır.

Hitit Üniversitesi 6.000 den fazla öğrencisine yemek ve kısmi zamalı iş imkanı ile burs sağlamaktadır. Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Usul ve Esasları kapsamında, Üniversite birimlerinde talep eden öğrencilere boş zamanlarında çalışma imkanı sağlanarak, çalışmaları karşılığında verilen ücretle bir yandan öğrencilere ekonomik destek sağlanmaya, diğer yandan da çalıştıkları birimde mesleki anlamda iş deneyimi kazanmalarına çalışılmaktadır.4.000den fazla öğrenci bundan faydalanmaktadır.

Üniversite başarılı ihtiyacı olan 2.250 öğrencisine bir akademik yıl içerisinde üniversite yemekhanelerinde ücretsiz yemek yeme imkanı sunulmaktadır. 

Hitit Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

Üniversite temel olarak merkezde Kuzey ve Güney olmak üzere iki yerleşkeye sahiptir. Ayrıca şehrin farklı yerlerinde ve Osmancık, Sungurlu, Alaca, İskilip, Kargı ve Bayat ilçelerinde eğitim birimleri bulunmaktadır. Toplam olarak 12.672.426 m2 alanda eğitim-öğretim Sosyal Kültürel Sanatsal se Sportif etkinlikleriyle öğrenci merkezli bir üniversite olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversiteden beklenen nitelikli Ar-Ge çalışmaları için gerekli fiziki altyapı oluşturulmuştur.

Üniversiteler, öğrencilerin hobi ve ilgi alanlarını keşfedebilmesi ve bu alanlarda kendilerini geliştirebilmesi için en ideal ortamdır ve bu ortamı sağlayan en önemli unsur, şüphesiz ki öğrenci kulüpleridir. Spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren üniversite öğrenci kulüpleri, hem okulun ilk yılından itibaren öğrencilerin sosyalleşebilmesini sağlayacak önemli bir araç hem de dersler dışındaki boş zamanlarda öğrencilerin yeni şeyler üretebildiği bir zemin olmaktadır.

Hitit Üniversitesi olarak sadece eğitim öğretim faaliyetleri ile değil, öğrencilerin ilgi alanlarına göre hemen hemen her konuda mevcut olan ve her geçen gün sayıları artmakla birlikte bugün itibarıyla 100' aşkın aktif öğrenci kulübü ile gerek öğrenci projeleri ve teknik geziler gerekse sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirilmektedir. 

Üniversite öğrencilerinin bireysel veya takım olarak Üniversite içi, üniversiteler arası spor organizasyonlarına katılımlarını sağlanmaktadır. Üniversiteyi temsilen müsabakalara katılan sporcuların malzeme, ulaşım, beslenme ve konaklama giderlerini bütçe olanakları dahilinde sağlanmaktadır.

Öğrencilerin kulanımına açık Kapalı  spor  salonları 
Açık Spor Sahaları ( Futbol, Basketbol, Voleybol, Atletizm, Tenis )
Öğrenci Merkezi
Yürüyüş ve Bisiklet Yolları 
Yeşil Alanlar ( Rekreasyon Alanları ) bulunmaktadır

Kuzey Kampüsünde 8.500 m² fiziki alana sahip Merkez Yemekhane binası aynı anda 2.500 kişiye, bir öğünde ise 10.000 kişiye yemek hizmeti verebilecek niteliktedir.

Barınma Olanakları

Çorum Merkez ve Osmancık ve Sungurlu ilçelerde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlar bulunmaktadır. Ayrıca Çorum Merkez'de ve ilçelerde çok sayıda özel öğrenci yurtları ve apartları öğrencilere hizmet vermektedir.

Ulaşım

Hürriyet Meydanında yer alan (Saat Kulesi yanı) otobüs durağından 15 dakikada bir hareket eden toplu taşıma araçları ile Rektörlük binası ve Mühendislik Fakültesinin yer aldığı Kuzey Kampüsüne, diğer Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına ulaşım sağlanabilmektedir. Hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında fakültelere ulaşabileceğiniz "Ücretsiz Ring Servisi" bulunmaktadır.Eğitim Birimleri Arasında Ücretsiz RingServisleri ile Ulaşım Hizmeti verilmektedir.

Üniversite YÖK İzleme Raporu
İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız
Üniversite Rektörü

Prof. Dr. ALİ OSMAN ÖZTÜRK

Üniversite Adresi
Kuzey Kampüsü, Çevre Yolu Blv., 19030 Çorum Merkez/Çorum
Üniversite Konumu

Web sitemizde deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Kullanılan çerez türleri: Zorunlu Çerezler ve Pazarlama Çerezleri. Çerez politikamızı okumak için buraya tıklayın.