Yeni Arayüze Geçiş Yap

2024/3 MEB Sözleşmeli Personel Atama Sonuçları Açıklandı!

KPSS 2024/3 yerleştirme sonuçları sonunda açıklandı! Hangi kadro Kaç Puan İle Kapattı

KPSS-2024/3 MEB Sözleşmeli Personel Yerleştirme Sonuçları Açıklandı!

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın 2024/3 dönemi tercihleri sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları nihayet açıklandı. 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından gerçekleştirilen yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yeni bir kariyere adım atma umuduyla bekledikleri bu önemli günü heyecanla karşıladılar.

ÖSYM'nin 02 Şubat 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresinde yayımlanan sonuç ekranı, adaylara heyecan dolu anlar yaşattı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yaparak yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecekler.

Yapılan duyuruya göre, tercihler sonucunda yerleşen adaylar, belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli kadro ve pozisyonlarda görev alacaklar. Yerleşen adaylar, atanacakları kurum ve pozisyonlara dair detaylı bilgileri ÖSYM'nin resmi web sitesinden edinebilecekler.

Yerleştirme sonuçlarına ulaşan adaylar, atamalarını takip eden süreçte gerekli evrakları tamamlayarak, atanacakları kurum ve pozisyonlara başlamaya hak kazanacaklar. Yeni atanacak kamu personelinin, görevlerine başlamalarıyla birlikte kamu hizmetlerine katkı sağlamaları bekleniyor.

KPSS-2024/3 yerleştirme sonuçlarına ulaşmak için adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilir ve giriş bilgileriyle sonuçlarını öğrenebilirler.

KPSS 2024/3 Atamasında Dikkat Çeken Noktalar:

Bu atama döneminde, lisans ve ön lisans mezunları için toplam 695 kontenjan belirlendi.

lisans düzeyi 12.351 aday, ön lisans düzeyi 91.201, toplam 103.552 aday tercih yapmıştır.

Tüm kontenjanlar dolmuştur. Boş kontenjan kalmamıştır.

Lisans kontenjanı: 205 (tamamı dolmuştur)

Ön Lisans kontenjanı: 490 (tamamı dolmuştur)

2024/3 KPSS-Lisans (MEB) Atama Taban Puanları İçin tıklayınız

2024/3 KPSS-Ön Lisans (MEB) Atama Taban Puanları İçin tıklayınız

Kaynak:




Yorumlar   
Yorum Formu