Yeni Arayüze Geçiş Yap

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Üniversite Adı
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Özel

  • Hukuk Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

  • Sivil Havacılık Yüksekokulu
  • Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu
  • Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

  • Adalet Meslek Yüksekokulu
  • Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler 

Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı:1.000+

Öğrenci Sayısı:20.000 (1509'u uluslararası öğrenci)

İstanbul Bilgi Üniversitesi 1996 yılında Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuştur. 

'Non scholae, sed vitae discimus' (Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz) ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, günümüzde  7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksekokulu, 20 Uygulama ve araştırma Merkezi ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150'yi aşkın programıyla öğretime devam ediyor.

Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi ?

BİLGİ’de “yaparak öğrenme” modeline dayalı bir öğretim var. Bu sayede BİLGİ’nin donanımlı stüdyo, atölye, laboratuvar ve simülasyon odalarında öğrendiklerini pratiğe dökebilir, sektörle ortak projelerde yer alabilir, kendi girişimlerini hayata geçirebilirsin.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünyanın saygın üniversitelerini derecelendiren İngiltere merkezli bağımsız QS Stars tarafından 4 yıldıza layık görüldü. BİLGİ, bu başarısıyla eğitim, araştırma, uluslararasılık, iş bulabilirlik, sosyal sorumluluk, kapsayıcılık ve imkânlar konusundaki başarılarını uluslararası arenada tescil ettirmiştir.

Kuruluşundan beri Türkiye’de birçok ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, hem kurumsal olarak hem de program bazında önde gelen ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından verilmiş kalite ve akreditasyon ödüllerine sahiptir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Akredite edilmiş programları:

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık programı,CEA (Commission on English Language Program Accreditation)
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Lisans Programı,Türk Psikologlar Derneği (TPD)
  • Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Çift ve Aile Terapisi Altdalı,Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA)
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin beş lisans programı (Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Enerji Sistemleri, Genetik ve Biyomühendislik)( MÜDEK)
  • Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri (FEDEK)

Akredite edilmiş Programlardan mezun olmak bazı avantajları beraberinde getirmektedir. Aldıkları diplomanın mesleki açıdan ulusal/uluslararası ölçekte geçerliliği ve denkliği kanıtlanmaktadır, Kendilerinden çalışma ortamlarında beklenen performansı sağlayabilecek niteliklere sahip olarak mezun oldukları belgelenmektedir, Uluslararası lisansüstü eğitimlerine kabul sürecinde diploma denkliği ve tanınırlığını sağlama açısından avantaj sağlamaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi yaparak öğrenme modeli ile fark yaratmaktadır .

BİLGİ Hukuk’ta, Hukuk Kliniği dersleri sayesinde gerçek vakalar üzerinde çalışabilir, öğretim üyesi gözetiminde hukuki desteğe erişimi kısıtlı kişilere hukuki yardımda bulunabilirsin.

Her öğrenciye özel ayrılan tasarım alanlarının bulunduğu BİLGİ Mimarlık’ta donanımlı atölyelerde kendi projelerini geliştirebilir, yaz okulunda ustalar ve öğretim üyeleriyle anaokulu binaları inşa edebilir veya dönem sonu tasarımını Venedik Bienali’nde sergileme şansı elde edebilirsin.

BİLGİ İletişim Fakültesi’nde gerçek medya ortamlarında üretme ve sektörle ortak projelerde yer alma olanağı bulabilirsin. RGB Studios, Green Studios gibi donanımlı stüdyolarda video yayınları çekebilir, Play Space laboratuvarında kendi dijital oyunlarını geliştirebilir, HaberVesaire’de muhabirlik, RadyoVesaire’de canlı radyo programları yapabilirsin. Öğrencilerin iş dünyası ve STK’larla çalıştığı PUBLICA öğrenci ajansı ve projeler geliştirdikleri C-LAB diğer imkânlardandır.

BİLGİ’de mühendislik öğrencileri farklı disiplinlerin ihtiyacına göre tasarlanmış donanımlı laboratuvarlarda kendi projelerini geliştirebiliyor. Güney Amerika’da düzenlenen bir yarışmada kendi yaptığın robotu yarıştırabilir veya geliştirdiğin mobil alışveriş uygulamasıyla sektöre adım atma şansı elde edebilirsin.

BİLGİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde sosyolojik saha araştırmalarında ve STK’larla ortak geliştirilen projelerde deneyim kazanabilir, örneğin Nepal’de depremde zarar görmüş ailelere psikososyal destekte bulunabilirsin. BİLGİ Müzik öğrencisi olduğunda en güncel müzik yazılımlarıyla donatılmış stüdyolarda bestelerini kaydetme olanağı elde edebilirsin.

BİLGİ Gastronomi öğrencileri dünya mutfaklarının farklı tatlarını BİLGİ Mutfak’ta deneyimleyerek öğreniyor. Örneğin ünlü tablolar ve müziklerden ilham alıp yaptıkları yemekleri sergileme olanağı bulabiliyor.

BİLGİ Moda Tasarımı’nda yaratıcılığını geliştirebileceğin atölyelerde kendi tasarımlarını yapabilir, dikiş, illüstrasyon, kalıp hazırlama gibi uygulamaya dayalı dersler sayesinde pratik becerilerini geliştirebilirsin.

BİLGİ’nin yüksekokul ve meslek yüksekokullarında, sektörel işbirlikleri sayesinde pek çok önde gelen kuruluşta staj yaparak deneyim kazanma olanağı elde edebilirsin. Diğer yandan üniversite içerisindeki sağlık ve deneyim laboratuvarları sayesinde, öğretim sırasında mesleğinde uzmanlaşabilirsin.

BİLGİ'nin Çift Anadal ve Yandal imkanı bulumaktadır. Gerekli şartları yerine getiren her lisans öğrencisi bu imkandan yaralanıp Çift Anadal Diploması ve Yandal Sertifikasina sahip olabilmekte 

Bir Üniversiteyi cazip kılan bir diğer ayrıntı Üniversitenin Ulslarası anlaşmalarıdır çünkü her öğrenci bunu deneyimlemek ister BİLGİ’nin kuruluş hikâyesinde dahi var. London School of Economics ile işbirlikleriyle öğretim hayatına başlayan BİLGİ’de pek çok uluslararası imkân mevcut. 

İngiltere’de University of London'a bağlı olan London School of Economics ile yürüttüğü Üstün Başarı Programları ve İtalya’da Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) ile işbirlikleri sayesinde öğrenciler ilgili programlarda BİLGİ diplomasının yanı sıra bu üniversitelerden de diplomayla mezun olabiliyor.

BİLGİ, 33 farklı ülkede 250’den fazla Erasmus+ değişim anlaşmasıyla Türkiye’nin en kapsamlı Erasmus programlarından birini yürütüyor. İkili değişim programları kapsamında ABD, Rusya, Kanada, Çin, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle işbirliklerinin yanı sıra, İsviçre Hareketliliği kapsamında da öğrenci değişim imkanlarına sahip. Bu programlar sayesinde öğrenciler, bir veya iki dönem yurtdışında okuma imkânı elde edebiliyor.Dünyanın pek çok yerindeki üniversitelerde lisans, yüksek lisans, dil, yaz okulu ve kısa dönem sertifika programlarına katılabilir veya değişim öğrencisi olabiliyor 

ABD’nin ABD'nin 4 eyaletindeki 5 üniversitede ve Kanada'nın Ontario eyaletindeki 3 üniversitede İngilizce Hazırlık Programı’nın tamamını veya bir bölümünü okumak mümkün.

BİLGİ’nin 3 kütüphanesi ve 15 çalışma salonu hem bireysel olarak hem de arkadaşlarınla çalışabileceğin alanlara sahip. Ayrıca rahat okuma alanları, IT köşesi, göz yormayan e-kitap okuyucu ve tabletler gibi olanaklar bulunuyor. 500.000+ e-kitap, 62.500 e-dergi, 125'ten fazla veri tabanı ve e-ansiklopediye günün her sati ulaşma imkanı ve 100 ülkede 60 dilde yayınlanan 7.500 gazeteye erişme imkanı bulunmaktadır Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 6,04 dır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs Olanakları

Öğrencilerin %89’u çeşitli oranlarda burs almaktadır

ÖSYM Bursları

ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere verilen ve öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayan karşılıksız burslardır. ÖSYM burslarından yararlanmak için adayların üniversiteye giriş kılavuzunda ‘’burslu’’ kodunu tercih etmeleri gerekmektedir. ÖSYM Bursları, lisans öğreniminde 2 yıl İngilizce Hazırlık Programı* ve 6 akademik yıl; önlisans öğreniminde ise 2 yıl İngilizce Hazırlık Programı * ve 3 akademik yıl süresince kesintisiz devam eder. ÖSYM bursları Yaz Okulu'nu kapsamamaktadır. Öğrenim dili İngilizce olan programlar için geçerlidir.

Başarı Bursları

Öğrenim gördükleri akademik yıl sonunda 2. ve 3. sınıfı başarıyla bitiren ve başarı bursu kriterlerini yerine getiren (ilgili akademik yıl ortalaması ile Genel Not Ortalaması -CGPA- 3.70 ve üzeri olan) öğrencilere, bir sonraki akademik yılı için öğretim ücretinden %50 indirim sağlayan akademik başarı bursu verilmekte Burslar bir akademik yıl boyunca geçerli  ve yaz okulunu kapsamamaktadır.

İhtiyaç Bursları

Maddi açıdan desteğe ihtiyaç duyan BİLGİ öğrencileri, kesintisiz olarak en az bir akademik yıl kayıtlı aktif öğrenci olarak öğrenimine devam etmiş ise ve yaşadığı maddi manevi zorluklarını belgeliyorsa İhtiyaç Bursu’na başvurabilir. Başvurusu kabul edilen öğrenciye taahhütname imzalatılır ve burslar bir yarıyıl veya bir akademik yıl için verilir ve yaz okulunu kapsamaz. Burs aldığı yarıyıl veya akademik yıl sonunda genel not ortalaması (4,00) üzerinden (2,00) veya üzeri olan öğrencilerin, tekrar başvuru yapmaları halinde, burslarının devamı Burs Komitesi tarafından değerlendirilmektedir.

Spor Bursları

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin üniversitelerarası müsabakalara katılım sağladığı branşlarda milli takım seviyesine yükselmiş veya milli olmasa bile üniversite takımına seçildikten sonra yüksek performans göstermiş olan öğrencilere, Spor Koordinatörlüğü’nün teklifi ve Burs Komitesi’nin tespit edeceği oranlarda karşılıksız ‘sporcu bursu’ verilebilmekte.Sporcu bursu İngilizce Hazırlık Programı'nda 2 yıl*,  lisans programlarında 4 yıl, önlisans programlarında 2 yıl geçerlidir ve Yaz Okulu'nu kapsamamakta Not ortalaması 2.00 altına düşerse kesilmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

BİLGİ’nin kent merkezinde Santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe adlarıyla üç Kampüs'te eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Her yıl 1000’den fazla etkinliğin gerçekleştiği, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine sosyal, akademik ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ve dolu dolu bir üniversite yaşamını tecrübe edebilecekleri bir kampüs yaşamı sunmaktadır:

BİLGİ’nin en büyük kampüsü olan santralistanbul, Türkiye’nin ilk elektrik santralinin tarihi binalarının yer aldığı, Haliç’in kıyısında yeşille iç içe bir kampüs.Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Sivil ve Havacılık Yüksekokulu, Spor Bilimleri ve Teknoloji Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu bu kampüste yer almaktadır.

Red Hot Chilli Peppers’tan Nobel ödüllü konuşmacılara, Bill Clinton’dan, Sheryl Sandberg, Zico ve CERN sergisine kadar düzenlenen sayısız etkinlikte dünyaca ünlü isimleri ve projeleri ağırlayan santralistanbul’da pek çok kültürel ve sosyal aktivite imkanı bulunmakta.

DA SA Ödüllü Enerji Müzesi ve Yelken Kulübü’nün kayıkhanesinin yer aldığı kampüs, laboratuvarlar, RGB Stüdyoları, atölyeler, müzik stüdyosu, kütüphane, restoran ve kafeleriyle canlı bir öğrencilik hayatı sunuyor. Ayrıca kampüs, çok yakın mesafede 3.000 öğrenci kapasiteli bir de ek binaya sahip.

Dolapdere Kampüsü: İstanbul’da sosyal ve kültürel yaşamın merkezi, etkinliklerle dolu Taksim’e yalnızca 10 dakika uzaklıkta yer alan Dolapdere Kampüsü, 2002 yılının “Yapı ve Yaşam Çevresi” ödülüne sahip.Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bu kampüste yer almaktadır.

Eğitim binaları ve kütüphanesinin yanı sıra, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, mini fitness salonu, sinema salonu gibi ilgi alanlarına yönelebilecek olanaklar sunmaktadır.

Kuştepe Kampüsü: Mecidiyeköy ve Şişli’ye 5 dakikalık mesafede yer alan Kuştepe Kampüsü, iş dünyasının tam merkezinde yer alıyor. Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu kampüste yer almaktadır

İngilizce Hazırlık Programı öğrencisi olduğunda dil öğrenimine destek olacak atölyeler düzenleyen BİLGİ Writing Center’ın yanı sıra, geniş bir kütüphanesi ve donanımlı laboratuvarları vardır. Ayrıca, basketbol, voleybol, hentbol, kapalı salon futbolu ve masa tenisi gibi sporları için pek çok olanak buradadır.

Bir üniversiteyi kaliteli kılan en önemli unsur hiç şüphesiz akademik yetkinliğidir. Ancak BİLGİ'de hayat derslerle bitmiyor. Aynı hobiler, meraklar ve hayaller etrafında diğer öğrencilerle bir araya gelebileceğiniz, dostluk kurabileceğiniz ve beraber etkinliklere imza atabileceğiniz 100’den fazla öğrenci kulübü burada sizi bekliyor. Üniversitenin sosyal yaşantısında önemli bir yere sahip olan kulüpler, öğrencilerin fikirleriyle büyüyor. Yıl içnde 1000'den fazla düzenlenen etkinliklerde öğrenci kulüpleri aktif görev alarak  sosyal gelişimlerini destekleme imkanı buluyor

Spor Olanakları

BİLGİ’nin Kuştepe Spor Tesislerinde basketbol, voleybol, hentbol, salon futbolu ve masa tenisi gibi sporlar ve mini fitness çalışma alanı, Dolapdere Kampüsü’nde bulunan Spor Tesisleri’nde ise, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, mini fitness salonu bulunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sporun insan hayatında özgüveni arttıran, ekip çalışmasına yatkın, çalışma disiplinine sahip, mücadele edebilen bireyler olmasına katkı sağladığının bilincinde ve öğrencilere birçok dalda spor yapma olanağı sunulmaktadır.Spor takımları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenmekte olan müsabakalara katılım sağlamaktadır.

  • Amerikan Futbolu
  • Eskrim
  • Frizbi
  • Futbol
  • Futsal
  • Flag Futbol
  • Kürek
  • Masa Tenisi
  • Ragbi
  • Tenis
  • Triatlon
  • Voleybol
  • Yelken
  • Yüzme
  • Sutopu
  • Kayak Snowboard
  • Satranç

Barınma Olanakları

İstanbul Bilgi Üniversitesi kendi bünyesinde yurt bulunmamaktadır ancak il dışında gelen öğrenciler için yurt hizmetini anlaşmalı olduğu, güvenilir ve kampüslere yakın yurtlarla karşılamaktadır. Önerilen yurtlarda tek, iki, dört ve çeşitli kapasitelerde farklı oda seçenekleri sunulmaktadır.

Ulaşım

3 kampüse de şehrin merkezi noktalarından belirli aralıklarla ücretsiz shuttle imkanı sağlanıyor.

.

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan

Emniyettepe, Kazım Karabekir Cd. No:13 D:2, 34060 Eyüp/Eyüpsultan/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu