Yeni Arayüze Geçiş Yap

İstanbul Medeniyet Üniversitesi

Üniversite Adı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Devlet

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Edebiyat Fakültesi
  • Eğitim Bilimleri Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Turizm Fakültesi

  • Sivil Havacılık Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hakkında Güncel Bilgiler

Üniversite Türü: Devlet Üniversitesi

Akademik Personel Sayısı: 864

Öğrenci Sayısı: 10495

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 2010 yılında Kadıköy/İstanbul'da kurulmuş Yeni Nesil bir devlet Üniversitesi'dir.

‘Yenilikçi,’ ‘Girişimci’, ‘Toplum ve Medeniyet Odaklı’, ‘Uluslararası’ ve ‘Araştırma Odaklı’ olarak beş temel esas üzerine kurulan Üniversite günümüzde 10 fakülte, 2 yüksekokul ve 1 enstitü ve 14 uygulama ve araştırma merkezi ile 5 ofis ve 8 koordinatörlükten oluşmaktadır. Medeniyet odaklı, ürettiği bilim, teknoloji ve sanata evrensel değerleri katan özgün bir üniversite dir.

Neden İstanbul Medeniyet Üniversitesi ?

Genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olan üniversite, gerek akademik gerekse sosyal hayatlarında tüm mensuplarıyla eğitimleri süresince öğrenciler tam destek sunmaktadır.

İstanbul Medeniyet Üniversite'sinin lisans programların öğretim dili Türkçe yalnızca Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün öğretim dili İngilizce Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlı; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programı hem Türkçe hemde İngilizce öğretim dili ile eğitimine devam etmektedir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi ile işbirliği içerisinde olması sağlık bölümlerinde okuyan öğrenciler için teorik bilgilerini uygulama ile destekleyecek alanı oluşturulmuştur. Aynı zamanda stajlar içinde ideal bir adres olmaktadır. 

Uluslararası bir üniversite kimliğiyle de öne çıkan üniversite Erasmus+, Mevlana, ve Farabi değişim programlarına üye olup dünyadaki birçok üniversiteyle de uluslararası işbirliği anlaşmaları imzalamıştır

Medeniyet Üniversitesi'nde Cift Anadal ve Yan Dal Programı uygulanmaktadır.

Kütüphane olanakları: 28 bin metrekarelik kapalı alanıyla 7/24 çalışma esasına göre tasarlanmış, modern kütüphaneciliğin gerektirdiği bütün olanaklara sahip, akıllı ve engelsiz bir binadır. Tam kapasiteye ulaştığında 1 milyon cilt kitap ve aynı anda 3000 kişinin hizmet alabildiği bir büyüklüğe sahiptir.

Binanın yapımında ve tefrişatında her türlü kullanıcı konforu düşünülmüş birimler ve alanlar buna göre oluşturulmuştur. Bu çerçevede kütüphane de tekli ve çoklu çalışma masalarının yanında çok sayıda grup çalışma çalışma odası ile sesli ve sessiz ders çalışma salonları, minderli oturma tribünü, puflu oturma masaları, diğer dinlenme alanları, akıl oyunları alanı, kullanıcı dolapları ve kantin mevcuttur.

Kütüphane binasında ayrıca Engelli Merkezi, Nadir Eserler Deposu, Süreli Yayınlar Bölümü, Mücellithane (Cilt Evi), Konferans Salonları, İbadethane, Yemekhane, Posta Odası ve Kütüphane Deposu da mevcuttur. Üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 6,86,öğrenci başına düşen e-yayın sayısı 414,24 dır.

Burs Olanakları

Her yıl üniversitenin belirlediği belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi başarılı öğrenci Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs almaktadır. 
Bunların dışında öğrenciler bazı özel kuruluşların sağladığı burs imkanlarından da faydalanabilmektedirler. 
İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere her yıl Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yemek bursu verilmektedir.

Kısmi zamanlı İş İmkanı: Üniversitenin lisans veya lisansüstü programlarından herhangi birine kayıtlı olan öğrencileri kısmi zamanlı olarak görev yapabilirler. Öğrenciler 1 saatlik çalışmaları karşılığında her yıl belirlenen asgari ücretin bir saatlik tutarı kadar gelir elde ederler. öğrencilerin ders yoğunluğu ve sosyal aktiviteleri düşünülerek aylık çalışma süresi 60 saat ile sınırlandırılmıştır. Üniversite bünyesinde kısmi zamanlı olarak çalışmak isteyen öğrenciler görev almak istedikleri birime başvurmaları gerekmektedir.

Medeniyet Üniversitesi & Kampüs'te Yaşam

İstanbul Medeniyet Üniversitesi 4 yerleşkede eğitim-öğretim faaliyetlerini devam etmektedir. Kuzey Yerleşkesi, Güney Yerleşkesi, Cevizli Yerleşkesi ve Orhanlı Yerleşkesi; Aday öğrencilerin merak ettiği hangi eğitim birimi hangi yerleşkede sorusuna cevaben:

Cevizli Yerleşkesi: Hukuk Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.

Güney Yerleşkesi: Edebiyat Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.

 Kuzey Yerleşkesi: Tıp Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.Ayrıca bu yerleşkede bulunan merkez laboratuvarı bilimsel araştırmaların, deneylerin ve ölçümlerin kontrollü bir şekilde yapılabilmesine ve yapılan bu bilimsel araştırmaların, deneylerin , kontrollü ölçümlerin geliştirilmesine olanak vermektedir.

Orhanlı Yerleşkesi: İngilizce Hazırlık Okulu, Sanat Tasarımı ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesine ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel faaliyetlerine katılımını artırmak, yaratıcılıklarını geliştirmek, sosyal sorumluluk almalarını sağlamak ve  İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkelerin de düzenlenen etkinliklerle kentin kültürel yaşamına katkıda bulunmak amacıyla öğrenciler tarafından yaklaşık 60 öğrenci kulübü ve öğrenci topluluğu kurulmuştur.

Üniversite bünyesinde birçok kulüp yıl içerisinde çeşitli geziler, seminerler, kongreler, şenlikler, sosyal ve sportif faaliyetler aktif olarak düzenlemektedir. İstanbul da sosyal olanak açısından nerdeyse sınırsızdır. Medeniyet Üniversitesi öğrencinin akademik gelişimin yanında sosyal gelişimi destekleyen yeni nesil bir üniversite Vizyonuna sahiptir.

Üniversitenin Güney Kampüsünde bulunan 300 kişilik Konferans Salonunda bilimsel, akademik ve kültürel alanlarda eğitim, söyleşi, sempozyum ve paneller düzenlenmektedir. Ayrıca Üniversitenin Kuzey ve Güney Kampüslerindeki toplantı salonları idari, akademik personel ve öğrencilere hizmet vermektedir.

Spor Olanakları

Üniversitenin Kuzey Kampüsünde bir adet basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.Öğrencilerin basketbol ve voleybol sahalarından faydalanabilmektedir.

Güney Kampüste bir adet futbol, iki adet tenis ve iki adet basketbol sahası 2017 yılında faaliyete geçmiştir.

Barınma Olanakları

Üniversiteye geçici tahsisli bulunan ve işletmeciliği özel yüklenici firma tarafından yürütülen 95 öğrenci kapasiteli Medeniyet Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerin hizmetindedir. Yurtta öğrencilere %15 indirim uygulanmakta olup ayrıca yurttan Cevizli Yerleşkesine ve metro istasyonuna ücretsiz ring hizmeti de verilmektedir.

Ayrıca yerleşkelere yakın mesafelerde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nun  kız ve erkek öğrenci yurtları da bulunmaktadır.

Üniversiteye il dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından işletilen yurtların yanı sıra çok sayıda özel yurt ve pansiyon da hizmet vermektedir.

Üniversite lisans ve lisansüstü programlarında eğitimlerin verildiği Kuzey Yerleşkesine yakın mesafede Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde, kız ve erkek öğrenci yurtları bulunmaktadır.

Özel ve Vakıf Yurtlarının ortalama aylık ücretleri değişkenlik göstermektedir. Ancak vakıf yurtlarında maddi durumu zayıf öğrencilere burs takviyesi yapılarak bu ücretler aşağıya çekilebilmektedir.

 

İzleme Raporuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

Prof. Dr. GÜLFETTİN ÇELİK

Dumlupınar D100 Karayolu No:98, 34720 Kadıköy/İstanbul








Paylaş



Yorumlar Yorumlar   
Yorum Formu