Yeni Arayüze Geçiş Yap

İstanbul Esenyurt Üniversitesi

Üniversite Adı
İstanbul Esenyurt Üniversitesi
Özel

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
  • İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi

  • Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu
  • Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

  • Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

İstanbul Esenyut Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

  • Üniversite Türü: Vakıf Üniversitesi
  • Akademik Personel Sayısı: 480
  • Öğrenci Sayısı: 8500
  • Öğrenim Dili: Türkçe & İngilizce

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2013 yılında Yeşilköy Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından İstanbulda kurulmuş bir Vakıf Üniversitesidir 2013-2014 akademik yılında 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü 5 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayan Üniversite Dünya standartlarında, disiplinlerarası eğitim anlayışı ile özgün bilgiler üreten, geleceğe yön verebilecek bireyleri yetiştiren uygulama ağırlıklı bir üniversitedir.

Neden İstanbul Esenyurt Üniversitesi ?

Genç ve dinamik bir Üniversitede içindeki girişimcilik ve liderlik ruhunu hayata geçirmek isteyen, daha okurken geleceğini inşa etmek isteyen öğrenciler için donanımlı labaratuvar, teknolojik altyap, güçlü akademik kadro, teorik eğitimin uygulama ile desteklenen kalıcı öğrenme, geniş burs seçeneklerinin bulunduğu İstanbul Esenyurt Üniversitesi doğru tercihtir.

İESU, öğrencilerini iş yaşamına hazırlamak üzere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı derslere yer veriyor. Örneğin, Radyo Sinema ve Tv, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri mezuniyet öncesi bünyesinde barındırdığı son teknoloji ile donatılmış stüdyoda ‘’gerçek bir proje’’ üzerinde çalışma olanağı buluyor. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri de üniversite kapsamında ‘’görevli öğrenci’’ olarak halkla ilişkiler faaliyetlerinde çalışma imkanına sahip oluyor Her bölümün ihtiyacı doğrultusunda  26 Uygulama Laboratuvarı bulunmaktadır.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Kariyer Geliştirme Ofisi ile Elitium Cerrahi Tıp Merkezi bir protokol anlaşması imzalanmıştır. Protokol sayesinde sağlıkla ilgili bölümlerde okuyan öğrencileri hem staj yapma imkanı bulmakta hem de hastanenin tüm uygulama birimlerinde eğitim alma imkanına sahip olmaktalar.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Çift anadal ve Yandal programları uygulanmaktadır Başvuru için yerine getirilmesi gereken şartlar var Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında başvurabilir. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler. Başarılı olması durumunda üniversiteden aynı dönem içerisinde Çift Anadal diploması ile mezun olunmaktadır.

Üniversite öğrencileri kontenjan dâhilinde, çift anadal ve yandal programlarının kabul şartlarını sağlamaları halinde, kayıt yaptıracağı lisans programının normal öğrenim ücretinin %50’ si oranında burs verilmektedir.

Yandal Programı ile öğrenciler ilgi duydukları başka bir alanda gerekli görülen dersler alınarak başarılı olmaları durumunda sertifika kazanmaktalar.İş başvurularında başka alanlarda yetkinliklerii gösteren sertifika ile avataj sağlanabilmekte. Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir. Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir. Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.50 olması gerekir.Programı başarı ile tamamlayanlar

İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrenci dostu kimliği ile Öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri, bireysel farkındalıklarının artması, sektörleri ve sektörlerde bulunan güncel arayışları tanımaları, kendini geliştirme sistematiği kazanmaları, istihdam edilebilir ve rekabetçi birer mezun olmaları için, seminerler, sektör buluşmaları, liderlik ve girişimcilik eğitimleri, sertifika programları ve kariyer koçluğu desteği ile Kariyer Geliştirme Ofisi, öğrencileri ile el ele yürümektedir.

Burs Olanakları

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan tam ve kısmi burslu programlara yerleşme imkânları dışında, farklı kapsamlarda da burs imkânları sağlanmaktadır. Başlıca burslar;

Tercih İndirimi:İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinde bulunan lisans programlarının %50 indirimli kontenjanını ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere; %50 + %40 tercih indirimi
Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, psikoloji lisans programı hariç diğer lisans programlarının %50 indirimli kontenjanını ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere; %50 + %40 tercih indirimi
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde bulunan lisans programlarının %50 indirimli kontenjanını ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere; %50 + %40 tercih indirimi
Meslek Yüksekokulu programlarının %50 indirimli programlarını ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere; %50 + %30 tercih indirimi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ücretli programlarını (İlk Acil Yardım Programı hariç) ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere %25 tercih indirimi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu %50 indirimli programlarını ilk 5’te tercih ederek yerleşen öğrencilere (İlk Acil Yardım Programı hariç) %50 + %10 tercih indirimi

İlk Üç Tercih İndirimi:Psikoloji, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümlerinin ücretli kontenjanlarını ilk 3’te tercih ederek yerleşen öğrencilere %20 tercih indirimi

Akademik Başarı Bursu: Akademik başarı bursu, öğrencilerin üniversitedeki Eğitim - Öğretim süresi içinde takip ettikleri programdaki başarı durumuna göre bir Eğitim - Öğretim yılı için verilen burstur. Öğrencilere %10 ile %100 arasında burs imkânı sağlanır.

Spor, Kültür ve Sanat Başarı Bursu, Yatay Geçiş Bursu, Şehit ve Gazi Bursu, Yatay Geçiş Bursu, Kardeş İndirimi gibiçeşitli burs imkanı bulunmaktadır.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin Esenyurt'ta bir ana kampüsü bulunmaktadır. Kampüs'te akademik ve sosyal altyapısı ile öğrencilerin her türlü ihtiyacı düşünülmüştür. İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin kampüse bağlı 21 tane sosyal tesisi bulunmaktadır.Kampüs içinde alışveriş merkezi, konferans salonları ve kafeler ile sosyalleşme alanları bulunmaktadır  İstanbul Esenyurt Üniversitesi konumu itibarıyla merkezî olduğundan, şehirle iç içe bir yerde olduğu için öğrencilerin sosyal hayatını olumlu yönde etkilemektedir.. 

Üniversite de yapılan etkinlikler ile şirket yöneticileri, sanatçılar ve önde gelen medya grupları öğrenciler ile buluşturulurken, sosyal sorumluluk projeleri ile birçok ilde eğitime destek projeleri hayata geçiriliyor.

Üniversitede İdealist Kadınlar kulübünden Enstrüman Sevdalıları Kulübüne Dans Kulübünden İESU Robot Kulübüne kadar geniş yelpazede kurulan 40' aşkın Öğrenci kulübü bulunmaktadır. Bu kulüpler hakkında bilgi almak, üye olmak, proje geliştirmek, yeni bir kulüp yapılandırmak için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na başvuralarak gerekli destek alınabilmektedir.

Üniversite öğrencileri Esenyurt Belediyesi'ndeki tüm spor komplekslerinden ücretsiz faydalanabilmektedir.

Barınma Olanakları

İstanbul Esenyurt Üniversitesinin kendi yurdu henüz bulunmamaktadır. Ancak Üniversitenin öğrencilerinin üniversite hayatı boyunca temiz güvenilir aile ortamını aratmayacak, eğitim ve öğretimi destekleyici sosyal aktivitelerle desteklenmiş profesyonel yöneticiler tarafından idare edilen, üniversiteye yakın lokasyonlarda  ( Yürüme – Tek araç / Servis ) bulunan modern konforlu  özel öğrenci yurtları ile anlaşmaları bulunmaktadır.

Ayrıca, bölge itibariyle, her gelir düzeyine uygun barınma imkânları bulunan bir yerde bulunan üniversite, öğrenciler yurtta kalmayı tercih etmediklerinde üniversiteye yakın apart ev seçeneklerini de kullanabilmekteler.

Anlaşmalı yurtlarda Esenyurt Üniversitesine ait özel Yurt Bursları sayesinde uygun imkânlar ile kalınabildiği gibi yurtlarda öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerinden arta kalan zamanlarını değerlendirmek adına yurt yönetimi ve üniversite iş birlikteliği ile çeşitli geziler, sportif ve kültürel etkinlikler organize edilmektedir.

Ulaşım 

Üniversite İstanbul’un hızlı gelişen bölgesinde içerisinde merkezi bir konuma sahip olup, kampüs alanından Otogar, Havaalanı, Deniz Otobüsü İskelesi, Metrobüs ve Tren Garı gibi toplu ulaşım noktalarına kısa zamanda ulaşılabilmektedir. Ayrıca üniversite; tüm İstanbul trafiğinin yükünü çeken iki ana arter yol olan E-5 ve TEM yollarının bağlantı kavşaklarında yer almaktadır.

Yerleşkeden İstanbul’un çeşitli noktalarına belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve minibüsler tarafından ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı mevcuttur.

Üniversitede öğrencilere yönelik olarak hafta içi her gün Yerleşke – Avcılar Metrobüs istikametine 34 adet ücretsiz ring seferleri düzenlenerek öğrencilere ulaşım imkânı sunulmaktadır. Bununla birlikte; öğrencilerin kaldıkları yurtlar, sabah ve akşam olmak üzere yurtla üniversite arasında ücretsiz ulaşım sağlamaktadır.

 

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. Canan Hacer

Namık Kemal, Adile Naşit Blv. No:1, 34510 Esenyurt/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu